Widok
wiekszosc dostepnych u nas w sklepach serow camembert i brie(np. turek) sa robione z pasteryzowanego mleka i mozna je jesc, musisz tylko przeczytac co jest napisane na opakowaniu. Tak samo z feta, ta najbardziej popularna jest z mleka pasteryzowanego. Nie powinno sie jesc wlasnie rzeczy z mleka niepasteryzowanego, surowych jaj i miesa, wedzonych ryb(ale ja pare razy zjadlam lososia), metki, pasztetowej surowej. No i oczywiscie napojow typu red bull.
He he, po raz kolejny mam ubaw z rewelacji Ostoli :)
Nie wiem, jaki lekarz mogl stwierdzic, ze nie wolno jesc malosolnych czy kiszonych ogorkow. Nie mozna jest niepasteryzowanego nabialu i surowego miesa ze wzgledu na pasozyty, ktore sie mogly w nim znalezc wczesniej, fermentacja nie ma tu nic do rzeczy.
Nie wiem, jaki lekarz mogl stwierdzic, ze nie wolno jesc malosolnych czy kiszonych ogorkow. Nie mozna jest niepasteryzowanego nabialu i surowego miesa ze wzgledu na pasozyty, ktore sie mogly w nim znalezc wczesniej, fermentacja nie ma tu nic do rzeczy.
nie chodzi przecież o proces fermentacji, tylko o to co może się znaleźć w nabiale niepasteryzowanym np. bakterie listerii i salmonelli, których próżno by szukać w ogórkach małosolnych
tak więc nie szalejmy i nie popadajmy w przesadę, ja osobiście pożeram ogórasy :)
podczas karmienia piersią też sobie niczego nie odmawiałam, Emi nigdy nie miała problemów z brzuszkiem
tak więc nie szalejmy i nie popadajmy w przesadę, ja osobiście pożeram ogórasy :)
podczas karmienia piersią też sobie niczego nie odmawiałam, Emi nigdy nie miała problemów z brzuszkiem
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Poza tym ja nie staram sie byc madrzejsza od lekarza, bo "babcia jadla i miala zdowe dzieci".. W latach 50tych kobiety palily w ciazy i tez rodzily zdrowe dzieci.. Czy to znaczy, ze moge sobie teraz spokojnie zapalic? No chyba raczej nie..
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm