Widok
Ja nie przesadzam tylko stosuje sie do tego co mi lekarz zalecil... Poza tym kazdy poradnik dla kobiet w ciazy mowi o tym zeby unikac wszelkich produktow niepasteryzowanych...
Nie wiem jak jest przy karmieniu, ale ogolnie dieta kobiet karmiacych jest duzo mniej rygorystyczna niz w ciazy...
Nie wiem jak jest przy karmieniu, ale ogolnie dieta kobiet karmiacych jest duzo mniej rygorystyczna niz w ciazy...
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
oczywiscie :)
Ostola, dziewczyny mają rację. Niepasteryzowane tak ale mleczne.
Ogóraski kiszone czy małosolne jak najbardziej.
Ostola, dziewczyny mają rację. Niepasteryzowane tak ale mleczne.
Ogóraski kiszone czy małosolne jak najbardziej.
Poza tym ja nie staram sie byc madrzejsza od lekarza, bo "babcia jadla i miala zdowe dzieci".. W latach 50tych kobiety palily w ciazy i tez rodzily zdrowe dzieci.. Czy to znaczy, ze moge sobie teraz spokojnie zapalic? No chyba raczej nie..
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
nie chodzi przecież o proces fermentacji, tylko o to co może się znaleźć w nabiale niepasteryzowanym np. bakterie listerii i salmonelli, których próżno by szukać w ogórkach małosolnych
tak więc nie szalejmy i nie popadajmy w przesadę, ja osobiście pożeram ogórasy :)
podczas karmienia piersią też sobie niczego nie odmawiałam, Emi nigdy nie miała problemów z brzuszkiem
tak więc nie szalejmy i nie popadajmy w przesadę, ja osobiście pożeram ogórasy :)
podczas karmienia piersią też sobie niczego nie odmawiałam, Emi nigdy nie miała problemów z brzuszkiem
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