Widok

jakie imię wybrać dla chłopca?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej, forumowicze poradźcie coś..
co myślicie o imieniu dla chłopca Tymon. Mi i większości ludzi z mojego otoczenia się podoba- nie jest oklepane, i wydaje się ok. No bo duży będzie Tymon a mały Tymek.
Przeciwnicy imienia nie maja za bardzo argumentów ale jednak się sprzeciwiają. Pomóżcie. Może ja czegoś nie zauważam a nie chciałabym dziecka skrzywdzić imieniem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Tymon jest fajne, mi się podoba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
U mnie znajoma ma synka Tymka,bardzo fajne imię,mój synek ma na imię Dominik i też uważam,że bardzo ładne imię jest:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tymek sliczne imie :) Ja kiedy nie znalam plci mojego drugiego dziecka i gdyby to by chlopak to mial byc Fabian. Ale mamy coreczke :) a moj pierwszy syn ma na imie Pawelek :)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tymek jest OK
image
image
A mnie się Tymon nie podoba.
Kamil
Maciej
Jakub
Kacper
Aleksander(Olek)
Szymon
Dawid
Krzysztof.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
znam malego Tymka jak pierwszy raz uslyszlam nie podobalo mi sie ale jak teraz takie dziwne wymyslaja to te przy nich jest ok.
mi się nie podobają imiona na które aktualnie jest moda (pewnie przejściowa z resztą), podobają mi się takie ponadczasowe typu: Maciej, Dawid, Grzegorz (swoją drogą dawno nie słyszałam o małym Grzesiu), Krzysztof, Kamil, Piotr, Paweł, takie o

U nas będzie Adaś :)

To jest wszystko kwestią gustu. Nie ma chyba imienia, które podobałoby się wszystkim.

Co byś nie wymyśliła, zawsze znajdzie się ktoś kto bedzie miał jakieś "ale" dlatego najlepiej sugerować się własnymi upodobaniami i już.
Tymon i Pumba ;)
ostatnio takie skojarzenia różne mnie nachodzą :)
imię mi się podoba
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
to był Timon ;)

Imię coraz bardziej popularne i przyjemne dla ucha.
image

www.facebook.com/MauaFotografia
Imię ok, ale też mi się od razu przypomniał Timon i Pumba :)
Tymek jest też zdrobnieniem od Tymoteusza...
fajne imie - ale wbrew pozorom Tymków jest sporo :)
mi się nie podoba, nie dałabym tak dziecku na imię.Też pomyślałam o tymonie i pumbie:)
podobają mi się: Patryk Dominik Tomek Krystian Wiktor Adrian Marek Gabriel Daniel Łukasz Robert i Sebastian.
Na modę w ogóle nie zwracam uwagi. Nie patrz na to co inni gadają to twoje dziecko.
Tymek to też ja bym myślała,że to zdrobnienie od tymoteusza, bo miałam znajomego o tym imieniu i może być zamieszanie z tym związane.
Tymon super imię ;) Ja jak będę miała chłopca to będzie Mikołaj ;) Fajne też Tytus albo Nikodem ;)
ja myslama nad imieniem tymoteusz,ale moj maz stwierdzil,ze za dlugie.
Tymon krotsze i ladne.
My wybralismy Szymon...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tymoteusz-Tymek-fajne.

Często spotykane.
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tymek jest ok :)
Bimka, ja też lubię normalne imiona, też wybraliśmy Adama, a potem okazało się to imię z pierwszej 3-ki najczęściej nadawanych imion w trójmieście w 2011 r :P
http://dziecko.trojmiasto.pl/Imiona-dla-dzieci-w-Trojmiescie-Mody-wciaz-obowiazuja-n54762.html
no może nie 3-ki, ale jest w pierwszej dziesiątce :P
mi tez sie podoba:)
fajne, mi się podoba
"Bimka, ja też lubię normalne imiona, też wybraliśmy Adama, a potem okazało się to imię z pierwszej 3-ki najczęściej nadawanych imion w trójmieście w 2011 r :P"

- no to co, mamy "rezerwację" już ze 3 lata i mam w nosie statystyki, niby w statystykach wysoko ale na placach zabaw nie słychać tego imienia, jeszcze w każdym razie nie słyszałam a teraz jestem wyczulona przecież ;)

wolę Adama chociaż jest ich 145 niż Donalda :P
albo jakiegoś Rodiona (to na pewno dziecko chemika), Myszona, Żyrafa albo Thorgala (dziecko fanki komiksów?)

http://gorny.edu.pl/imiona/
Tymon,Tymek,Tymuś- ładnie :) ale ja bym nie nazwała tak :) .
Mój synek będzie nosił imię Danielek .
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
dziękuję wszystkim za opinie.
Muszę jeszcze pomyśleć. Generalnie uważam, że ciężko z imieniem dla chłopca:)
no ale coś się wymyśli:)
Jak dla mnie Tymek jest ok. Chociaż bardziej mi się podoba Tymoteusz niż Tymon.
Ale generalnie spełnia moje wymagania. Nie jest mocno popularne, amerykanskie, tradycyjnie uważane za polskie ani nie nosi go nikt z członków moje rodziny. :)
image
image
Ja też będę miała Adasia;) Wg mnie piękne imię;)
Adaś 31/10/2012 :)
image
Imię ładne, też je rozważałam, ale jest ostanio bardzo poularne, tak mówi mój ginekolog, który przyjmuje porody na Zaspie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jestem mama słodkiego Tymona- dla mnie najpiekniejsze imie dla dziecka :)
jak dla mnie super:) my też rozważaliśmy to imię, mial byc Tymek albo Szymek..jaks padlo na to drugie, ale podobaja mi się oba:)
image

Całkiem ładne, chociaż mnie podobają się bardziej takie tradycyjne jak Mateusz, Michał, Piotr, Paweł.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

do góry