Widok

jakie imię?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej zastanawiam sie nad imionkami.Czytalam poprzednie watki i wiele z was ma już maleństwa w domku. Jak daliście im na imię?
Mi sie podoba dla chłopca Dorian , ale dla dziweczynki nie mam pojęcia. ;-/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tokio żeby go statystyki wzruszały to może i by zmienił, pokażę mu dziś i zobaczymy co powie, ale na nic nie liczę

jak on jest taki uparciuch, to pewnie nic go nie przekona- wiem to po sobie ;) nawet gdyby imie ktore mi sie podoba bylo na pierwszym miejscu we wszystkich statystykach, to i tak bym sie na nie zdecydowala :)

no Maja też ładnie i dlatego chyba tak już zostanie :) choć Lilinka mi od zawsze po głowie chodziła

no to może pokaż mu tą statystykę? może nie będzie chciał by jego córka miała na imię tak jak tysiące dziewczynek w jej wieku ....

papilio1@op.pl
ale Maja tez slicznie :)

tak, Lili, Lila, Lilka, i co tam ktos jeszcze wymysli :)

wiem wiem Alicja :)
mi się bardzo podoba ale mężusiowi własnie się nie podoba i tak na złość mi mówi że będzie mówił Lina :P taki złośnik jest, co mu propozycję daję jakąś to on się krzywi, tylko na Maję się zgadza , twierdzi że wiele imion mu się podoba, ale potrafi wymienić tylko jedno uparciuch

Perełka zawsze można Lili mówić :) tak słodko bardziej brzmi niz Lina :)

justi: kurcze, to moglam nie zdradzac ;)

ja na razie nie planuje miec dzidzi, ale tak nam sie z mezem to imie spodobalo, ze juz tak zostanie :) coreczka Agaty Mroz tak ma na imie, i to ona nas natchnela.

ja chciałam własnie Liliannę, ale męzuś powiedział że będzie na nią Lina mówił i co zrobić kiedy mu się tylko jedno imię podoba i żadne inne, na szczęście mi się tez podoba

Hmmm....Lilianka piekne imie:) no to dałaś mi do myslenia...
a ja tam sie ciesze, ze moja Lilianka nie jest tak bardzo rozchwytywana :)

hahaha, ja też nie :) ale jak ktos sobie wymyślił, że np po pradziadku da czy coś no to potem takie kwiatki wychodzą :))))

Myszon .... ale się uśmiałam :)

papilio1@op.pl
Przejrzalam ten link podany przez Tokio - mozna sie usmiac - na imie Myszon chyba bym nie wpadla :)

aaa "powiem"jeszcze jakie byly inne opcje dla dziewczynki,moze sie przydadza;). LAURA,MAJA,WANESA,INEZ.zpewnoscia wkoncu znajdziesz cos co Ci sie spodoba.Mnie nie podobaja sie imiona,ktore nosi co drugie lub trzecie dziecko,ale tez nie chcialabym,że w przyszlosci moje dziecko musialo sie wstydzic swojego imienia.Także tym sie kieruję.
ja rodze w grudniu ,ale imionka juz wybralam.z dziewczynką nie mam problemu bo od zawsze wiedzialam ze bedzie SARA :) Natomiast dla chlopca malo imion mi sie wogole podoba,ale wkoncu znalazlam MAKSYMILIAN lub jak kto woli MAKS:) pozdrawiam.
napewno nie chcę żadnych mateuszków juli , wiktori i oliwi są juz tak oklepane , że aż boli... tak jak kiedys anie i agnieszki po kilka w klasie.. szukam czegos innego ale ładnego , nie żadne apolonie i klaudiusze...
jeśłi macie ochotę to zajrzyjcie tu:

http://gorny.edu.pl/imiona/

oto stale uaktualniana lista imin nadawanych dzieciom urodzonym w Warszawie. Jak widać od poczatku 2008 urodziło się już: 98 Jakubków i 96 Julii ... a od poczatku prowadzenia statystyki, czyli od lipca 2004 roku Kubusiów jest 1698 a Julii: 1487 i to w samej Warszwie !!!!!

.... mnie te statystyki skutecznie zniechęcają do najpopularnijszych imion ...

ale polecam przejrzyjcie, może coś dzięki temu blogowi wybierzecie dla siebie

papilio1@op.pl
a może właśnie dlatego pyta, by uniknąć powielania ???
np 5 Julek i 8 Kubusiów .... jak to obecnie bywa ...

papilio1@op.pl
po co pisać jakie imię ma Wasze dziecko, skoro później w przedszkolu będzie roić sie od dzieci o tych samych imionach.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry