Widok

jakie bajki dla 2-latka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chcę kupić dla dzieci znajomej bajki na DVD, mieszkają za granicą więc bajki po polsku im się przydadzą. Zastanawiam się tylko jakie bajki oglądają 2-letnie dziewczynki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja bym nie kupowała bajek. Tyle ich teraz.edukacyjnych, pięknie kolorowych leci w tł na kanałach dla maluchów jak minimini ze bez sensu chyba kupować dodatkowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na przykład jakie byś polecała? Tylko, żeby bez przemocy.
Zdaecydowanie polecam parauszek i przyjaciele. Polska bajka jak z najlepszych lat.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To prawda, dla dwulatków to fajna i kolorowa bajka. Moje dzieci są już ciut starsze i pięknie się potrafią przy niej skupić. A i porały przekazywane w bajce sa odpowiednie do wieku.

Moje dzieciaki jak były małe to też głównie "Bolka i Lolka", "Reksia", "Krecika" - stare klasyki. Teraz już, pod koniec podstawówki, to bardziej pingwiny z madagaskaru na puls 2 zamiast nieistniejącej już dobranocki ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moja bratanica bardzo lubi Reksia, tutaj fajny artykuł na temat bajki można poczytać: https://www.bielsko24.eu/reksio-pies-ktorego-pokochalo-kilka-pokolen-dzieci/

Dziękuję dziewczynom za odpowiedzi. Również zainteresowany tym pytaniem. I jest tak wiele przydatnych wskazówek.

U nas pepa to też był hit, ale wolę Maszę i Niedźwiedzia:)

Ja polecam jak zawsze bajki do czytanie, które rozwijają wyobraźnie dzieci - wejdźcie na strone https://www.wydawnictwomd.pl/ i sprawdźcie jak piekne mogą być bajki i kolorowanki dla dzieci.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dzieci do lat trzech nie powinny oglądać TV, wpływa to niekorzystnie na ich percepcję wzrokową, nie mają dobrze wykształconego wzroku, organizm nie nadąża a potem dziecko ma problemy z widzeniem przestrzennym
Polecam zdecydowanie bajeczki książeczki do oglądania, kolorowe, piękne specjalnie dla najmłodszych, są nawet miękkie, i bajeczki do czytania np przed snem, warto!
Można też kupić bajeczki do słuchania, na płycie maluch chętnie posłucha oraz piosenki dla dzieci, ale bez wideoklipów!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kup pierwszw wydania Pszczólki Maji -rewelacja.Moja kolezanka ma dużo bajek do sprzedania możesz do niej zadzwonić ,ma też duzo ksiązeczek i ładne ubranka

tel 660 554 466
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Muszę przyznać, że jestem bardzo zdziwiona wypowiedziami, z których wynika, że dwuletnie (i młodsze) dzieci oglądają bajki, a ich opiekunowie nie widzą w tym nic złego. Mój syn ma prawie 2 lata i nie ogląda żadnych bajek - ma za to pokaźną bibliotekę z książeczkami o różnej tematyce, a poza tym czasem słuchamy bajek z Internetu. Badania dotyczące rozwoju dziecka wskazują, że jak najdłużej należy unikać telewizji, a z pewnością co najmniej przez okres 2-3 pierwszych lat życia. Czy Wasze dzieci naprawdę oglądają bajki?? Czy wg Was to jest w porządku na tym etapie rozwoju?? Chętnie poznam Wasze motywy włączania dziecku bajek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

moja 2 letnia córka też nie ogląda żadnych bajek, tv jest wyłączony, nie jest do niczego jej ani mi potrzebny, zamiast tego ogląda książeczki, układa puzzle i klocki, a także poznaje świat w czasie spacerów, jest tyle rzeczy, które można robić z dzieckiem bez włączania pudła, na serio, puzzle, książeczki, klocki, malowanie, itd.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

do góry