Widok

jakie bajki dla 2-latka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Chcę kupić dla dzieci znajomej bajki na DVD, mieszkają za granicą więc bajki po polsku im się przydadzą. Zastanawiam się tylko jakie bajki oglądają 2-letnie dziewczynki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
clifford, tomek i przyjaciele, świnka peppa, truskawkowe ciastko, noddy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Krecik, Ciuchcia Tomek, Małpka George, czasami Pszczółka Maja
moje dziecko lubi Reksia :)
Roczne dziecko "uwielbia" gapić się w telewizor??????
;|
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
N atej stronie znajdziecie fajne bajki, sluchowiska i filmy dla dzieci
http://www.mamaebaby.eu/serwisy/pliki_z_g3m
Nie wiem czy dziewczynie chodziło o Polskie bajki czy bajki "po"Polsku, zrozumiałam że w języku polskim:)

Co do bajek iście Polskich niestety jest ich mało na DVD, czasami zdarza się że są jakieś razem z dziecięcymi gazetkami.
image
image

image
hm tylko chyba wiekszosc z tych wymienionych bajek nie jest Polska:). Swinka Peppa jest fajna mnie nawet bawi bo jest smiesznie animowana:) a jesli chcesz przypomniec dziecku Polskie bajki to moze lepiej takie których aktualnie nie nadają na kanałachj dzicięcych typu reksio, baltazar gąbka, cypisek, kot filemon itp nie są one jednak tak kolorowe i zywe jak zagraniczne bajki wiec moga mniej wciągać dziecko chociaz bedzie to coś nowego:)
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzięki :)
o moja ma dopiero roczek ale też uwielbia ciuchcie tomka - w zasadzie nic innego nie ogląda ;-)
mojej przyjaciolki cora uwielbiala i nadal uwielbia swinke Peppa i Domisie, a moj syn: Boba Budowniczego, Strażaka Sama, Clifforda i swinke Peppe
image
image
Nie mam córki, ale mój synek lubi psa Cliforda, Teletubisie, ciuchcię Tomka...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja córka szaleje za bajkami ze Świnką Peppą, Ciuchcią Tomkiem to takiej bajeczki które sporo uczą i są proste w zrozumieniu właśnie dla tak małych dzieci. Polecam:)
image
image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (123 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

do góry