Widok
Masz rację krawcowe są trzy,nawet szewc a raczej punkt przyjęć uslug jest,sklepów z ciuszkami ostatnio tez się pojawiło,drogeria,zabawki,zdrowa żywność też,rzeczywiście sklepów nazbieralo się co niemiara ,w tej chwili ciężko otworzyć coś nowego.Ostatnio rozmawiałam o sklepie z tkaninami ale z tym to różnie bywa.
jeśli sklep będzie dobrze zaopatrzony to sądzę że nie tylko ja będę tam robić zakupy, ale też osoby spoza Banina. Mało jest w pobliżu sklepów oferujących dobry towar. Poza tym to nie muszą być same tkaniny ale też pasmanteria(dobrze zaopatrzona). A jeśli dodatkowo będzie tam miła obsługa, potrafiąca coś podpowiedzieć w kwestii zakupu tkaniny to już w ogóle bajka.
Z całym szacunkiem, ale taki sklep w takim miejscu to będzie plajta po całości. Jakie taki właściciel musiałby mieć obroty żeby opłacić rachunki, wyjść na swoje plus jeszcze coś zarobić?
Co tydzień przyjdzie pani po towar? Pewnie nie, raz pani kupi i na jakiś czas wystarczy, a ile będzie podobnych klientek?
Co tydzień przyjdzie pani po towar? Pewnie nie, raz pani kupi i na jakiś czas wystarczy, a ile będzie podobnych klientek?
ale pójść i dotknąć materiał to co innego niż zamówić przez internet.Zwłaszcza dla osób zaczynających przygodę z szyciem. A może któraś krawcowa mogłaby przy okazji sprzedawać tkaniny?
Padło pytanie o to co by się przydało - to jest moja sugestia i nie oznacza to że ktoś ma się rzucić na ten pomysł jak pies na kość.
Padło pytanie o to co by się przydało - to jest moja sugestia i nie oznacza to że ktoś ma się rzucić na ten pomysł jak pies na kość.
Przydałby się sklep obuwniczy. Szczególnie brakuje mi sklepu z butami dla dzieci. Dzieciom często kupuje się buty. A do Gdańska to cała wyprawa i ciężko przymiezyc na spokojnie. Oczywiście Banino to sypialnia trójmiasta, ale jest też sporo mam, które są z dziećmi w domu i ciężko nam się wybrać do miasta. W ogóle ciężko dostać buty polskiej produkcji. Np. w takim Smyku wszystko z Chin, a ceny wygórowane.
Trzeba brać pod uwagę, że nie wszyscy są bezrobotni i siedzą całymi dniami w domach albo na zakupach i muszą to robić po pracy po zjedzonym obiedzie, a wówczas jest już zamknięte. Kto poszukuje spokoju w Baninie najwidoczniej nie potrafi zanalizować rozwoju zabudowy i wyciągnąć wniosków. Część ludzi poszukuje po prostu tańszych mieszkań i w związku z tym większego metrażu. A to jest wątek o tym co mogłoby jeszcze powstać w Baninie, więc nie rozumiem po co się wypowiadać jeśli jest się przeciwnym rozwojowi.
artykuły drogeryjne oferujemy też w sprzedaży internetowej http://www.skleppieknydom.pl oferta będzie sukcesywnie poszerzana w ciągu najbliższych 2 miesięcy i będzie opcja dostawy zakupów do domu :-)