Widok

Jaki sklep mógłby się jeszcze otworzyć w Baninie?

Czego jeszcze nie ma a miało by zbyt?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Drogeria
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Piękny Dom k.Biedronki niedawno powiesił szyld drogeria, powiększyli asortyment i chyba jest tak kilka szaf z kolorowymi kosmetykami, więc taki przybytek też już jest...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
To wszystko zależy gdzie chcesz go otworzyć , ale musisz się liczyć że Banino to taka sypialnia io lekko nie będzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tesco
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
No właśnie , cieżko określić co by tam ruszyło , może coś dla dzieci?
Subway, real, Castorama, leroy Merlin, Rossman, intercars
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Lodziarnia,gofry. W niedzielę chcieliśmy po wyborach zjeść lody, niestety te w budce koło kościoła pozostawiały wiele do życzenia i lodami na pewno nie były chyba,że ciepłymi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bar piwosza
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dopalacze i koks. Najlepiej w Feniksie, w miejsce zwijającego się właśnie sklepiku z d*perelami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
dodałbym jeszcze jakiś sex shop, przecież tyle narodu już tu mieszka a zabawek typu ,,inne'' tu nie sprzedają. Natomiast gdyby to - - - - ,,będzie, będzie zabawa, będzie się działo, i znowu nocy będzie mało ..........'' trzeba pomyśleć nad tym.
hej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Sklep typowo mięsny jest tu bardzo potrzebny. Lodziarnia, gofry, no i dobre pieczywo.
jest miesny lisa w centrum handlowym przy petli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
a co byście powiedzieli na sklep z jedzeniem swojskim- swojskie wędliny, naturalne soki, naturalne pieczywo, naturalny nabiał itp.??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na pewno byłbym klientem
Ja też zostaję od razu klientem....
Pomysł bardzo fajny, natomiast wszystko zależy od cen takich produktów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja już jestem. Kupuję takie produkty w sklepie Bania Luka.

Smacznego
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
PEPCO, szewc., rowerowy, Dziecięca odzież i abawki
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Krawiec też by był na miejscu potrzebny
Krawcowe w Baninie są trzy to chyba starczy , ciuszki dziecięce są w Butiku Vera może jakiś super papierniczy z zabawkami
Masz rację krawcowe są trzy,nawet szewc a raczej punkt przyjęć uslug jest,sklepów z ciuszkami ostatnio tez się pojawiło,drogeria,zabawki,zdrowa żywność też,rzeczywiście sklepów nazbieralo się co niemiara ,w tej chwili ciężko otworzyć coś nowego.Ostatnio rozmawiałam o sklepie z tkaninami ale z tym to różnie bywa.
Myślę a nawet jestem pewien że tkaniny to kiepski pomysł, a na pewno w Baninie nie ma racji bytu .Otwarcie sklepu w Baninie ...ciężki temat i spore ryzyko .
każdy byznes to ryzyko, a szukanie pomysłu na niego na forum, gdzie udzielają się sami "zwycięzcy", to już szczyt desperacji...
Może nie desperacja a szukanie podpowiedzi
A gdzie w Baninie mogę znaleźć krawcową? (tak przy okazji)
W centrum handlowym gdzie jest Max
spożywczy na osiedlu familijnym :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
jak otworzysz sklep z tkaninami - jestem Twoją stałą klientką :)
Polecam tą krawcową nad Maxem. Jest tam niedrogo i solidnie.
na morelowej .Polecam
rowoerowy tu nie przetrwa to biznes czysto sezonowy
swojskie produkty, jak najbardziej :-) pod warunkiem że też bezglutenowo, czyli żeby do tych swojskich wędlin nie dodawali błonnika pszennego... ani innych nieokreślonych dodatków, soczki, nabiał, itp. ja na pewno byłabym stałą klientką :-)
Sklep swojski to jest cos czego malo w miastach i okolicach!
Swojskie mieso bez antybiotykow, chleb na zakwasie, owoce i warzywa bez pestycydow!
Jestem ZA!
W tym momencie polecam sklep bania luca . Moze nie ma tam takich wedlin i mies ale jezeli komus zalezy na zdrowiu to znajdzie tam wiele interesujacych produktow plus super wina .
Sexshopu nie ma a moglby byc
papierosy i tytonie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Banino to tpowa sypialnia ,ludzie w wiekszości pracuja w 3 miescie i tam robia zakupy. Poza spożywczakiem i typowo usługowymi sklepami no i gastro to cięzko trafić w cos co się utrzyma.No może jeszcze złobek lup przedszkole czynne dluzej niz do 17.....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi brakuje w Baninie fotografa
"No może jeszcze złobek lup przedszkole czynne dluzej niz do 17"

Albo szybciej niż od 6:30 - są/będą ludzie pracujący na 6 i nie mający co zrobić z pociechami...
każdy mądry
Otwarcie sklepu - remont, wysoki czynsz i mała sprzedaz.
Cięzko do tego opłata za Zus. I macie odpowiedz, nie wystarczy otworzyć ale sie utrztyleymać i na czynsz zarobić

Mysle powaznie o zakladzie pogrzebowym

czy mam szanse zdobyc klientow?
Spożywczy otwarty do np 20 przy familijnym na pewno byłoby sporo
czekolada w Bania Luca za prawie 10 zł , jakosc gorsza od Lindt.
prosze nie słuchać KASI.
Ile materiałów jesteś w stanie sprzedać by czynsz zapłacić. Bzdura totalna, nieopłacalny biznes.
Ale ta czekolada jest w calosci z kakao i nie poddawana ibrobce cieplnej i z naturalnych skladnikow tylko o to w niej chodxi :) polecam moldawskie wino za 22zl :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
jeśli sklep będzie dobrze zaopatrzony to sądzę że nie tylko ja będę tam robić zakupy, ale też osoby spoza Banina. Mało jest w pobliżu sklepów oferujących dobry towar. Poza tym to nie muszą być same tkaniny ale też pasmanteria(dobrze zaopatrzona). A jeśli dodatkowo będzie tam miła obsługa, potrafiąca coś podpowiedzieć w kwestii zakupu tkaniny to już w ogóle bajka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z całym szacunkiem, ale taki sklep w takim miejscu to będzie plajta po całości. Jakie taki właściciel musiałby mieć obroty żeby opłacić rachunki, wyjść na swoje plus jeszcze coś zarobić?
Co tydzień przyjdzie pani po towar? Pewnie nie, raz pani kupi i na jakiś czas wystarczy, a ile będzie podobnych klientek?
dokładnie, dużo taniej zamawiać tkaniny i pasmanterię z internetu, a w Gdyni (całkiem niedaleko) jest super zaopatrzona hurtownia, ceny tkanin nie są niskie
ale pójść i dotknąć materiał to co innego niż zamówić przez internet.Zwłaszcza dla osób zaczynających przygodę z szyciem. A może któraś krawcowa mogłaby przy okazji sprzedawać tkaniny?
Padło pytanie o to co by się przydało - to jest moja sugestia i nie oznacza to że ktoś ma się rzucić na ten pomysł jak pies na kość.
ja bym wolała lidla zamiast biedronki
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak tkaniny w baninie ? nie ma opcji aby to przetrwało 3 miesiące .
Przydałby się sklep obuwniczy. Szczególnie brakuje mi sklepu z butami dla dzieci. Dzieciom często kupuje się buty. A do Gdańska to cała wyprawa i ciężko przymiezyc na spokojnie. Oczywiście Banino to sypialnia trójmiasta, ale jest też sporo mam, które są z dziećmi w domu i ciężko nam się wybrać do miasta. W ogóle ciężko dostać buty polskiej produkcji. Np. w takim Smyku wszystko z Chin, a ceny wygórowane.
Spożywczy przy osiedlu familijnym, najlepiej otwarty do 22
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajnie gdyby powstało male centrum handlowe jak np na Kowalach, z Tesco, pepco, rossmanem, alkoholami świata, apteka całodobowa, dobrym mięsnym typu gzela czy Nowak
mało jeszcze tych marketów, żabki sr*bki i biedronki stonki i jeszcze Tesco? . Zalej wszystko betonem najlepiej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Zgadzam się ! wystarczająco mamy sklepów w Baninie ,wyprowadzając się z Gdańska chciałem uciec od zgiełku i mieszkać w ciszy a nie między centrami handlowymi . Niczego mi już nie brakuje ,w naszych sklepach nie można narzekać na brak towaru widać że właściciele się starają o dobre zaopatrzenie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
Na większe zakupy i tak zawsze trzeba jechać do Gdańska, bo co kupisz w Biedronce? A drogeria otwarta do 18 to śmiech na sali. Banino to raczej nie jest dobre miejsce na poszukiwanie ciszy - wystarczy zerknąć na otoczenie i plany miejscowe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
"żądamy drogerii całodobowej, Bo jak żyć bez wacików po 22. :)"
Mimo wszystko wyprowadziliśmy się na wieś aby żyć w spokoju. Ale teraz szybciutko nam tu miasto dociągnąć bo tak żyć się nie da. Ludzie ogarnijcie się troche..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Trzeba brać pod uwagę, że nie wszyscy są bezrobotni i siedzą całymi dniami w domach albo na zakupach i muszą to robić po pracy po zjedzonym obiedzie, a wówczas jest już zamknięte. Kto poszukuje spokoju w Baninie najwidoczniej nie potrafi zanalizować rozwoju zabudowy i wyciągnąć wniosków. Część ludzi poszukuje po prostu tańszych mieszkań i w związku z tym większego metrażu. A to jest wątek o tym co mogłoby jeszcze powstać w Baninie, więc nie rozumiem po co się wypowiadać jeśli jest się przeciwnym rozwojowi.
artykuły drogeryjne oferujemy też w sprzedaży internetowej http://www.skleppieknydom.pl oferta będzie sukcesywnie poszerzana w ciągu najbliższych 2 miesięcy i będzie opcja dostawy zakupów do domu :-)
Otwiera się nowa duża drogeria w nowym centrum za Maxem
To bedzie juz 3 drogeria :o
a narzekają że im mało??
Brakuje baru gdzie można by się udać ze znajomymi , z możliwością pogrania w bilard..... i sali do zabaw przy orkiestrze .....np raz w miesiącu
CYRKU dla Was brakuje!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cyrk to mamy na tym forum.
Barek otwiera się za Maxem.
Brakuje sklepu rybnego otwartego przynajmniej do 18, ten co jest kończy o 17 i wybór słaby, na Jasieniu są delikatesy rybne i to jest sklep rybny
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Melnik i Sowa i masz klijentów.
strzelnica.....:)
Na Jasieniu kupiłam filety z dorsza i po nich śmierdziało w domu przeł ładnych kilka godzin. A w Baninie w sklepie zawsze kupuje i jest za każdym razem świeżo, nie sprzedają padliny. Wszystkie ryby jakie chce to się umawiam z szefem na dany dzień i wtedy mam. po prostu, wystarczy się zapytać.
Popieram ! a ryby sa wedzone naturalnie, az pachnie z daleka
A mi brakuje zwykłego kiosku gdzie było by mydło i powidło a przede wszystkim bilety na autobus coby nie latac przez cały autobus po 1 bilecik albo rano jak dziecku zeszyt się skończył żeby na szybko kupić ( bo te złe zeszyty kończą się zawsze wieczorem albo nawet rano ;-) ) no taki zwykły kiosk
mydło i powidło jest na Borowieckiej za biedronką, pod żabką. Wejście w dół po schodach. Z lewej strony są jakieś akcesoria dla domu a z prawej owe "mydło i powidło" Zeszyty też tam są :)
Z ziolem
Zdecydowanie "Sex Shop" ,aby wszyscy Baninianie mogli się pałować.
Witam,

Moim zdaniem trzeba wybudować galerie handlową :-)
Zaspokoi to wszystkich potrzeby, nikt nie będzie marudzic.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zabka albo inna Malpka albo jakikolwiek spozywczak na Pszennej bliżej osiedla familijnego.

masz lewiatana, nie narzekaj. nie jesteś w mieście żeby sklep był na każdym rogu.

Inne tematy z forum Banino

Aparat ortodontyczny (10 odpowiedzi)

Witam, chciałabym założyć aparat na zęby. W Baninie to chyba tylko dr Kamila Bubeła, czy jakieś...

Ozonowanie domu (14 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (72 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

do góry