Widok
jestem w ciazy :-)
Jestem w ciazy!! I tak sie ciesze... ALE
Urodze koniec lutego, poczatek marca.. slub koniec maja.. a co teraz zrobic z zakupen sukni?
Czy nie powinnam przymierzac teraz zanim urosne, zeby wiedziec jaki styl i fason chce.. no i przy zamowieniu stosowac sie tym.. i potem w kwietniu i maju przymiarki..
BARDZO wesole pozdrowienia :-)
Urodze koniec lutego, poczatek marca.. slub koniec maja.. a co teraz zrobic z zakupen sukni?
Czy nie powinnam przymierzac teraz zanim urosne, zeby wiedziec jaki styl i fason chce.. no i przy zamowieniu stosowac sie tym.. i potem w kwietniu i maju przymiarki..
BARDZO wesole pozdrowienia :-)
super gratuluje!!!:)) a chcialas byc?:))
suknie wybierz chyba taka zeby moc ja spokojnie korygowac:)) w marcu rodzisz w maju slub?? to moze przesun slub na inny termin, w 2 mies po porodzie nie jest to zbyt madre zeby urezadzac wesele :)) poza tym twoje cialo bedfzie na maxa wyczerpane:)) ja bym radzila przesunac slub...... nie mowie z doswiadczenia wlasnego ale wiem to bo tez mielismy taka syt w family... :)
suknie wybierz chyba taka zeby moc ja spokojnie korygowac:)) w marcu rodzisz w maju slub?? to moze przesun slub na inny termin, w 2 mies po porodzie nie jest to zbyt madre zeby urezadzac wesele :)) poza tym twoje cialo bedfzie na maxa wyczerpane:)) ja bym radzila przesunac slub...... nie mowie z doswiadczenia wlasnego ale wiem to bo tez mielismy taka syt w family... :)
Super, super, super!!!!!!!!!!!!!
Ja sadze ze spokojnie schudniesz i suknia bedzie jak na panienke bez brzuszka pasowała
Ja sadze ze spokojnie schudniesz i suknia bedzie jak na panienke bez brzuszka pasowała
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

ale suuper !!!!!!!!
gratulacje i dbaj o siebie :))))))
nie wiem czy taką odpowiedź chcuiałabyś usłyszeć, ale czy nie lepiej ciut przesunąć w czasie ślub?
po 2-3 miesiącach od porodu możesz nie wyglądać,
ani nie czuć sie jeszcze za dobrze :(
i dzidzia taka malutka będzie :)
może być ci trochę ciężko :(
ale cieszę się razem z tobą :)
piękna wiadomość :)
gratulacje i dbaj o siebie :))))))
nie wiem czy taką odpowiedź chcuiałabyś usłyszeć, ale czy nie lepiej ciut przesunąć w czasie ślub?
po 2-3 miesiącach od porodu możesz nie wyglądać,
ani nie czuć sie jeszcze za dobrze :(
i dzidzia taka malutka będzie :)
może być ci trochę ciężko :(
ale cieszę się razem z tobą :)
piękna wiadomość :)
.
Fakt jest ze wesele dla mnie bedzie cos zupelnie innego, nie balanga ale uroczystosc polaczenia nas w rodzinny... i to super
To dla mnie ok, nie musze sie upic zeby sie bawic.. a o dzidzie babcie sie pewnie beda bily :-) zreszta bedzie non stop spala...
Co do przesuniecia to wypada, mam kolerzanke ktorej synek mial 6 tygodnie i spoko.. Poprostu potrzebny opiekunczy maz (a go mam).
No i teraz pewnie rowniez bedzie chrzest tego samego dnia.
To dla mnie ok, nie musze sie upic zeby sie bawic.. a o dzidzie babcie sie pewnie beda bily :-) zreszta bedzie non stop spala...
Co do przesuniecia to wypada, mam kolerzanke ktorej synek mial 6 tygodnie i spoko.. Poprostu potrzebny opiekunczy maz (a go mam).
No i teraz pewnie rowniez bedzie chrzest tego samego dnia.
A ja wierze że ci się uda zrzucic brzuszek Wszystko zalezy od chęci i samozaparcia. Przeciez kobieta w ciązy ni eprzytyje 0-30 kg Max to 15-11 no i zaraz po porodze zostanie ci najwyżej 9kg a brzuszek w odpowiedniej bielixnie uciskającej szybko wróci do normy - zobaczysz. Najwazniejsze tylko zebyś w ciązy ni eopychała się słodyczami i bedzie dobrze
A niektóre suknie maja takie profilowanie - upiecia i marszczenia od pasa, ze zakryją brzuszek, bo przecie znie każda z nas jest modelka z płaskim brzuszkiem....
a poniżej jeszce kilka propozycji:

A niektóre suknie maja takie profilowanie - upiecia i marszczenia od pasa, ze zakryją brzuszek, bo przecie znie każda z nas jest modelka z płaskim brzuszkiem....
a poniżej jeszce kilka propozycji:

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

Oto mam z stony o ciazy, co ile wazy... Nie wiem jak niektore rzeczy sie nazywaja po Polscu :-)
Dzicko ok 3.500 gram.
To w czym dziecko lezy 900 gram.
Woda dookola dziecka ok 800 gram.
Piersi ok 400 gram.
Wiecej krwi wagi ok 1.250 gram.
To cos co sie rodzi po dzicku ok 650 gram.
Woda w ciele (nogach itd) ok 2.000 gram.
Tluscz ok 1.700 gram.
Stan krwi i wody opada szybko... wiec sa szanse, a jak nie to i tak mnie poslubi... ale chodzi o to czy kupic kiecke przed.. czy szyc na ostatnia chwile.
Dzicko ok 3.500 gram.
To w czym dziecko lezy 900 gram.
Woda dookola dziecka ok 800 gram.
Piersi ok 400 gram.
Wiecej krwi wagi ok 1.250 gram.
To cos co sie rodzi po dzicku ok 650 gram.
Woda w ciele (nogach itd) ok 2.000 gram.
Tluscz ok 1.700 gram.
Stan krwi i wody opada szybko... wiec sa szanse, a jak nie to i tak mnie poslubi... ale chodzi o to czy kupic kiecke przed.. czy szyc na ostatnia chwile.
wiesz - tak wyczytałam w książach dla przyszłych mam...
Zresztą ,wszytko zalezy tez od trybu życia i przemiany materii przyszłej mamy, ale tam własnie tak napisali ....... stąd tak i ja tu napisałam
Moja jedna znajoma tez przytyła 30 kg, ale to wg mnie nie jest zdrowe ani dla niej ani dla maluszka :( no i jak tyle zrzucić :( ???? ale inne kolezanki to własnie nie więcej niż 15 kg
Gdzies widziałm przelicznik wagi - zaraz go tu wkleje i bedzie można wyliczyć sobie wage optymalną do wzrostu
http://twoja-ciaza.com.pl/waga.html
http://www.noworodek.pl
Znalazłam tez coś takiego w necie:
Przyrost masy ciała w ciąży powinien wynosić prawidłowo od 9 do 12 kg. Przyrost ten rozkłada się następująco:
3-3.5 kg stanowi płód
0.5 kg błony płodowe
1 kg wzrost mięśnia macicy
1 kg łożysko
0.9 kg płyn owodniowy
4-6 kg woda zawarta w tkankach
0.5 kg powiększenie piersi
to będzie około 12-13 kg... ale powinno się brać też pod uwagę czy przed ciążą była nadwaga czy niedowaga...
Zresztą ,wszytko zalezy tez od trybu życia i przemiany materii przyszłej mamy, ale tam własnie tak napisali ....... stąd tak i ja tu napisałam
Moja jedna znajoma tez przytyła 30 kg, ale to wg mnie nie jest zdrowe ani dla niej ani dla maluszka :( no i jak tyle zrzucić :( ???? ale inne kolezanki to własnie nie więcej niż 15 kg
Gdzies widziałm przelicznik wagi - zaraz go tu wkleje i bedzie można wyliczyć sobie wage optymalną do wzrostu
http://twoja-ciaza.com.pl/waga.html
http://www.noworodek.pl
Znalazłam tez coś takiego w necie:
Przyrost masy ciała w ciąży powinien wynosić prawidłowo od 9 do 12 kg. Przyrost ten rozkłada się następująco:
3-3.5 kg stanowi płód
0.5 kg błony płodowe
1 kg wzrost mięśnia macicy
1 kg łożysko
0.9 kg płyn owodniowy
4-6 kg woda zawarta w tkankach
0.5 kg powiększenie piersi
to będzie około 12-13 kg... ale powinno się brać też pod uwagę czy przed ciążą była nadwaga czy niedowaga...

