Widok

jakie są objawy torbieli na jajniku?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, ostatnio z powodu kłucia po lewej stronie podbrzusza zaczęłam zastanawiać się czy jest to ból implantacyjny czy może torbiel, niepęknięty pęcherzyk z braku owulacji... Dostałam sporo odpowiedzi na temat bólu związanego z zagnieżdzaniem się fasolki...ale boję się, że może to być jednak torbiel...jakie są jej objawy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
rownie dobrze moze nie byc w ogole objawow (ja nie mialam zadnych bolow, a torbiel spora) , kazdy jest inny, dlatego lepiej isc do lekarza i sprawdzic a nie doszukiwac sie chorob innych u siebie - i nie pisze tego zlosliwie :) powodzenia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja akurat idę jutro do lekarza na typową kontrolę (kilka miesięcy temu poroniłam). Akurat nie należę do "hipochondryków" i mam trzeźwe podejście do sprawy. Ale fakt faktem, skoro mam jakieś dolegliwości to z czystej ciekawości lubię porozmawiać o tym z kimś, kto może miał podobne :)
u mnie ból-ćmienie podbrzusza - jak przy jajeczkowaniu (zawsze wiedziałam kiedy)
image
U mnie kłujący ból, nasilający się przy chodzeniu.
image
Hania. Ja w zeszłym miesiącu miałam kucie przez 3 dni lewego jajnika czwartego dnia zaczła mnie kuć prawy. BYłam bezpośrednio po okresie. Jka zaczłą mnie Kuć tej drugi to sie juz troche przestraszyłam i poszłam do lekarza. Pan doktor dokładnie mnie zbadał zrobił usg i stwierdził ze albo nic mi nie jest i ból minie albo mam poczatek zapalenia przydatków i to bardzo wczesny początek bo poza moim bólem on zadnych oznak nie widzi. Pobolało jeszcze 2 dni i przestało:/. Do tej pory nie wiem co to było. Lekarz powiedział ze organizm ludzki a szczegolnie jajniki kobiece potrafią zaskakiwać i czasem tak o po prostu sobie pobolą.
image

image
mnie kuły torbiele, ale też mam takie bóle gdy mam jajeczkowanie :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
bol moze byc tak silny ze trudno jest logicznie myslec :(
to w przypadku torbieli ktora urosla na jajniku i idac z grawitacja zaczela go obracac. Niesiety zakonczylo sie usunieciem jajnika- zamartwica.

Ja polecam USG u dobrego diagnosty.
Jesli planujesz ciaze tym bardziej powinnas miec zrobione dobre USG dolnej czesci ciala, lacznie z nerkami i budowa macicy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

do góry