Widok

jaki polecacie mop?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam vileda płaski i niestety po odciśnięciu w koszyczku mop jest za mokry:( muszę rękoma wycisnąć wodę:(
jaki mop z wiadrem polecacie na dużą powierzchnię podłóg?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zdecydowanie jak wyżej - rotacyjny czasami są w promocji i innych firm więc za 69zł można kupić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja polecam spray mop firmy Bona. wkład z mikrofibry nie zostawia smug, preparat do czyszczenia paneli ( lub płytek, są dwa rodzaje) wystarcza na bardzo długo, wystarczy kilka razy spryskać podłogę i jest czysta. żadnego biegania z wiadrami. wkład można wyprać, nie niszczy się. mam 120 metrów podłogi do umycia, więc wiem co mówię, warto zainwestować. Jest dostępny w castoramie, widziałam też na allegro.
a ja miałam mop vileda płaski z wiadrem, używałam długo i coś mnie wzięło na zmianę. Kupiłam inny ale nie pamiętam firmy i wczoraj ponownie wróciłam do viledy, wiadro miałam więc dokupiłam tylko kij bo stary wypłowiał na balkonie:-)
a nie lepiej kupić takiego mopa ze zdejmowaną nakładką np. taki http://www.tchibo.pl/mop-z-nakladka-z-mikrowlokna-p400042181.html
wydaje mi się, że łatwiej utrzymać czystość mopa. Wrzucam nakładkę do pralki z praniem obojętnie ciemnym, jasnym czy kolorowym albo myję w zlewie i wyciskam. Takie wyciskane we wiaderku trudniej wysuszyć i potem brzydko pachną no i zajmują więcej miejsca.
chodziło mi o takiego mopa ... http://www.aldi.pl/aldi_nakladka_na_mop_chenille_2_szt_48_5_1179_6696.html
Jeśli nie chcesz wyciskać wody ręcznie to podobnie jak Anka88 polecam Ci Spray Mopa z Bony bo tam nie musisz się nawet schylać i dotykać pada. Wystarczy raz na jakiś czas wyprać mikrofibrę i uzupełnić zbiornik z płynem. Mop nie pozostawia smug ani nadmiaru wody na żadnej powierzchni. Polecam go wszystkim bo sama go sprawdziłam :))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Fajny hotel nad polskim morzem - gdzie? (14 odpowiedzi)

Polecicie coś?

Dobry ortodonta (42 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (139 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry