Widok

kara w przedszkolu - czy słusznie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, dzisiaj moja córka w przedszkolu nabroiła.
Kiedy dzieci wychodziły na dwór mojej córce zachciało się siusiu, Pani powiedziała jej aby poszła sama do toalety i dołączyła do nich jak skończy...... po kilku minutach Pani zaniepokioła się dlaczego ona nie wraca, poszła więc sprawdzić co ona tak długo robi w toalecie. Okazała się że jej tam nie ma, Panie bardzo się zdenerwowały i zaczęły szukać po całym przedzkolu, szukały przeszło 20 minut i nie znalazły jej. Podobno chciały wezwać policję ale w końcu się znalazła. Schowała się pod schodami i myślała że zrobi im żart. Siedziała tam tak długo...
Pani była tak zdenerwowana że z tych nerwów nie krzyczała na nią tylko jak sama mi powiedziała "wrzeszczała". Po czym córka nic podobno sobie z tego nie zrobiła i nie zrozumiała że źle zrobiła. Pani dała jej karę : do końca tygodnia nie może bawić się z dziećmi tylko sama i siedzi sama przy stoliku.
Powiedzcie mi czy słusznie zrobiła, czy powinnam się udać z tym do Pani dyrektor.
Dodam że córka ma 3 latka
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No i dobrze,że tak wychowawczyni zrobiła za moich czasów siedziało się w kącie ,dostawało się burze z piorunami na tablicę i już kara musi byc bo pozniej te dziecko z niczego nie bedzie sobie zdawac sprawe i nie bedzi wiedziec co wolno a czego nie,popieram wychowawczynie przedszkola.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czesiu sie poprawi prze Pani :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Matko do ciebie, w którym bądź kościele! Czesio Ty znowu na wagarach byłeś?? Sudomia i Gumoria z tymi bachorami! Marsz do Higienistki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamusiu tej 3 latki tak wychowałas skoro juz robi takie dowcipy, ok kara za duza, ale jesli jest jedna pani w przedszkolu to postaw sie w jej sytuacji i ogarnij wszystkie dzieci a w szczegolnosci twoja córunie, jak ci zle to wynajmij opiekunke, kazdy marudzi jak nie pracuje w przedszkolu i nie wie ze mamusie czesto gorsze niz ich dzieci
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
3-latki są jeszcze malutkimi dziećmi a jeżeli w przedszkolu jest więcej niż jedna opiekunka a powinna być to jedna powinna poczekać aż dziecko załatwi swoją potrzebę... Nie każdy trzy latek potrafi samodzielnie korzystać z toalety to po pierwsze a po drugie by wypadało się zapytać czy więcej dzieci nie chce siusiu... Dla dziecka chodzenie do przedszkola to ma być przyjemność połączona z nauką a nie kara...eh.... a w którym przedszkolu ta sytuacja miała miejsce?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Szkoda...........z dziecka zrobiliście roślinkę pozbawiając go własnego rozumu, z przedszkolanki potwora - wszystkim życzę więcej zdrowego rozsądku i opanowania - to najbardziej przydaje się w opiece nad dziećmi - tym samym na tym forum na palcach jednej ręki policzyć można osoby, którym taką opiekę bym powierzyła....wszyscy są stanowczo nazbyt pobudliwi......owszem przedszkolanka postąpiła źle, ale dziecko również i myślę, że trzyletnie dziecko jest istotą rozumną, i rozumie że robi coś źle jeśli wcześniej były ustalone granice jakich przekraczać nie wolno.
Zatem widać, że tu i rodzice ponoszą pewną odpowiedzialność. Nie chodzi w tym o to żeby kogoś krytykować, ale by sytuacja się nie powtórzyła. Przy okazji cała grupa przedszkolna, dzięki stosownej pogadance mogłaby się czegoś nauczyć, kara zaś nie uczy, a upokarza. Każdy z nas postępuje czasem dobrze, czasem źle....dziecko tym bardziej ma prawo popełniać błędy, ważne by się czegoś na nich nauczyło. Mleko się wprawdzie rozlało - były krzyki i kara. Czas na rozmowę zawsze jest dobry...nigdy nie jest za późno...a dzieci pamiętają i rozumieją więcej niż nam się wszystkim wydaje
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
w ogóle
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
po 1 jest dziwne że dziecko poszło samo do wc a wogule powinno być tak: przed wyjściem na dwór niania jak jest bierze po 3/4 dzieci i idą do wc zaś pani/ wychowawczyni ubiera te dzieci które już były w wc; jeżeli dziecko narozrabia to się tłumaczy dziecku co złego zrobiło lub też powinno być poduszka/ krzesełko i minutnik - nauczycielka nastawia minutnik i prosi dziecko aby usiadło i tłumaczy / mówi dziecku że jak "zegarek "zadzwoni może wstać i się ubierać ale zawsze musi być osoba dorosła!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
a tak po za tym to te gimnazjum to jakies specjalne??? powaznie pytam... vhpdza tam dzieci specjalnej troski???? chodzenie do toalety w parach w wieku 13lat zeby co???dziecko kostki toaletowej z mentosem nie pomylilo che che
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe,Daria własnie dlatego ze mnie gimnazjum nie dotknęło,pomyliłam gradobicie z mordobiciem,ech:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
"gimnazjalistką" pewnie jest jakiś Rysiu lat 80 a Wy się tak wkurzacie. Dziewczyny przestańcie pisać, dopiero się wkurzy.
olaoleńka, ja nie wiem skąd ty masz dane o tym gradobiciu, bo nawet wujek google nie wie.... ;)
Czyżbyś chodziła do gimnazjum...? ;) ;) ;)
ha, a temat dalej trwa, tylko go przegapiłam.'
Gimnazjalistko, całe szczęście zdanie małolat puszczających się w szkolnym wc mnie nie interesuje, także dla Ciebie rozwód może oznaczać patologię, tylko uważaj, bo życie pisze różne scenariusze, żebyś kiedyś dzieciaku nie płakała.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
też się zastanawiałam, ale nikt nie pytał to myślałam, że tylko ja taka niedoszkolona ;)
gradobicie? a cóż to takiego?
Dokładnie!!! I z takiego podejścia "Mamuś" biorą się potem sytuacje, że w szkole też nie można zwrócić dziecku uwagi bo przecież nauczyciel to oby człowiek, a dziecko co? Może obrażać nauczyciela i w skrajnych przypadkach nawet pobić, ale nauczyciel musi pamiętać żeby nic nie powiedzieć - bo przecież od tego są rodzice.

Co nie zmienia faktu, że akurat w tym przypadku "kara" jest jak dla mnie totalnie nieadekwatna do sytuacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj g*wniaro,g*wniaro a co ty robisz na forum dla matek i dzieci?
Czyżby zabawa w słoneczko miała swoje skutki????Hahahahah.

Powiodzenia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
OlaOlenka TY SIĘ Ciesz ze w ogóle masz "poziom" bo była gimnazjalistka nie ma chyba żadnego ... ciekawe czy chociaż PION umie trzymać ...

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak, tak , oczywiście frustracja....za szybko chciałam się wypowiedzieć...:) dziękuję za upomnienie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
olaoleńka a ciebie już podobno miało tu nie być na tym forum:) i jednak wróciłaś, buuuuuuuuuuuuuuu :(((( a już myślałam, że jednego gamonia mniej ,hihihi;D Spadaj na weselnik, tam trzymają twój poziom;D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry