Odpowiadasz na:

Re: jakie mieso na zupe

zależy jaka zupa :)

na skrzydełkach z kurczaka, szyjce/skrzydle z indyka, czasem szkielet z kurczaka lub kaczki :] (z mięska z szyjki indyka robię galaretkę)
albo mostki... rozwiń

zależy jaka zupa :)

na skrzydełkach z kurczaka, szyjce/skrzydle z indyka, czasem szkielet z kurczaka lub kaczki :] (z mięska z szyjki indyka robię galaretkę)
albo mostki wieprzowe :) (mocno mięsne)
czasem na wędzonych żeberkach :] albo na białej kiełbasie :)

jeśli ma to być podstawa flaków - to obowiązkowo indyk + wołowina :] (np. szponder)

czasem na mięsie - jeśli mięso mam zamiar później wykorzystać jako farsz do pierogów, naleśników, kartaczy, pasztecików ;] (wtedy mielę mięso i warzywa z rosołu, a do właściwej zupy dodaję tartą mrożoną włoszczyznę)

i tak jak pisał Sadyl - musi się długo i wolno pyrkolić ;)

zobacz wątek
12 lat temu
AgusiaGda

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry