Widok
jakie książki czytacie?
Forumki, zawsze byłam molem książkowym, ale odkąd mam dzieci, prawie nie czytam. I strasznie nad tym ubolewam. W dzień brak czasu, wieczorem brak siły. Rzadko też bywam w empiku, bo wybieranie książek z dwójka dzieci mija się z celem:-( Postanowiłam jednak, że zapiszę się do biblioteki, będę wypożyczać książki i czytać. I jedną w m-cu będę kupować przez Internet. Ale ponieważ nie jestem już na czasie z książkami, proszę polećcie jakieś ciekawe pozycje - takie które można dostać w bibliotece i nowości z księgarni.
Mrówka może znajdziesz coś ciekawego u mnie? Właśnie sprzedaje kilka pozycji ze swojej biblioteki. Każda jest interesująca,zawsze możesz przeczytać opis w internecie. Zapraszam...
http://forum.trojmiasto.pl/Polecam-na-jesienne-wieczory-t185449,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Polecam-na-jesienne-wieczory-t185449,1,16.html
Ja lubię polskie autorki.
Np. wczoraj kupiłam "Nakarmić wilka" Marii Nurowskiej - ale polecam jej inne książki, ta ma idiotyczne zakończenie...
I kupiłam też Hanny Kowalewskiej 4 część "Zawrocia", tylko cholerka tytuł mi wypadł z głowy. Tej autorki uwielbiam "Julita i huśtawki" - cudna książka, napisana pięknym językiem.
Anna Janko "Dziewczyna z zapałkami" - piękna, trudna książka, ale jaka prawdziwa...
Z babeczek lubię też Grocholę, ale bez ohów i ahów ;)
I Szwaja fajnie pisze.
Dorzucę do tego jeszcze sławetne Rozlewisko, ale serial zabił tą książkę...
Dla przeciwwagi dorzucę Andrzeja Pilipiuka - wszystkie książki i opowiadania wydane pod jego nazwiskiem :)
Np. wczoraj kupiłam "Nakarmić wilka" Marii Nurowskiej - ale polecam jej inne książki, ta ma idiotyczne zakończenie...
I kupiłam też Hanny Kowalewskiej 4 część "Zawrocia", tylko cholerka tytuł mi wypadł z głowy. Tej autorki uwielbiam "Julita i huśtawki" - cudna książka, napisana pięknym językiem.
Anna Janko "Dziewczyna z zapałkami" - piękna, trudna książka, ale jaka prawdziwa...
Z babeczek lubię też Grocholę, ale bez ohów i ahów ;)
I Szwaja fajnie pisze.
Dorzucę do tego jeszcze sławetne Rozlewisko, ale serial zabił tą książkę...
Dla przeciwwagi dorzucę Andrzeja Pilipiuka - wszystkie książki i opowiadania wydane pod jego nazwiskiem :)
ja tylko kryminały i dobre psychologiczne trillery też mam kilka na sprzedaż jakby co (po 10 zł każda, książki raz przeczytane w b. dobrym stanie):
1. E. Lowell "Zimowy Ogień"
2. D. Lehanne "Pułapka zza grobu"
3. D. Lehanne "Wypijmy zanim zacznie się wojna"
4. R. Crais "Opiekun"
5. L. Barclay "Bez śladu"
6. S. King "cztery pory roku"
7. B. Freeman "Rozebrana"
1. E. Lowell "Zimowy Ogień"
2. D. Lehanne "Pułapka zza grobu"
3. D. Lehanne "Wypijmy zanim zacznie się wojna"
4. R. Crais "Opiekun"
5. L. Barclay "Bez śladu"
6. S. King "cztery pory roku"
7. B. Freeman "Rozebrana"
Jeśli lubisz długie wciągające powieści osadzone w konkretnym czasie historycznym, to polecam dwie książki Ildefonso Falconesa, "Katedra w Barcelonie" i "Ręka Fatimy". Ostrzegam – jest trochę brutalnych scen.
Polecam też "Balzakianę" Jacka Dehnela, ale to raczej wypożycz niż kup, bo nie każdy przepada za twórczością Balzaca i jej naśladownictwem ;-)
Polecam też "Balzakianę" Jacka Dehnela, ale to raczej wypożycz niż kup, bo nie każdy przepada za twórczością Balzaca i jej naśladownictwem ;-)