Widok
kaszel u 6-cio miesięcznego dziecka
Moja Zosia od kilku dni ma taki suchy i płytki kaszel, nawet tak jakby był wymuszany. Na początku myślałam, że zlatuje jej ślinka no ale teraz trochę się obawiam czy to na pewno od tego. Poza tym jest pogodna. W nocy nie kaszle.
Jak mogę jej pomóc w tym kaszlu?? Inhalacje??
Oczywiście jak będzie gorzej to pojadę do lekarza.
Jak mogę jej pomóc w tym kaszlu?? Inhalacje??
Oczywiście jak będzie gorzej to pojadę do lekarza.
Jaką maść? Jeżeli taką na klatkę piersiową, to takim małym dzieciom nie wolno (pytałam pediatrę).
Jak nie przejdzie, to idź koniecznie do lekarza. Moja córcia też miała kilka dni kaszel, nawet nie za mocny i poszłam i okazało się, że ma zapalenie oskrzeli (u takich dzieci to szybko się rozwija). Dostała antybiotyk i Mucosolvan.
Jak nie przejdzie, to idź koniecznie do lekarza. Moja córcia też miała kilka dni kaszel, nawet nie za mocny i poszłam i okazało się, że ma zapalenie oskrzeli (u takich dzieci to szybko się rozwija). Dostała antybiotyk i Mucosolvan.
A ja radzę sprawdzić, czy przypadkiem nie ma refluksu. Mój 1,5 roczny synek od kilku miesięcy ciagle kaszlał i kichał. Bylismy na badaniach w szpitalu. Okazało się, że ma alergie i refluks. Nie mówię, że na pewno tak jest u twojej córeczki, ale piszę, bo nam nikt do tej pory nie powiedział, że jest wgóle jakikolwie podejrzenie refluksu i że to moze być jednym z powodów kaszlu. Także warto to sprawdzić.
Ola
dziękuję wszystkim za rady:)
mała nie ma kataru ani temperatury jest taka jak zawsze ale potrafi 3-4 razy dziennie zakaszleć. od soboty robiłam jej inhalacje i wczoraj zakaszlała tylko 2 razy. Wydaje mi się, ze to taki wymuszony kaszel albo o d namiaru śliny.
jak śpi to nie kaszle. Mam nadzieję, że nic się nie rozwinie i oczywiście będę ją obserwować:)
mała nie ma kataru ani temperatury jest taka jak zawsze ale potrafi 3-4 razy dziennie zakaszleć. od soboty robiłam jej inhalacje i wczoraj zakaszlała tylko 2 razy. Wydaje mi się, ze to taki wymuszony kaszel albo o d namiaru śliny.
jak śpi to nie kaszle. Mam nadzieję, że nic się nie rozwinie i oczywiście będę ją obserwować:)