Widok

jakie mleko dla 8-miesięcznego dziecka odstawianego od piersi

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
j.w. jakie mleko wybrały wasze pociechy po odstawieniu od piersi?jak zachęcic do picia z butelki?mojaq krzywi się na sam widok:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam
butla- jesli nie byla dopajana wczesniej to nie bedzie umiala ssac smoka.
polecam raczej kubki niekapki, u mnie po kupieniu chyba z 10 roznych najlepszy okazxal sie : butla anatomiczna Nubyy ze smokiem w ksztalcie dziobka niekapek.
Najszybciej sie nauczy jak bedzie glodne i spragnione, inaczej u mnie bylo ciezko.

Mleko- dowolne dzieciowe Bebilon, bebiko i reszta, kupuj male opakowania, dawaj i obserwuj kupy - u mnie bebilon sie nie sprawdzil - problem z kupkami.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
tylko u mnie problem jest taki, że mała załapała o co chodzi ze ssaniem z butelki ale chce tylko wodę - jak wyczuje coś innego to od razu wyrzucas butlę z buzi i nie chce, jak sobie ztym poradzić?
jak ja skkonczylam karmic to dawalam malej bebiko2 slodkie jest,i nie drogie, mala nie miała po przejsciu na to mleko zadnych rewelacji zoładkowych
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
bebiko i bebilon próbowałam i nic:(
ja mam ten sam problem. Julka nie toleruje butelki. Od 2 tyg podaję jej dodatkowo Bebiko 2 na noc z kaszką i kleikiem. Wodę z butelki jeszcze wypije z ustnikiem. Przez ten czas wypijała ok 50 ml mleka dodatkowo ale na siedząco butlę ze smoczkiem, niestety musiałam smoczki przeprosić- nie chciałam ich używać ale teraz to mus. Jak tylko ją spróbuję ułożyć jakby przy cycu była to jest wrzask na całą klatkę schodową.
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
ja muszę po uzgodnieniu z pediatrą powoli julkę odzwyczajać od cyca bo z morfologii wynika że moje mleko jest za małowartościowe już dla mojej.
ale jak udało Ci się ją przekonac do picia mleka z butli? moja wodę owszem bardzo chetnie ale jak wyczuje mleko to wypluwa i nie weźmie butelki do ust:(
Spróbuj najpierw może od maleńkiej ilości mleka w wodzie i stopniowo dodawaj więcej może w ten sposób sie przyzwyczai:)

życzę powodzenia:)
image
image

image
A moze daruj sobie wogole mleko tylko zastap je tylko kaszkami na mleku modyfikowanym???
image
image
Moaj jest nadal na piersi -nie chce mleka pic z niczego dosłownie , nawet moje z niekapka jest be.
Kaszek nie jada wiec pozostało mi cycka dawac.
nawet jak nie jadła 8 godzin to nie załapała mleka

owszem mała wrzasku na robi, ale nie po puszam do momentu aż łyknie. Metoda drastyczna ale jakbym raz popuściła to już butelki nie wzięłaby.
dzięki Dziewczyny za podpowiedzi

do helen i wszystkich, którzy wiedzą - czy można nie dawać wogóle mleka tylko zastąpić samymi kaszkami?czy to wystarczy? i ile wobec tego takiej kaszki musiałaby zjeść?
Zajrzyj tu - znajdziesz odpowiedz lekarza (Barbara Gierowska):

http://forum.gazeta.pl/forum/w,632,95780728,,Jak_przestawic_dziecko_na_butelke_.html?v=2

i poszukaj na forum:
http://forum.gazeta.pl/forum/f,632,Karmienie_butelka.html

U nas dziecię cały czas na piersi, ale kaszki dostaje na modyfikowanym, podaliśmy Hipp bio i zostało zaakceptowane.
moje nigdy nie piło mleka modyfikowanego. Przeszłam na kaszki, średnio dwie dziennie rano i wieczorem i między czasie jakieś deserki mleczne słoiczkowe. Jak skończył dwa lata to już krowie podałam. no ale mój mały nie miał żadnych reakcji alergicznych i zawsze był wszystkożerny:) Z tym,że sam odstawił się w 10 miesiącu od piersi:) ja planowałam do roku.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
dzięki Gernerek za odpowiedź lekarza:)
do Betrisa - jakie deserki mleczne podawałaś?i po którym miesiącu wolno takie podawać?a co w nocy?pozdrawiam
ja np. kupuję słoiczki hippa kaszki mleczne, małej smakują. Tyle że je połowę tego ile powinna książkowo.
Mała Misia- pewnie trzeba celować, co maluchowi przypadnie. Ja dawałam gerbera i hippa, takie z dodatkiem twarogu. A od którego miesiąca, to na słoiczkach jest napisane. W nocy odzwyczajaliśmy od picia jak skończył pół roku. Udało się jednak odzwyczaić dopiero po jakimś czasie.Ale na początku dawaliśmy soczki hippa, te w małych butelkach rozcięczone. Jejku, już tyle pozapominałam:) Do tej pory stoi dyżurny soczek, jakby mały miał pragnienie
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
taki maluch moze ju z pić z kubka niekapka lub ze zwykłego kubka - mój tak pił wszelkie napoje w tym wieku
a co do mleka to pediatra powinien ci zalecić
polecam NAN 2 ( z HA - dla dzieci u których istnieje ryzyko alergii lub bez HA)
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage

Najlepiej to nie zmuszać na siłę, bo tylko jeszcze bardziej się zniechęci. Mojej małej najbardziej zasmakowało mleko Humana 2 i chociażby ze względu na na prawdę dobry skład, Tobie również polecam właśnie to mleko. Poza tym moja Marysia, też była bardzo wybredna, więc jeśli jadła akurat to mleko, tona prawdę musiało jej zasmakować!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (27 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry