Widok

jaki termometr

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wiem ze temat byl juz walkowany milion razy,ale szukam nowych informacji.Co kupic?Jaki jest dokladny?Bo moj rteciowy caly czas pokazuje mi 35st...Jakie macie dla dzieci termometry?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja ma elektryczny do ucha jest super 3-4 sekundy i mam wynik wyniki są zbliżone do siebie bo testowałam na mężu 3 termometry na raz (rtęciowy elektryczny pod pachę i ten do ucha) nie miałam dużo kasy wiec kopiłam w biedronce i żałuje bo bateria bardzo szybko pada. Polecam ci elektryczny do ucha ale wydaj więcej i kup w aptece czy w dobrym sklepie ze sprzętem agd
jaki jest dokładny? ten, który ma określoną w instrukcji dokładność pomiaru. To nie jest tak, że te są bardziej dokładne, a tamte mniej - takiej akurat informacji szukaj w instrukcji obsługi.
Mój elektroniczny ma dokładność chyba do 0,5st C, a pirometr do 3stC (czyli nie nadaje się do dokładnych pomiarów, do mierzenia gorączki). W szpitalu w Redłowie temperaturę mierzono na oddziale pirometrem, ale podejrzewam, że takim, co ma większą dokładność.
A więc przy kupowaniu zwróć uwagę, jaką dokładność pomiaru gwarantuje producent, oraz czas pomiaru :)
A jakies konkretne modele?
Zdecydowanie nie polecam TOPCOM, na rtęciowym mialam 39.4 a na TOPCOMie 37.2 :/
Sama szukam czegoś dobrego...
Śmiało mogę polecić microlife 100. kosztuje kolo100zł. mierzy w ciągu 2-3sekund i jest bardzo dokładny o ile zmierzymy poprawnie.
image
Ja dziecku mierze rteciowym.Kupilam taki do uszka i czola za ok50zl ale mial straszne przeklamania.Wrocilismy do starch sprawdzonych metod.
A gdzie mozna kupic rteciowy?
rteciowych już długo nie ma w sprzedazy więc jak nie masz w domu to zostaje ci elektroniczny pod pache.
image
ja jakis czas temu (3-4 mies) kupowalam rteciowy w aptece gemini na Przymorzu
No wlasnie slyszalam ze jeszcze gdzies sa.Mam rteciowy,ale pokazuje kazdemu 35st:)
NIE MA w sprzedaży rtęciowych.

Są wyglądające identycznie, termometry w których słupek wypełniony jest substancją alkoholową.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://aptekawita.com.pl/pl/termometr-bezdotykowy-microlife-nc100.html

ja mam ten i jestem bardzo zadowolona
image
image
http://allegro.pl/termometr-rteciowy-najtaniej-od-firmy-wyprzedaz-i2833981557.html

Mi babka w aptece mowila, ze nie moga juz zamawiac w hurtowniach ale te ktore maja to moga sprzedawac
http://mediconnect.pl/pl/p/Termometr-elektroniczny-bezdotykowy-NC-100-Microlife/480
ja mam taki. polecam.
ja tez polecam najzwyklejszy rteciowy, mimo ze troche trwa pomiar...mialam taki do ucha i czola i lezy w szufladzie gleboko schowany, bo strasznie klamal;) za kazdym razem pokazywal inna temp. jak mierzylismy sobie z mezem, beznadziejny, i bateria szybko pada. moze poszukaj u rodzinki, babci czy znajomych, moze pozycza...
ja miałam elektroniczny pod pachę microlife i mi pokazywał dziwnie niskie temp, więc tej firmie już nie zaufam...
teraz mam jakiś szwajcarski kardio coś tam ;) też pod pachę
te do ucha i czoła słyszałam, że też nie są zbyt dokładne
jak mi coś nie pasuje to i tak biegnę do mamy po rtęciowy bo swoje wszystkie zbiłam :/ widziałam właśnie w aptece jakiś szklany z inną substancją niż rtęć, też ponoć dokładne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
polecam microlife NC 100, jest naprawdę super. Przede wszystkim dokładny i nie przekłamuje temperatury. Porównywałam wynik z termometrem rtęciowym i wychodziło ok.
image
A ten microlife jest jaki?Do ucha,czola?
do czoła
image
image
do czola. tzn przeciągasz w trakcie pomiaru promień od środka czołą do skroni. istotne jest to aby termometr był w tym samym pomieszczeniu co osoba z gorączzką już z 15-20 min przed pomiarem.
ja jestem z niego zadowolona.

wystarczy dobrze zmierzyć a pokazuje właściwą tem.
tak jak wspomniałam. wariuje np jak ma duże zmiany temp otoczenia.
osotanio np żle mierzył bo mielikśmy go w samochodzie kilka godzin ale po 20 min jak pobył w pomieszczeniu to już pomiar był dokładny.
Opinie ma same pozytywne,takze chyba sie na niego skusze:)
wiem że można też go kupić w aptece dbam o zdrowie. zobacz czy na ich stronie w sklepie internetowym nie mają taniej. można odebrać w aptece zamówienie..
Jest,ale drozszy niz na allegro.Dzieki:)
ja też mam microlife jestem bardzo zadowolona moja szwagierka też. Nie włożyłabym dziecku 7 miesięcznemu elektronicznego pod pachę albo rtęciowego zwyczajnie dziecko się kręci. Próbowałam mam stary rtęciowy termometr. A tak kilka sekund i wynik miarodajny sprawdzałam siebie i męża
Elektroniczny ,bezdotykowy microlife -polecam.
hopppp,prosze o opinie o termometrach.
przerobiliśmy taki na podczerwień, zwykły elektroniczny z giętką końcówką i doszliśmy do najprostszego - termometru galowego, następcy rtęciowego ;)

ten na podczerwień potrafił dawać wynik o 1,5-2 stopnia wyższy niż elektroniczny(temperatura mierzona w pupie niemowlaka, z odjęciem 5 kresek) czy galowy http://forum.trojmiasto.pl/Termometr-na-podczerwien-t151257,1,16.html

http://forum.trojmiasto.pl/Gdzie-w-Gdansku-kupie-termometr-rteciowy-t388188,1,16.html
Dzieki Agusia,kurcze moja corka (20 miesiecy) nie da sobie zmierzyć pod pacha,dlatego szukam takiego na podczerwien ktory by pokazywal w miare prawidlowa temp.
ja mojego Mlodego nauczylam mierzyc pod pacha ;) jak mial mniej niz dwa lata.
wkladalismy pod pache ten zwykly elektroniczny i czekalismy na "pik pik" ;) teraz podobnie z tym galowym ale Gabrys juz wie, ze ten termometr nie pika :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (93 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

do góry