Widok

kaszel u dziecka w czasie snu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam :)

moje dzieck zawitało dziś u lekarza.Od wczoraj kaszle i katarzy więc dzisiaj juz na własną rękę nie kombinowałąm tylko pojechałam z małą do pediatry która stwierdziła ze wszędzie czysto gardło ok...zalecił a syrop i inhalacje z soli które moje dziecko mysi mieć je robione na chama :( drze się wyrywa rzuca a ja ją ledwo co mogę utrzymać ;( więc jest cięzko :( najgorsze to że w ciagu dnia pokaszle trochę nie tam bardzo często ale najgorsze jest jak się położy spać wtedy aż sie dławi tym kaszlem :( i albo sama się obudzi albo jak już się dłąwi to podnoszę ją i wybudzam bo prawie wymiotuje ??? czemu kurcze tak jest że jak spi to kaszel się nasila???? może wy mi wytłumaczycie ? co robić żeby maej ulżyć w czasie snu przy kaszlu? miała któraś taki przypadek? z chęcia poczytam porady hehe ;) poduszkę ma już wyżej na książkach pod materacem i dalej kaszle...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Prawdopodobnie dziecku spływa katar po tylnej ściance gardła.
U moich dzieci zdarza się to często. Kropelki do nosa to podstawa. Oczyszczaj jak najczęściej nosek.
W Gdyni polecam dr Piotrowskiego - otolaryngolog. Po kropelkach(robionych na receptę), mam spokój na dłuższy czas.
Zdrówka dla Małej i spokojnej nocy :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli kaszel jest suchy i bardzo dziecku utrudnia sen pediatra zaleciła mi kropelki Sinecod.
ja dość często mam z tym problem w zasadzie się "przyzwyczaiłam" mój syn od czasu do czasu tak ma kaszel suchy i katar latałam do lekarza za każdym razem i za każdym razem też słyszałam osłuchowo czysto gardło blade itd, to przez alergię tak kaszle co jakiś czas, więc u mnie system jest taki, daję mu dexapico na noc + 10kr zyrtecu, oczyszczam częst nos i kropelki w kraplam, jeśli już jest straszny kaszel przypominający szczekanie (nie ze względu na krtań tylko właśnie przez alergię tak ma)to robię mu inchalacje z pulmicortu soli fizjologicznej i berodualu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam z czystym sercem kropelki SINECOD!!! Są rewelacyjne na kaszel nocny! Mój synek męczył się tylko w nocy z kaszelkiem, niby czysty a w nocy kaszlał. Tak że albo się dusił albo wymiotował. Koleżanka powiedziała mi o tych kropelkach i pobiegłam do apteki. Podałam i po 5 min spokój z kaszlem. Czasem koło 3-4 znów kaszlał więc podawałm jeszcze raz kropelki mają słodki pomarańczowy smak więc maluchy chętnie pija. POwiem ci że kilka nocy z rzędu podawałam i przeszło. Ale najważniejsze że nie męczył się w nocy. Podaj przed samym snem na łyżeczce ( chyba 15 kropelek jak mała ma 1,7r ale przeczytaj na ulotce)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Również polecam kropelki sinecod. Jednak myślę, że i tak trzeba odwiedzić lekarza. Dużo zdrówka!
dołączam się do chóru pochwalnego - SINECOD :D
my właśnie zakończyliśmy kurację :D.
Ale nam doktor kazała dawać tylko do 17, więc tak przed samym snem to chyba nie można?

nie wiem czy to jego zasługa, czy innych leków przy okazji, ale już po dwóch dniach przesypiała mi normalnie noce ;)
imageimage
image
Ja również stosuję u córci Sinecod i pomaga.

Zawsze, gdy kaszle w nocy i jest chora np. ma katar to włączam na całą noc nawilżacz powietrza - u nas to się naprawdę sprawdza.
Sinecod można podać dziecku przed snem, bo on "wycisza" kaszel. Do 17 podajemy syropy wykrztuśne i rozrzedzające wydzielinę.
Jak Mała się czuje?
witajcie :)

bardzo dziękuję za porady :) napiszę wieczorkiem jak już mała zaśnie bo teraz musze ją oporządzić ;)
no jestem :)

ogółem widze znaczną poprawe jeśli chodzi o kaszel :) zakupiłam sinecod ale jesczce nie używam bo w nocy dwa razy zakasłała w ciągu dnia też mało więc poczekamy :) robimy inhalacje i czyścimy nosek no i syropek :) zobaczymy jaka noc bedzie dzisiaj bo najbardziej boli mnie serce że tem okrutny kaszel budzi ją w nocy i zakłóca sen :( kataru ma mało także pozostaje czekać na rozwój sytuacji :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry