Widok

jestem w ciazy :-)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem w ciazy!! I tak sie ciesze... ALE

Urodze koniec lutego, poczatek marca.. slub koniec maja.. a co teraz zrobic z zakupen sukni?

Czy nie powinnam przymierzac teraz zanim urosne, zeby wiedziec jaki styl i fason chce.. no i przy zamowieniu stosowac sie tym.. i potem w kwietniu i maju przymiarki..

BARDZO wesole pozdrowienia :-)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dopiero jestem w 5. tygodniu, ale czyc to czyje..

Jestem bardzo zmeczona, caly czas bym spala :-)
Piersi mi urosly o jedna miseczke i sa bardzo czule..
W brzuchu to mam takie uczucie jak bym zaraz okres dostala..

No a psyhicznie to jestem w 7. niebie.. obydwojga wczoraj warjowalismy z radosci :-)

Dori , Dianka - a jak ogólnie się czujecie w ciąży ? fizycznie i psychicznie ...
to musi być cudowne :)))

oczywiście rzeczy:))
Dori to chudzinka z Ciebie:)) ale bąbelek będzie rósł i siłą żeczy będzie większy brzuszek, ale ja i tak uważam, że to jest piękne i nie ważne ile się przytyje, jak się wygląda, ważne żeby wszystko było dobrze
hehe - to tak jak ja - jestem w 4 m-cu ciązy i nie mam brzuszka nic a nic :) a przytyłem tylko 0,5 kg i razem z maluszkiem wazymy 51,5 przy wzroście 173 :)

wiesz - tak wyczytałam w książach dla przyszłych mam...
Zresztą ,wszytko zalezy tez od trybu życia i przemiany materii przyszłej mamy, ale tam własnie tak napisali ....... stąd tak i ja tu napisałam
Moja jedna znajoma tez przytyła 30 kg, ale to wg mnie nie jest zdrowe ani dla niej ani dla maluszka :( no i jak tyle zrzucić :( ???? ale inne kolezanki to własnie nie więcej niż 15 kg

Gdzies widziałm przelicznik wagi - zaraz go tu wkleje i bedzie można wyliczyć sobie wage optymalną do wzrostu
http://twoja-ciaza.com.pl/waga.html
http://www.noworodek.pl

Znalazłam tez coś takiego w necie:
Przyrost masy ciała w ciąży powinien wynosić prawidłowo od 9 do 12 kg. Przyrost ten rozkłada się następująco:

3-3.5 kg stanowi płód

0.5 kg błony płodowe

1 kg wzrost mięśnia macicy

1 kg łożysko

0.9 kg płyn owodniowy

4-6 kg woda zawarta w tkankach

0.5 kg powiększenie piersi

to będzie około 12-13 kg... ale powinno się brać też pod uwagę czy przed ciążą była nadwaga czy niedowaga...

dianka, ciężka decyzja, bo nikt nie jest w stanie przewidziec, jak Twój organizm będzie się zachowywał...moja przyjacióka brała ślub w 4 miesiącu ciąży i była już naprawdę "pulchna", a u innych dziewczyn w tym okresie nic nie widać, po ciąży wyglądała tak, jakby cały czas w niej była...moja kuzynka natomiast przytyła 32 kilo w czasie ciąży i po 2 miesiącach była jeszcze chudsza niż przed...nie ma reguły...ja bym chyba czekała do ostatniej chcwili, może wcześniej wypatrz sobie co Ci się podoba, pogadaj z babeczkami w salonach, co da się ewentualnie przerobić i o ile, może coś razem wymyślicie:)
Ta druga mi sie podoba..

Oto mam z stony o ciazy, co ile wazy... Nie wiem jak niektore rzeczy sie nazywaja po Polscu :-)

Dzicko ok 3.500 gram.

To w czym dziecko lezy 900 gram.

Woda dookola dziecka ok 800 gram.

Piersi ok 400 gram.

Wiecej krwi wagi ok 1.250 gram.

To cos co sie rodzi po dzicku ok 650 gram.

Woda w ciele (nogach itd) ok 2.000 gram.

Tluscz ok 1.700 gram.

Stan krwi i wody opada szybko... wiec sa szanse, a jak nie to i tak mnie poslubi... ale chodzi o to czy kupic kiecke przed.. czy szyc na ostatnia chwile.

no dori, max nnie jest 15 kilo
moja przyjaciółka przytyła 32 kilo tyła w oczach nie jedząc prawiew nic
tylko pierś kurczaka gotowaną iowoce, skóra na niej pękała z dnia na dzień, po porodzie ważyła 5 kilo mniej :(
wiec bardzo optymistyczną wersję opowiedziałaś :)

.
A ja wierze że ci się uda zrzucic brzuszek Wszystko zalezy od chęci i samozaparcia. Przeciez kobieta w ciązy ni eprzytyje 0-30 kg Max to 15-11 no i zaraz po porodze zostanie ci najwyżej 9kg a brzuszek w odpowiedniej bielixnie uciskającej szybko wróci do normy - zobaczysz. Najwazniejsze tylko zebyś w ciązy ni eopychała się słodyczami i bedzie dobrze
A niektóre suknie maja takie profilowanie - upiecia i marszczenia od pasa, ze zakryją brzuszek, bo przecie znie każda z nas jest modelka z płaskim brzuszkiem....
a poniżej jeszce kilka propozycji:
imageimage
image

udalo sie.. troche by trzeba bylo pozmieniac, no ale glownie to mi sie podoba

image

wlasnie sie dowiedzialam ze mamy blad na internetie.. polowa stron mi sie nie pokazyje.. wkleje jak tylko "zadzialam" :-)

tak
a wejdz tak : www.gimbla.pl
potem Panny młode
potem Spis wątków garderobianych (różne kroje sukien)
potem Suknie dla Panien w ciąży (czy jakoś tak)

gratuluje!!!!!zobaczysz,maciezynstwo super sprawa:)))
dbaj o siebie!
Nie moge.. link przestal dzialac.. a ty mozesz wejsc na ta stone?

no to baaardzo się cieszę razem z tobą :D

.
Fakt jest ze wesele dla mnie bedzie cos zupelnie innego, nie balanga ale uroczystosc polaczenia nas w rodzinny... i to super

To dla mnie ok, nie musze sie upic zeby sie bawic.. a o dzidzie babcie sie pewnie beda bily :-) zreszta bedzie non stop spala...

Co do przesuniecia to wypada, mam kolerzanke ktorej synek mial 6 tygodnie i spoko.. Poprostu potrzebny opiekunczy maz (a go mam).

No i teraz pewnie rowniez bedzie chrzest tego samego dnia.

ale suuper !!!!!!!!
gratulacje i dbaj o siebie :))))))

nie wiem czy taką odpowiedź chcuiałabyś usłyszeć, ale czy nie lepiej ciut przesunąć w czasie ślub?
po 2-3 miesiącach od porodu możesz nie wyglądać,
ani nie czuć sie jeszcze za dobrze :(
i dzidzia taka malutka będzie :)
może być ci trochę ciężko :(

ale cieszę się razem z tobą :)
piękna wiadomość :)

.
dianka , w tej pierwszej ze stronki , która podałam ??? to wstaw zdjęcie :)

do góry