No niestety nie zawsze jest tak optymistycznie bo ja naprzyklad przytylam 38 kg , co prawda synus mial 5,300kg i cale 64 cm ale co przytylam to moje no i potzrebowalam roku zeby z tego schudnac a i tak wszyscy sie dziwili ze tak szybko. No coz jeszsze mniej optymistyczne jest to ,ze w drugiej ciazy utylam 28 kg i nic nie schudlam a juz minelo 6 lat . Wiec roznie to bywa .Serdecznie gratuluje bo dzieci to najlepsze co nam sie moze wydazyc w zyciu.
dianka, ciężka decyzja, bo nikt nie jest w stanie przewidziec, jak Twój organizm będzie się zachowywał...moja przyjacióka brała ślub w 4 miesiącu ciąży i była już naprawdę "pulchna", a u innych dziewczyn w tym okresie nic nie widać, po ciąży wyglądała tak, jakby cały czas w niej była...moja kuzynka natomiast przytyła 32 kilo w czasie ciąży i po 2 miesiącach była jeszcze chudsza niż przed...nie ma reguły...ja bym chyba czekała do ostatniej chcwili, może wcześniej wypatrz sobie co Ci się podoba, pogadaj z babeczkami w salonach, co da się ewentualnie przerobić i o ile, może coś razem wymyślicie:)
hehe - to tak jak ja - jestem w 4 m-cu ciązy i nie mam brzuszka nic a nic :) a przytyłem tylko 0,5 kg i razem z maluszkiem wazymy 51,5 przy wzroście 173 :)

Ja dopiero jestem w 5. tygodniu, ale czyc to czyje..
Jestem bardzo zmeczona, caly czas bym spala :-)
Piersi mi urosly o jedna miseczke i sa bardzo czule..
W brzuchu to mam takie uczucie jak bym zaraz okres dostala..
No a psyhicznie to jestem w 7. niebie.. obydwojga wczoraj warjowalismy z radosci :-)
Jestem bardzo zmeczona, caly czas bym spala :-)
Piersi mi urosly o jedna miseczke i sa bardzo czule..
W brzuchu to mam takie uczucie jak bym zaraz okres dostala..
No a psyhicznie to jestem w 7. niebie.. obydwojga wczoraj warjowalismy z radosci :-)
Ja bardzo dobrze Nie mam i nie miałam żadnych dolegliwości nieprzyjenych związanych z ciąza i jakby ktos nie wiedział to by nie powiedział że maluszek siedzi sobie w brzuszku :) A jutro juz 14 tydzień...

Bardzo roznie sie przezywa ciaze.. W mojej rodzinnie kobiety mowia ze dzien po juz czyja.. po piersiach.
Moja mama mimo ze wcale nie przytyla to w ciagu pierwszych 2 miesiecy urosly jej piersi od A do C - jak byla w ciazy z moja siostra.. i skonczyla na D
Ja mam bardzo niski pozioim weglu, wiec jak zaczne lykac to powinnam dostac wiecej sil i sie troche obudzic.
Moja mama mimo ze wcale nie przytyla to w ciagu pierwszych 2 miesiecy urosly jej piersi od A do C - jak byla w ciazy z moja siostra.. i skonczyla na D
Ja mam bardzo niski pozioim weglu, wiec jak zaczne lykac to powinnam dostac wiecej sil i sie troche obudzic.
Zazdriszcze wam i ciesze sie razem z wami :))) My sie tez staramy o dzidzie, slub mamy za miesiac wiec nawet jak teraz nam wyjdzie nic a nic przez miesiac nie bedzie widac przeciez :)) Studia mam skonczone, we wrzesniu sie bronie, finanse nam pozwalaja wiec chyba chwila odpioqwiednia ,tym bardziej z etak bardzo tefo pragniemy, jak niczego na swiecie... Tylko boje sie jednego, u mnie bedzie troche gorzej pod wzgledem wagi :( Juz teraz mam nadwage i to niemala....to chyba dziedziczne, bo cala strona mojej mamy tak miala...a jakz ajde w ciaze, boje sie ze pozniej moge wazyc duzo za duzo...oczywiscie wezme sie za diete i cwiczenia po ciazy, bo teraz nic nie chce robic, skoro ciagle pracujemy nad dzidzia zeby sobie nie zaszkodzic ( nie za dobrze jest chyba teraz sie odchudzac planujac dziecko lub bedac we wzcesniej ciazy...) ale tearz musi byc jak jest... nie chcemy czekac ani chwili dluzej bo i tqak juz dlugo na ta dzidzie czekamy. Jestesmy pewni i gotowi na to malenstwo od dawna, wiec nasza decyzja bylo staranie sie mimo mojej nadwagi... jej mam nadzieje ze nie bede strasznie wygladac w zaawansowanej ciazy a po porodzie schudne... hmm... Hmm jak ja bym chciala byc dziewczyny na waszym miejscu...z malenstwem w brzuszku:))))
Plaenie - jasne !!!!!!!! Toprzeciez takie niezdowe!!!!!! Ja nie mam z tym problemu bo nie paliłam :(
Hm....chyba sie rpzpedziłyśmy z tym opisywaniem, bo przeceż miał być to watek o sukni po urodzeniu maluszka......
Hm....chyba sie rpzpedziłyśmy z tym opisywaniem, bo przeceż miał być to watek o sukni po urodzeniu maluszka......

Slonko.. nadwaga moze wam przeszkodzic.
Ja bym proponowala jakas rozsadna diete przed dzidzia.. bo fakt jak juz jestes w ciazy to trzeba sie suchac czego dzidzia pragnie a nie sie odchudzac..
Przed czy po.. bron boze sie nie gloduj!.. ale duzo warzyw nigdy nie zaszkodzi :-)
Ps, ja tez nie jestem jak szpilka :-)
Ja bym proponowala jakas rozsadna diete przed dzidzia.. bo fakt jak juz jestes w ciazy to trzeba sie suchac czego dzidzia pragnie a nie sie odchudzac..
Przed czy po.. bron boze sie nie gloduj!.. ale duzo warzyw nigdy nie zaszkodzi :-)
Ps, ja tez nie jestem jak szpilka :-)
Nono - mozesz spróbowac teraz - nigdy nie zaszkodzi No i cwiczeniami mięścnie brzucha i plecy sobie wzmocnisz. Ja polecam biegani ei siłownię - szybko i zdrowo schudniesz, a do tego jakas dieta niskokaloryczna i oczywiście witaminki i bedzie ok

nie - jasne ze nie tylko lepiej pozbyc się trochę kilogramów przed i poźniej po ciązy, bo wiesz jak bedziesz np. karmic piersią to tez może być trune zastosowanie jakiejkolwiek diety........ a tak to bedziesz miała mniej do zrzucenia
Ale oczywiscie dziecku to chyba w zaden sposób nie zaszkodzi :)
Ale oczywiscie dziecku to chyba w zaden sposób nie zaszkodzi :)

Bylam w takiej samej sytuacji. Ślub był zaplanowany na 03.06.2006 wcześniej kupiliśmy mieszkanie i zaszłam w ciążę :). Bartusia urodziłam 05.03 a ślub odbył się 03.06 nie chcieliśmy tego przekładać po porodzie szybko doszłam do siebie. Suknię kupiłam dopiero po świętach bo chciałam żeby brzuszek jak najbardziej zmalał. Podczas wesela synek był z nami na obiedzie a potem odwieźliśmy go do teściów tam go przebrałam na karmiłam i został z opiekunką.