Widok

kaszel u 6-cio miesięcznego dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja Zosia od kilku dni ma taki suchy i płytki kaszel, nawet tak jakby był wymuszany. Na początku myślałam, że zlatuje jej ślinka no ale teraz trochę się obawiam czy to na pewno od tego. Poza tym jest pogodna. W nocy nie kaszle.
Jak mogę jej pomóc w tym kaszlu?? Inhalacje??

Oczywiście jak będzie gorzej to pojadę do lekarza.
imageimage
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
na taki kaszelek to ja polecam syropek malia albo prawoślaz :)
inhalacje nie zaszkodza napewno
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
czyli syropek moge dać? bo kiedyś słyszałam, że takim maluchom się nie daje:/
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wyszukałam, że malia od 6 m-ca :)
dziękuję:)
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
można można :) prawoślaz daja nawet dziecią około miesiąca widziałam w szpitalu a malie mi przepisała pediatra Maksiowi jak był chwilkę przed 6 miesiącem :) i naprawde pomagała powodzenia
młoda po inhalacji zasnęła:)
a małż pojechał do apteki po maśc i syropek:)
mam nadzieję, że pomoże:)
jeszcze raz dziękuje:)
imageimage
jak ząbki wychodzą to kaszelek może się pojawić. mój mały tak miał. czasem sobie kaszlał, bo ślinka i ząbki właśnie. nic nie dawałam, samo przeszło. ale różnie bywa. równie dobrze mogła ci się mała podziębić.

pozdrawiam i powodzenia! :)
no mała kataru nie ma
no może i ząbki bo pare dni temu miała 38,5 st ale tak jednorazowo i kupki robi częsciej

heh ciekawe co to...
robie jej inhalację i smaruje maścią póki co:)
bo własnie nie wydaje mi się żeby to był taki kaszel od choroby tylko taki sztuczny...
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jaką maść? Jeżeli taką na klatkę piersiową, to takim małym dzieciom nie wolno (pytałam pediatrę).
Jak nie przejdzie, to idź koniecznie do lekarza. Moja córcia też miała kilka dni kaszel, nawet nie za mocny i poszłam i okazało się, że ma zapalenie oskrzeli (u takich dzieci to szybko się rozwija). Dostała antybiotyk i Mucosolvan.
Małe dzieci udają kaszel :) Mój Stach zaczął jak miał kilka tygodni, też bym wpadła w panikę, ale akurat przeczytałam w "W oczekiwaniu na dziecko" o małych kaszlących "aktorach". Chyba przez rok tak lubił zwracać na siebie uwagę.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja radzę sprawdzić, czy przypadkiem nie ma refluksu. Mój 1,5 roczny synek od kilku miesięcy ciagle kaszlał i kichał. Bylismy na badaniach w szpitalu. Okazało się, że ma alergie i refluks. Nie mówię, że na pewno tak jest u twojej córeczki, ale piszę, bo nam nikt do tej pory nie powiedział, że jest wgóle jakikolwie podejrzenie refluksu i że to moze być jednym z powodów kaszlu. Także warto to sprawdzić.
Ola
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
dziękuję wszystkim za rady:)
mała nie ma kataru ani temperatury jest taka jak zawsze ale potrafi 3-4 razy dziennie zakaszleć. od soboty robiłam jej inhalacje i wczoraj zakaszlała tylko 2 razy. Wydaje mi się, ze to taki wymuszony kaszel albo o d namiaru śliny.
jak śpi to nie kaszle. Mam nadzieję, że nic się nie rozwinie i oczywiście będę ją obserwować:)
imageimage
Z czego robiłaś inhalacje?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (109 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

krzywe ząbki (23 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

do góry