Widok

kaszel-pomóżcie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
mój mały od tygodnia zakatarzony i kaszleoraz był zachrypnięty,lekarka dała dwa zastrzyki w poniedziałek,biseptol i clemastin:(
po dwóch dniach kaszel zelżał,chrypa i kaszel też,ale od czwartku młody ma takie ostre napady kaszlu,duszące z odruchem wymiotnym,szczególnie jak śpi.Budzi się,płacze.........
Wczoraj byłam u lekarki znów,osłuchała i twierdzi,że oskrzela czyste,gardełko ładnie schodzi,zapisała tylko Diphergan by dać mu na noc,bu mógł lepiej spać.
W nocy dziś jak zasnął miał taki kaszel,ze zwymiotował trochę:(rano też już kaszle.
Nie wiem co to......kaszel poinfekcyjny,ale żeby tak........?
Iść na inny dyżur do przychodni?
Co o tym sądzicie,czy wasze dzieci miały coś takiego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no mala tez ma tak, tez osluchowo dobrze a kaszle jak gruzlik, mi lekarzka powiedziala ze dlugo taki kaszel moze byc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja tak miala i ma wziewy na astme i od kwietnia luz wez skierowanie do pulumunologa lub alergologa i przejdz bo to mi wyglada na to co ja przerabialam:(
u nas tak jest już 3 tygodnie...

najpierw mega katar (wychodzi ostatnia piątka) - po 2 tygodniach zaczął kaszleć i kaszle już 3 tygodnie.

jak wstaje rano albo po dziennej drzemce, od jakiegoś czasu w nocy ma napady kaszlu -raz suchy, innym razem mokry z odruchem wymiotnym.

byłam u lekarki - przepisała syrop wykrztuśny, brał tydzień, nic nie dało. (osłuchowo czysty, typowy kaszel od kataru, trzeba gilony ściągać)

Koleżanka nastraszyła (wirusowe zapalenie płuc, nie słychać go, tylko wychodzi na rtg) - znów byliśmy u lekarki(drugiej), osłuchowo czysty (1,5 tygodnia po 1 wizycie), clemastin na 5 dni do picia żeby zlikwidować katar, na prześwietleniu nic nie ma.

a kaszel dalej :/

kataru więcej nie ma jak jest :/

nie wiem co z tym zrobić :/
nie zaszkodzi skonsutowac sie ze specjalista:) lepiej pojsc jak nie pojsc.
u mnie to samo ze starszym synem,dwa tygodnie juz kaszle,butelke syropu juz wypil i nic.tez osluchowo wszystko ok,daje diphergan,pulneo,dexapini i robie inhalacje z pulmicortu i dalej kaszlisko
moja bierze Fixotide ale jest miod od kwietnia i spokoj:) osluchowo tez dobrze ale na podstawi vzego dawac antybiotyk iwec poszilismy i wiem co i jak:)
dziewczyny polecam Wam wizytę u dr ALICJI BAŁANDA z pewnością pomoże,przewlkely kaszel może przerodzić się w astmę!
lepiej alergolog czy pulmonolog?

właśnie patrzę na stronę LuxMedu i chcę wykorzystać pakiet póki go mamy ;) (do końca listopada)
u nas kaszel był przeszło pokasływał z rana ale na such teraz zaczyna na mokro nie wiem czy to nie przypadkiem przez to że w przedszkolu jet strasznie ciepło i moze jest za suche powietrze a śluzówka przez to się podrażnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
We wrześniu mieliśmy podobnie. Najpierw katar, potem kaszel. Kataru się pozbyliśmy, za to problem z kaszlem pozostał. Poszliśmy na dyżur do przychodni. Osłuchowo czysty. Lekarka kazała zakraplać nos sprayem (wodą morską), dawać witaminę C i przepisała syrop PULMEO. Po ok. 4 dniach pozbyliśmy się problemy, tzn. synek pokasływał jedynie po przebudzeniu, a po tygodniu kaszel zniknął. Najgorsze było to, że kaszel był tak męczący, że Młody budził się co chwila (dusząc się z tego kasłania). Lekarz powiedział nam jedynie, że to katar musi spływać do gardła i to jej zdaniem było powodem kaszlu - jak widać, chyba się nie pomyliła, bo odpukać od 2 tygodni mamy spokój.
trafilam do pulmunologa i nie narzekam :) tez leki przp[isze potem tesy po skonczeniu 3 lat prowadzenie tak samo jak alergologa zalezy gdzie sie wczesniej dostaniecie
mam wybór zwykły pulmonolog(nie dziecięcy) lub alergolog (zwykły lub dziecięcy)
A i jeszcze do gardełka Tantum verde piskaliśmy, bo było podrażnione.
u nas pulmonologa brak:(alergolog hohoho.....czekać kilka miesięcy:(
zrobię mu jeszcze herbatkę z majeranku,zobaczymy.......
pewnie to przez katar,bo ciągle fridą odciągamy gluty gęste:(
proponuje dzieciecego lekarza bo was odesla ze oni dzieci nie lecza takze ten alergolog dzieciecy jak cos :) ale moze wpdezychodniach zoreintuj sie lub w szpitalu :)
na dodatek mój mąż co chwila:to tylko szpital.......tak było z zapaleniem oslrzeli,teraz jest to samo.......
hehe mądrzejszy od lekarza,bo lekarz nic nie słyszał przez stetoskop a on słyszy z daleka...........
Dopiero doczytałam, że Twój synek zwymiotował. Ja poszłabym do lekarza jednak, może to być od gardła (po co męczyć Malca i doprowadzić do rozwinięcia infekcji?? jeśli się coś nowego kluje??).
annika nie jestem co prawda z Trojmiasta ale u mnie tez takie treminy poszlam kupilam pielegnairce kawe i pogadalam porosilam ona poszla do lekarza potem ja i nas przyjela 3 dni pozniej takze sporoboj u mnie ten problem bym bo za czesne placilam a dziecko w takim stanie ze szkoda pisac ale dala leki i ok.Sproboj. ja jak musze gdzies na szybko to ide i prosze czasem kawa lub bombonierka i luz jak pojdziesz raz to potem juz latwiej.
zabolinka byłam wczoraj u lekarza,wszystko ładnie wygląda(gardło już odrobinkę czerwone,dużo lepiej niż bylo),młody na biseptolu ma być do środy.
z nocha gęsto wylatuje jak kichnie aż zielono-ble
może właśnie to go dusi,spływając do gardła.
I tak na razie nic nie zdziałam,więc mam ogromną nadzieję,że do poniedziałku troszkę się poprawi

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry