Widok
jakiego endokrynologa polecacie ?
Przepraszam że tak zawale nazwiskami, ale nigdy nie chodziłam do endokrynologów więc zupełnie ich nie znam, proszę więc o opinie.
Kogo z ponizszych polecacie a kogo odradzacie, z góry dziękuję za pomoc.
dr Krzysztof Blaut
dr Wanda Gręda-Gregorkiewicz
dr Anna Lewczuk
dr Jacek Michalski
dr Krystyna Mizan-Gross
dr Mariusz Połeć
dr Ewa Ziemlewska-Krawczyk
dr Krzysztof Sworczak
dr Vijay Kumar Sharma
dr Lizakowska-Kmieć
dr Chełmińska Katarzyna
dr Anna Babińska
dr Mariusz Kazmirowicz
Kogo z ponizszych polecacie a kogo odradzacie, z góry dziękuję za pomoc.
dr Krzysztof Blaut
dr Wanda Gręda-Gregorkiewicz
dr Anna Lewczuk
dr Jacek Michalski
dr Krystyna Mizan-Gross
dr Mariusz Połeć
dr Ewa Ziemlewska-Krawczyk
dr Krzysztof Sworczak
dr Vijay Kumar Sharma
dr Lizakowska-Kmieć
dr Chełmińska Katarzyna
dr Anna Babińska
dr Mariusz Kazmirowicz
Zgadzam się, też nie polecam. Lekarz, który chyba jest lekarzem przez przypadek, to dr Jacek Michalski. Byłam na 2 wizytach, na żadnej nie był za rozmowny, nie potrafi rozmawiać z pacjentem tzn informować o tym, co wykazują wyniki, a jak wiadomo nie każdy wynik laik potrafi rozszyfrować. Zraziłam się, no cóż są ludzie, którzy znają się na swoim zawodzie i Ci co.....chcą się znać.....
a ja chodze do dr Vijay Kumar Sarma - to hindus i przyjmuje w Inviccie, ale jestem z niego bardzo zadowolona, bo jest rzeczowy, konkretny, na każdej wizycie bada mi tarczycę, nie podejmuje nigdy pochopnych decyzji, tylko zawsze ze mna porozmawia, czy boli mnie głowa, czy wypadaja wosy i inne objawy, które sa charakterystyczne dla chorej tarczycy. Ogólnie u niego wizyta trwa ok. 20 minut, ale jest to bardzo spokojna, rzeczowa rozmowa, która niesie duzo uspokojenia. Bardzo sensownie i rzeczowo odpowiada na wszystkie pytania.
a KATEGORYCZNIE ODRADZA Dr Piotra Minowskiego - jemu powinni zabronić "leczyć" ludzi. Dzięki niemu własnie dzis mam rozwalona tarczycę, wyniki miałam dobre, a on zaczął podawać mi leki!!!!!!!
to morderca ludzkiej tarczycy.
a KATEGORYCZNIE ODRADZA Dr Piotra Minowskiego - jemu powinni zabronić "leczyć" ludzi. Dzięki niemu własnie dzis mam rozwalona tarczycę, wyniki miałam dobre, a on zaczął podawać mi leki!!!!!!!
to morderca ludzkiej tarczycy.
A ja polecam dr Annę Lewczuk.
dziękuję Wam za pomoc...żeby sie leczyć trzeba mieć zdrowie...mam karte Promedisu i nigdzie nie moga mi udzielic jednoznacznej odpowiedzi co dokładnie wchodz w skład pakietu grrrr i walcze od rana w poszukiwaniu innych lekarzy bo mam jeszcze pare spraw do załatwienia.
Udało mi się umówic do Piankowskiego w sprawie żylaków, teraz jeszcze musze się dowiedziec czy w mój pakiet wchodzi usuniecie operacyjne pieprzyka bo dermatolog kazała usunąć no i oczywisci nie wiadomo...i tak dzwonie...i mnie odsyłają od jednej osoby do drugiej...kosztuje to 250zł więc wolałabym za to nie placić :(
Sorry że Wam tu marudze :(
Dziekuję za pomoc przy endokrynologu.
Chyba się majls umowie tez do Sharmy bo przyjmuje tez w gdyni w evi-medzie a jestem z gdyni wiec mam blisko :)
Udało mi się umówic do Piankowskiego w sprawie żylaków, teraz jeszcze musze się dowiedziec czy w mój pakiet wchodzi usuniecie operacyjne pieprzyka bo dermatolog kazała usunąć no i oczywisci nie wiadomo...i tak dzwonie...i mnie odsyłają od jednej osoby do drugiej...kosztuje to 250zł więc wolałabym za to nie placić :(
Sorry że Wam tu marudze :(
Dziekuję za pomoc przy endokrynologu.
Chyba się majls umowie tez do Sharmy bo przyjmuje tez w gdyni w evi-medzie a jestem z gdyni wiec mam blisko :)
Ja również chodze do dr.Vijay kumar sarma i bardzo dobry spokojny życzliwy i konkretny doktor.Który mi powiedział że wyleczy mnie z prolaktyny co poprzedni lekarz nie potrafił tego uczynić? Serdecznie polecam!!!!
bo naprawde konkretny fachowieć. Również on po wynikach ocenił moja tarczyce i stwierdził że mam małą niedoczyność któr atez trzeba leczyć, a poprzedni lekarz twierdził że z tarczyca jest oki.
naprawde ciesze się ze dostałam namiary od koleżanki na tak wspaniałego lekarza.
bo naprawde konkretny fachowieć. Również on po wynikach ocenił moja tarczyce i stwierdził że mam małą niedoczyność któr atez trzeba leczyć, a poprzedni lekarz twierdził że z tarczyca jest oki.
naprawde ciesze się ze dostałam namiary od koleżanki na tak wspaniałego lekarza.
U mnie Krasińska przez 2 lata nie zauważyła niedoczynności tarczycy i leczyła mnie tabletkami anty na PCO. poszlam z jej badaniami do innego lakarza i odrazu usłyszałam: "przecież tu jest coś nie tak z tarczycą" - od tamtej chwili mineło troche bylam u kolejnych 2 lekarzy endo i PCO u mnie wykluczono ... wiec nie polecam dr. Krasińskiej
przez tego "swietnego fachowca"malo sie nie wykonczylam.KONOWAŁ odradzam wam bo i was wykonczy,no moze jak mu sie zaplaci to inaczej leczy?co to za 'lekarz"ktory mowi(pomimio opisywanych przeze mnie niepokojacych objawow) ze jest ok i nie trzeba robic ŻADNYCH badan?!stracilam u niego rok a przy tarczycy to duzo,czeka mnie operacja i nie wiem co dalej...moj maz powiedzial ze tego nie zostawi wiec mozliwe ze go zaskarzymy.reasumujac:odradzam tego KONOWAŁA KAZMIROWICZA bo dyplom dr to ma chyba za lapowke
ja byłam 2 razy u Dr Błauta(W Endomedzie) :) jestem zadowolona :)
w tej samej przychodni ponoć świetną specjalistką jest Dr Babińska :) i oczywiście Dr Sworczak - jeden z najlepszych specjalistów na pomorzu :) (moja Teściowa była przez niego leczona i operowana, prywatnie jest ojcem mojej koleżanki z ogólniaka)
tylko do tej ostatniej dwójki długo się czeka :P
a u Dr Błauta byłam 2 razy w ciągu tygodnia :)
w tej samej przychodni ponoć świetną specjalistką jest Dr Babińska :) i oczywiście Dr Sworczak - jeden z najlepszych specjalistów na pomorzu :) (moja Teściowa była przez niego leczona i operowana, prywatnie jest ojcem mojej koleżanki z ogólniaka)
tylko do tej ostatniej dwójki długo się czeka :P
a u Dr Błauta byłam 2 razy w ciągu tygodnia :)
Jest wredna do granic możliwości. ...do lutego człowieka niesamowicie...to co przeżyłam u niej przez 4 lata to koszmar.zA wzięłam się i zmieniam lekarza u jestem pewna że to najlepsza decyzja. Uważa się za niewiadomo jakiego specjalistę ....ale zapomniała ze lekarz powinien być tez dobrym człowiekiem i nie ponizac innych
Ja też polecam dr Kazmirowicza . Mama przez niego prowadzona była, grozili jej sterydami, -usunięty jeden płat i duża częśc drugiego , a jest wszystko super- tylko odpowiednio dobrane hormony . Ja też miałam problemy z tarczycą i do niego chodzę i widze dużo babeczek w ciąży. Zgadzam się z iwonką świetny fachowiec i bardzo miły i konkretny. Również polecam

Dziwie się czytając wasze opinie- mnie i mojej mamie pomógł z bardzo dobrym efektem i złego słowa na niego nie powiem. Ja ważąc 42 kg przy 176 cm zostałam tak poprowadzona, że przytyłam tylko do pewnego poziomu 58 kg- a potem spokój( a bałam się ,że będe się toczyć).Obyło się bez szpitala. a miałam tam skierowanie . Dzieki niemu zaczełam wgladać jak człoweik i nie strasze wyglądem.A hormony sa juz od paru lat w normie.Ale każdy ma prawo do własnego zdania

to jak wytlumaczysz to że rok czasu leczył mnie tylko na podstawie tsH?! ani usg, ani ft3 ift4, ani anty tpo ,tpg!!!! po roku casu zrobilam sama usg prywatnie objetośc tarczycy powinna wynosić 12 ml(normalnie) a moja- 60 ml!!!! czyli 3krotnie przerosnieta i za póżno na leczenie,mam wloe guzowate i czeka mnie operacja bo mam cala tarczyce do usunięcia.chirurg zobaczył moje wyniki mało z krzesła nie spadł do czego mnie ten gnój Kazmirowicz doprowadzil aż sie spytał o nazwisko mówiac że powinnam podać go do sądu.i tak też zrobie zniszczyl mi zdrowie i nie daruje tego
a ja strasze wyglądem!!!!!!!z powodu spieprzonej tarczycy czeka mnie operacja,a póki co mam spustoszenie w całym organizmie,wszystko rozchwiane, nienawidze siebie bo wygładam inaczej i czuje sie fatalnie,jestem b.gruba(dał tabletki w ciemno tzn.bez badań!)= tak mnie"wyleczył"ów cudotwórca żaluje tylko jednego:że nie może doświadczyć na sobie męki fizycznej i psychicznej ktorą znosze ja ale życze gnojowi wzystkiego najgorszego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cześć dziewczyny,
ja mam niedoczynność tarczycy i leczę się od 2001 r. biorąc euthyrox 75. jak byłam w ciaży to brałam dawkę 150.
przez ostatni rok chodziłam do dr Kałas, ale ostatnio nie udało mi się do niej zarejestrować... idę 17 sierpnia do dr Traczyk-czy to dobry lekarz?
dziękuję za odpowiedź :)
ja mam niedoczynność tarczycy i leczę się od 2001 r. biorąc euthyrox 75. jak byłam w ciaży to brałam dawkę 150.
przez ostatni rok chodziłam do dr Kałas, ale ostatnio nie udało mi się do niej zarejestrować... idę 17 sierpnia do dr Traczyk-czy to dobry lekarz?
dziękuję za odpowiedź :)
Lewczuk i Sharma odradzam zdecydowanie. Dużo ludzi poleca dr Mizan-Gross. Ja polecam dr Ewę Gross-Tyrkin z Non-Nocere w Gdańsku, ale nie przyjmuje na NFZ. Sworczak to znany specjalista z dużym doświadzceniem, ale dostać się do niego to masakra.
Lewczuk odradzam, bo kiedyś też byłam zadowolona, że można do niej zadzwonić, ale to było kiedyś. Potem coś jej się odwidziało i zmieniła się diametralnie. Jest opryskliwa, wiecznie się spóźnia, przez co ma mniej czasu dla pacjentów i zapomina jak się umawiała. I to wszystko za grubą kasę.
Sharma odradzam, bo to straszny cham. Nic nie wytłumaczy i mimo prywatnej wizyty traktuje ludzi jakby przychodzili za darmo.
Lewczuk odradzam, bo kiedyś też byłam zadowolona, że można do niej zadzwonić, ale to było kiedyś. Potem coś jej się odwidziało i zmieniła się diametralnie. Jest opryskliwa, wiecznie się spóźnia, przez co ma mniej czasu dla pacjentów i zapomina jak się umawiała. I to wszystko za grubą kasę.
Sharma odradzam, bo to straszny cham. Nic nie wytłumaczy i mimo prywatnej wizyty traktuje ludzi jakby przychodzili za darmo.
Ja polecam dr Rafała Ciepłucha - ginekolog i endokrynolog. Jeśli twoja wizyta u endokrynologa jest związana ze staraniami o dziecko, polecam właśnie jego. wiekszosc endokrynologow nie ma zbyt duzej wiedzy z zakresu zależnosci hormonalnej w CZASIE ciazy, bo jest dosc specyficzna. On natomiast jest swietnym specjalista od tego. Dzieki niemu dzis jestem w 5 miesiacu ciazy. Nie daje lekow bezpodstawnie i ma na prawde ogromna wiedze!

Mariusz Kazmirowicz KONOWAŁ- szczerze odradzam, po operacji tarczycy chodziłam do niego cały rok, przychodziłam co trzy miesiące, nie zlecił żadnego badania, tylko potrzymał za rękę podtykał szyi i na tym koniec, a ja czuje się coraz gorzej. Po roku "leczenia " dostałam skierowanie ( po awanturze) na jedno badanie. Pomimo, że obiecywałam sobie iż nie pójdę prywatnie to nie mam wyjścia , idę do dr. Mizan- Gros. Odradzam tego lekarza, szkoda nerwów i czasu.
Jestem zdziwiona. Ja chodze do doktora raz na 2 m-ca, Jak mam niestabilne wyniki to co m-c, półtora, Za kazdym razem dostaje skierowania na TSH, FT3, FT4, Morfologia z rozmazem, co jakis czas lipidogram i prolaktyna co pół roku...
dziwi mnie wiec jak słysze , ze trzeba sie wykłucac o skierowanie na badania.
dziwi mnie wiec jak słysze , ze trzeba sie wykłucac o skierowanie na badania.
nie wiem na czym to polega, ale kazdy lekarz ma swoich zwolenników i przeciwników.
Moja kolezanka od 3 lat leczy sie u dr. Mizan-Gros. Po 3 latach efektów nie wiadać Zleca jedynie TSH, a przeciez kazdy wie, ze to zaden wyznacznik, szczególnie przy przyjmowaiu euthyroxu. Chodzi do Pani doktóe tak co 7 m-c7, bo Pani dokótr czesciej leczy na odległość a idzie się tylko po receptę. Kolezanka czesto ode mnie tabletki bierze, bo pani dokór przepisuje za malo do kolejnej wizyty...
Sane widzicie, ze naprawde opinie sa rózne.
Moja kolezanka od 3 lat leczy sie u dr. Mizan-Gros. Po 3 latach efektów nie wiadać Zleca jedynie TSH, a przeciez kazdy wie, ze to zaden wyznacznik, szczególnie przy przyjmowaiu euthyroxu. Chodzi do Pani doktóe tak co 7 m-c7, bo Pani dokótr czesciej leczy na odległość a idzie się tylko po receptę. Kolezanka czesto ode mnie tabletki bierze, bo pani dokór przepisuje za malo do kolejnej wizyty...
Sane widzicie, ze naprawde opinie sa rózne.
Zgadzam się w 100%, szczerze odradzam Mariusza Kazmirowicza. Chodziłam parę lat na NFZ- stanowczo za długo bo dobrego słowa nie mogę powiedzieć na temat zachowania i kompetencji.Jestem po operacji. Doprosić się nie można było skierowania na badania więc przychodziłam z prywatnie zrobionymi wynikami!! Wizyta to tylko potrzymanie za rączkę i sprawdzenie tętna i wyrwanie karteczki z książeczki, szyję rzadko badał. Jak już się wyżebrało skierowanie na badania to wyniki były do odebrania bezpośrednio u niego w gabinecie i niby nie trzeba było umawiać się na wizytę. Tyle że odbiór wyników zależał od jego dobrego humoru, a z tym bywało różnie. Przez te lata byłam świadkiem jego humorków. Szczytem bezczelności było zwrócenie się do pacjentki "Spieprzaj głupia babo". Dziwię się, że jeszcze przyjmuje w przychodni. Powinni go wywalić. Przyjmuje np. do 17tej a o 15 już go nie ma. Kiedyś zamknął się w gabinecie bo miał zły humor i ukrywał się przed umówionymi pacjentami. Chodziłam do czasu kiedy sama zostałam chamsko potraktowana przez tego lekarza- jest u mnie skreślony. Chyba sam powinien się leczyć, bo z emocjami sobie nie radzi! Odradzam, potrafi być bezczelny i chamski.
Też polecam dr Mizan-Gross, jestem od lat jej pacjentką (poczytajcie o niej na "znany lekarz.pl") , tylko jest problem - ma tak dużo wiernych pacjentów, że nowych nie przyjmuje stale, tylko czasami (zawsze jest informacja, kiedy).
Konkretna, rzeczowa, świetny fachowiec, punktualna (i tego wymaga od innych), dużo tłumaczy, można się z nią konsultować telefonicznie w wyznaczonych dniach i godzinach (wieczornych).
Dobra wiadomość - będzie rejestrować nowych pacjentów od początku stycznia, ale pewnie tylko przez kilka tygodni.
Moje koleżanki, które nie dostały się do niej chwalą dr.Szafrana z Gdyni i dr Suchecką-Rachoń - spróbujcie.
Konkretna, rzeczowa, świetny fachowiec, punktualna (i tego wymaga od innych), dużo tłumaczy, można się z nią konsultować telefonicznie w wyznaczonych dniach i godzinach (wieczornych).
Dobra wiadomość - będzie rejestrować nowych pacjentów od początku stycznia, ale pewnie tylko przez kilka tygodni.
Moje koleżanki, które nie dostały się do niej chwalą dr.Szafrana z Gdyni i dr Suchecką-Rachoń - spróbujcie.
z całego serca mogę polecić dr Mariusza Kazmirowicza, do któego chodzę od kilku lat do Evi-Med'u w Gdyni. Drażni mnie jednak ilość pacjentów, szczególnie tych, którzy przychodzą tam bez kolejki "tylko wynik pokazać".
Ja, pomimo tego, że jestem w ciąży, za każdym razem się rejestruję i nie wpycham się przed innych.
Efekty leczenia są, ciąża również w pierwszym miesiącu starań.
Uważam, że powyższe komentarze n/t Pana Doktora są po prostu chamskie i mocno przesadzone, nie mówiąc już o poziomie słownictwa osoby, która je zamieściła.
Ja, pomimo tego, że jestem w ciąży, za każdym razem się rejestruję i nie wpycham się przed innych.
Efekty leczenia są, ciąża również w pierwszym miesiącu starań.
Uważam, że powyższe komentarze n/t Pana Doktora są po prostu chamskie i mocno przesadzone, nie mówiąc już o poziomie słownictwa osoby, która je zamieściła.
Ja chodze do kazmirowicza i póki co jestem zadowolona. Obszerny wywiad, skierownia na badania - tsh, ft3, ft4, anty TPO, anty TG, prolaktyna , usg tarczycy, ferrytyna, b12, i inne... Jestem pod wrażeniam , bo poprzedni lekarz zlekcewazył moje samopoczucie i podstawowe wyniki...
Ale i tak pójde skonsultowac moje wyniki jeszcze z dwójka lekarzy - polecono mi ( ludzie ze swiata lekarskiego ) dr Joanne Pokrzywicką i z dr Krzysztofem Blautem. Chodzilismy razem do klasy i jesli sie nie wiele zmienił poza upływem czasu, to musi byc dobrym lekarzem!
Ale i tak pójde skonsultowac moje wyniki jeszcze z dwójka lekarzy - polecono mi ( ludzie ze swiata lekarskiego ) dr Joanne Pokrzywicką i z dr Krzysztofem Blautem. Chodzilismy razem do klasy i jesli sie nie wiele zmienił poza upływem czasu, to musi byc dobrym lekarzem!
dr Błaut jest moim guru tarczycowym. Leczyłam się u Sharmy 8 lat bez powodzenia -jak stwierdził jestem "trudnym przypadkiem". Robił mi takie chuśtawki hormonów ...Wysyłał mnie na operację, na którą się ociągałam, no i w gruncie rzeczy nie poszłam. I całe szczęście!!! Trafiłam do dr Błauta i już miesiącu od pierwszej wizyty uregulował mi tarczycę tymi samymi lekarstwami, którymi leczył mnie Sharma!!! Za miesiąc minie rok jak trafaiłam do Błauta i od roku mam tarczycę w normie!!!
Polecam dr Błauta
Polecam dr Błauta
dr Mariusz Połeć
jestem jego pacjentka odkad okazalo sie ze mam problem z hormonami w zwiazku z ciaza, jestem juz w drugim trymstrze, czuje sie bardzo dobrze i wyniki tez sie polepszyly. Lekarz rzeczowy, konkretny a przy tym sympatyczny z niego czlowiek. Mam kawalek drogi- okolo 50km ale jak sie jedzie do dobrego specjalisty to odleglosc nie gra roli
jestem jego pacjentka odkad okazalo sie ze mam problem z hormonami w zwiazku z ciaza, jestem juz w drugim trymstrze, czuje sie bardzo dobrze i wyniki tez sie polepszyly. Lekarz rzeczowy, konkretny a przy tym sympatyczny z niego czlowiek. Mam kawalek drogi- okolo 50km ale jak sie jedzie do dobrego specjalisty to odleglosc nie gra roli
Dobry specjalista??? Ten pan świadomie wychodował mi guza z 0,5 cm do 3,5 cm! Nie dość, że mi nie pomógł to strasznie był zdziwiony, że inny lekarz w trybie pilnym skierował mnie na operacje. Moje TSH przez trzy lata jakie do niego chodziłam było na stałym 0,0005 poziomie. Dla niego to bylo normalne. Radzę Pani jak najszybciej zmienić tego niby "lekarza" na innego specjalistę.
Polecam dr Annę Orzechowska-Pawilojć😊 w ciągu niecałego roku uregulowała mi hormony,teraz jestem w ciąży 😊 i nawet teraz tarczyca nie szwankuje. Państwowo dr pracuje w szpitalu na zaspie,a prywatnie np. w Medivec w Pruszczu Gdańskim. Lekarz godny polecenia. Sama ja znalazłam i nie zmianę jej na nikogo innego.