Widok
kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ?
Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest czysty. Problem stanowi katar, który mu spływa po tylniej ścianie gardła i powoduje kaszel. Przepisano nam na to tylko syropy, synek zaczał kaszleć we wtorek i do dzisiaj kaszle. Zapytałam lekarza czy nie można temu zapobiec bo synka strasznie ten kaszel męczy, usłyszałam, że nie wolno powstrzymywać kaszlu bo dziecko musi swoje oskrztusić i potem ta wydzelina może się odłożyć np. na oskrzelach. Z jednej strony logiczne ale z drugiej płakać mi się chce maluch się tak męczy :(
Jak wy sobie radzicie z takimi objawiami ? jak długo ten kaszel może się jeszcze utrzymywać ?
podaję synkowi: Pulneo, Herbapect i Neosine, robię inhalację z soli i płuczę noc Nosadrillem
Jak wy sobie radzicie z takimi objawiami ? jak długo ten kaszel może się jeszcze utrzymywać ?
podaję synkowi: Pulneo, Herbapect i Neosine, robię inhalację z soli i płuczę noc Nosadrillem
No ja właśnie Sinecod w kropelkach dałam dzisiaj w nocy to resztę nocy ładnie przespał ale i na to lekarka kręciła nosem. Mówiła, że w ostateczności ale mi go było tak żal, że podałam.
A ile taki kaszel może sie utrzymać ? zaczęło się we wtorek ale słabo kaszlał, dopiero w środę się rozbujało, więc w sumie dzisiaj 3 dzień, tylko ile on da radę biedny tak kaszleć :(
Kurde mamy XXI wiek, samoloty śmigają, operacje przeprowadzają zaocznie a nie potrafią wymyślić nic na durny katar !!! :(
A ile taki kaszel może sie utrzymać ? zaczęło się we wtorek ale słabo kaszlał, dopiero w środę się rozbujało, więc w sumie dzisiaj 3 dzień, tylko ile on da radę biedny tak kaszleć :(
Kurde mamy XXI wiek, samoloty śmigają, operacje przeprowadzają zaocznie a nie potrafią wymyślić nic na durny katar !!! :(
Tez wlasnie od wtorku walczymy z grypa, i kaszel wlasnie teraz jest najgorszy. Tylko moj maly po kilku dniach choroby jak juz widzi lyzke z syropem to ucieka, a jak uda mi sie jakos mu podac to pluje.
A powiedzcie, wiem, ze w nocy nie powinno sie podawac syropu na kaszel, ale czy rzeczywiscie tak sie tego trzymacie? Moj tak w nocy kaszlal, ze podalam, ale polozylam sie u niego w pokoju na kanapie, zeby miec go w razie co na oku.
Ze sprawdzonych specyfikow na kaszel syrop Sinecod i masc Pulmex Baby, a na katar kropelki Olbas Oil.
A powiedzcie, wiem, ze w nocy nie powinno sie podawac syropu na kaszel, ale czy rzeczywiscie tak sie tego trzymacie? Moj tak w nocy kaszlal, ze podalam, ale polozylam sie u niego w pokoju na kanapie, zeby miec go w razie co na oku.
Ze sprawdzonych specyfikow na kaszel syrop Sinecod i masc Pulmex Baby, a na katar kropelki Olbas Oil.
mojej córci zawsze, no może prawie zawsze pomaga na kaszel syrop z cebuli taki babciny przepis, ale działa, zresztą nam też pomaga :)
cebulę kroję w "piórka", do słoiczka, do tego 2 łyżki miodu i kilka kropel cytryny, jak się odstoi i cebula puści sok (trzeba przemieszać od czasu, do czasu), to podaję kilka razy dziennie po łyżce, spróbujcie.... ja daję, jak tylko zaczyna się jakaś infekcja
jeśli chodzi o katar, to na noc skraplam jej brzeg łóżka olbas oil, wtedy łatwiej jej przespać noc
cebulę kroję w "piórka", do słoiczka, do tego 2 łyżki miodu i kilka kropel cytryny, jak się odstoi i cebula puści sok (trzeba przemieszać od czasu, do czasu), to podaję kilka razy dziennie po łyżce, spróbujcie.... ja daję, jak tylko zaczyna się jakaś infekcja
jeśli chodzi o katar, to na noc skraplam jej brzeg łóżka olbas oil, wtedy łatwiej jej przespać noc
U nas kilka dni temu synek miał kaszel, to lek. zapisała syrop lipomal, herbapect, 3 razy dziennie inhalacje z soli fizjol. (w tym rano z dodatkiem Mucosolvanu), wapno, na noc Sinecod i Nasivin soft (3 razy dziennie). Katar przeszedł całkiem, ale jeszcze czasem lekko pokasłuje. Ale to sporadycznie. Osłuchowo był czysty.