Widok

kaszel-pomóżcie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
mój mały od tygodnia zakatarzony i kaszleoraz był zachrypnięty,lekarka dała dwa zastrzyki w poniedziałek,biseptol i clemastin:(
po dwóch dniach kaszel zelżał,chrypa i kaszel też,ale od czwartku młody ma takie ostre napady kaszlu,duszące z odruchem wymiotnym,szczególnie jak śpi.Budzi się,płacze.........
Wczoraj byłam u lekarki znów,osłuchała i twierdzi,że oskrzela czyste,gardełko ładnie schodzi,zapisała tylko Diphergan by dać mu na noc,bu mógł lepiej spać.
W nocy dziś jak zasnął miał taki kaszel,ze zwymiotował trochę:(rano też już kaszle.
Nie wiem co to......kaszel poinfekcyjny,ale żeby tak........?
Iść na inny dyżur do przychodni?
Co o tym sądzicie,czy wasze dzieci miały coś takiego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie zaszkodzi skonsutowac sie ze specjalista:) lepiej pojsc jak nie pojsc.
u nas tak jest już 3 tygodnie...

najpierw mega katar (wychodzi ostatnia piątka) - po 2 tygodniach zaczął kaszleć i kaszle już 3 tygodnie.

jak wstaje rano albo po dziennej drzemce, od jakiegoś czasu w nocy ma napady kaszlu -raz suchy, innym razem mokry z odruchem wymiotnym.

byłam u lekarki - przepisała syrop wykrztuśny, brał tydzień, nic nie dało. (osłuchowo czysty, typowy kaszel od kataru, trzeba gilony ściągać)

Koleżanka nastraszyła (wirusowe zapalenie płuc, nie słychać go, tylko wychodzi na rtg) - znów byliśmy u lekarki(drugiej), osłuchowo czysty (1,5 tygodnia po 1 wizycie), clemastin na 5 dni do picia żeby zlikwidować katar, na prześwietleniu nic nie ma.

a kaszel dalej :/

kataru więcej nie ma jak jest :/

nie wiem co z tym zrobić :/
moja tak miala i ma wziewy na astme i od kwietnia luz wez skierowanie do pulumunologa lub alergologa i przejdz bo to mi wyglada na to co ja przerabialam:(
no mala tez ma tak, tez osluchowo dobrze a kaszle jak gruzlik, mi lekarzka powiedziala ze dlugo taki kaszel moze byc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry