Widok

jogurty i deserki z rossmana

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Do tej pory kupowalam coreczce te jogurcikiz nestle ale ich cena jest dosc wysoka. Widzialam w rossmanie ze maja tansze,czy ktos dawal je dziecku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja zjada deserki i jogurty ale tylko waniliowe i truskawkowe z Rossmana bo są bez cukru.Bardzo je lubi.
Kaszki zamawiam przez neta Holle bo są pełnowartościowe i bez cukru.

Pozdrawiam.
Michałowa, pojawiają się już kaszki bez cukru jest ich coraz więcej na rynku ale w dalszym ciągu oferta jest okrojona i dlatego np. gotuję kaszę jaglaną do tego dodaję mleko modyfikowane+ owoce (truskawki, maliny, banan, kiwi itp.) miksuję - smakuje rewelacyjnie i jest to bardzo zdrowa alternatywa kaszek już gotowych ;-) to samo robię z kaszą manną ;-))) pozdrawiam
Takie jogurty/serki "ciasteczkowe", nestle i inne tego typu posiadają dużo cukru w swoim składzie, po co faszerować tym dzieci? Ja staram się jak najdłużej unikać produktów tak mocno przetworzonych, że ich skład praktycznie nie przypomina składu produktu nabiałowego. Zamiast jakiś piankowych serkopodobnych wyrobów lepiej kup zwykły, naturalny serek i naucz dziecko od początku jeść takie zdrowe rzeczy. Jak przyzwyczaisz je do jedzenia takich pseudo serków i jogurtów to potem ciężko Ci będzie odzwyczaić. Kup dziecku na początek jakiś delikatny jogurt/serek typu Bieluch i spróbuj mu podać, może z owocami, zobacz reakcję dziecka.
A jeszcze mi się przypomniało. Jak kupowałam jeszcze deserki słoiczkowe (rossmann jest ok) to właśnie takie owoce dodawałam do jogurtu naturalnego. I np. jeden słooczek owoców miałam na dwa dni dla małej - bo pół na pół z jogurtem. Dadatkowo np. jako kolejną porcję owocu dawałam owoce sezonowy - jabłko, gruszka np.
Warto tak spróbować. Jest też zdecydopwanie tańszy taki jogurt naturalny.
Można też dodawać taki typu greckiego. Jest b. smaczny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A właśnie - wystarczy że moje dziekco dostaje cukier w innych produktach, np. kaszkach mleczno-ryżowych, które uwielbia. Tutaj niestety nie mam wyjścia i muszę się na ten cukier godzić. Z jogurtem mam wybór.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zdecydowanie lepszy i zdrowszy jest jogurt naturalny. Ja od zawsze daję córce właśnie taki jogurt z owocem - np. ugniatam banana, do tego daję truskawki (mam zamorżone zmiksowane porcyjki), malinki itd. Banan fajnie dosładza i młoda zajada się tym. Sama chętnie bym tak jadła, ale szkoda mi owoców na mnie ;-). Miejsce w zamrażalniku ograniczone - więc tylko jedna szuflada jest na owoce. Mam już zapas na całą zimę. A jak nie masz malin i truskawek, to daj z samym bananem. Chociaż zawsze można tez kiwi dodac, jabłko - cokolwiek. I wcale nie zabiera to dużo czas - wszystko ugniatam raz-dwa widelcem.
Tym sposobem dziecko ma i porcję owoców i jogurt/wapń.
Te jogurty dla dzieci w ogóle do mnie nie przemawiają (zresztą moja padiatra mnie na nie kiedyś uczulała). Mają b. dużo cukru i są aromatyzowane też. Sztuczne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie wszystko w granicach rozsądku.... cukier jest wszędzie (kaszki, jogurty, płatki, kakao, batoniki, ciasteczka, soczki i itp) dlatego moim zdaniem należy go ograniczać.
Wszystko w granicach rozsądku, nie mozna faszerowac samym slodkim ale nie mozna tez nie dawać nic ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
tam jest bardzo dużo cukru, już od najmłodszych miesięcy uzależniamy nasze dzieci od cukru, później się dziwimy, że rośnie nam otyłe społeczeństwo. może zamiast tego lepiej dać dziecku jogurt naturalny z owocem ? pozdrawiam
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
bardzo dużo cukru tam jest :(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ktoś wie czy jakościowo sie różnią? Faktycznie roznica w cenie spora
ja deserki i niektóre obiadki daję, dziecku smakują.
bardzo smaczne :) nam smakują najbardziej ciasteczkowe :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry