Widok

kaszel u niemowlaka 1,5 mies pomoc

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witajcie moj szynek ma kaszel juz 1,5 mies byzlsmy u lekarza osluchowo czysto robilismy inhalacje z atroventu wapno wit c i nadal kaszle bylam drugi raz u lekarza i nadal osluchowo nic ale dostal augemntin juz podaje calz tydz i nie ma poprawy ide do innego lekarza jutro ale sie denerwuje moze ktos mial taki przypadek synek ma 6 mies
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
może do alergologa?? skro osłuchowo nic, to po co antybiotyk... wydaje mi się to bez sensu
może powietrze za suche?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a mozesz polecic dobrego alergologa, chce dziszrobic malemu rtg moze tam cos wyjdzie
Moje dziecie jak dostawało ten antybiotyk i po skonczeniu podawania go dalej kaszlało poszłam do lekarza i powiedział ze ten antybiotyk działa w organizmie nawet do 5 dni po ostatniej dawce.
Myślę, że nie masz co panikować ale na kontrole idz.
ale jego kaszel trwa juz 1,5 mies to straszne jutro ide do pediatry pumunoga
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój syn też tak miałam poszłam do laryngologa dostał Xyzal i jak ręką odjął
moze suche powietrze
ja na szczęście nie mam w rodzinie żadnych alergików, więc alergologa nie polecę... ale pulmonolog też może pomóc :)
Polecam
http://clinicavitae.pl/
kup inhalator i poproś pediatrę o receptę na jakiś preparat,inhalacje stosuję zawsze jak dzieci mają katar ,lub kaszel-naprawdę pomaga,można inhalować dziecko w czasie snu.
po co po co...
moze badanie krwi na crp?(choc nie wiem czy teraz cos wykarze) i wtedy bedzie wiadomo czy ma infekcje,
jezeli lekarz mial racje i to poczatek/przewlekle zapalenie pluc to dopiero po calej kuracji bedzie efekt.
moj brat jak byl niemowlakiem okazalo sie ze mial zapalenie pluc a 2/3 razy dziennie pokaslywal, ale nie powiem wam jak do tego doszli.po leczeniu przestal.
u mojego synka też tak było...miał od urodzenia wiotkość krtani/ czyt.charczenie w gardziołku jak sie urodzil to nie balam się czy oddycha bo tak cieniutko piszczał;) lekarka stwierdziła wiotkość krtani i ze z tego wyrośnie/ koło 6 miesiąca zaczął ząbkować nadprodukcja śliny i kaszleć przez to i tak kaszlał kaszlał, jak w nocy spał to charchotał, byłam co chwilę u lekarza osłuchowo czysto gardło oki. No i tak przy ząbkowaniu miał za każdym razem a ja latałam do lekarza taki typ.Raz mu zeszło na oskrzela.
moze to byc astma wczesnodziecieca

polecam dr. Cimoszko z Clinica Vitae.
Kaszel może być od ulewania polecam dr kollek przyjmuje prywatnie w sopocie ale najpierw możesz do niej tylko zadzwonic i się popytać co ona myśli
moja córcia mając niecałe 4 miesiące leczona była na kaszel prawie miesiąc,osłuchowo czysto a dziecko z dnia na dzień coraz gorzej... kaszel z wydzieliną okazało się że załapała /koklusz/ KRZTUŚCA....Masakra,szpital prawie 2 tyg,po szpitalu kaszel słaby ale nadal się utrzymywał... nie życzę nikomu!!! teraz zdrowa jak ryba i mam nadzieję,że tak już będzie..swoje bieduka wychorowała!!!
inhalacje robimy codziennie chciałam dzis prywatnie zrobic rtg klatki malego w szpitalu w wejh ale lekarz wykonujacy to przeswietlenie nie wyrazil zgody bo bez skierowania i niby za malutki jutro idziemy do lekarza do zastepcy ordynatora na do dagmary kownackiej dajnowicz jest zastepca ordynatora działu pediatryczno alerogoligiczno na polankach mam nadziej ze nam pomoze a tak wogole to synek bardzo sie ślini i tez przez to ma wiecej tej wydzieliny do odkszszenia ale ten kaszel trwa juz 1,5 mies i jestem zalamana
u małych dzieci z tymi chorobami to jest tak, że często nie dają żadnych objawów, albo bardzo mało ..

mój miał jakiś czas temu temperaturę, cały dzień w granicach 38, i poza tym, że był marudny, ale mógł być od temperatury, nic mu się nie działo, nawet nie bardzo kaszlał ..
1 lekarz kilka dni wcześniej osłuchiwał, nic, drugi na dyżurze w nocy, nic ..
ale na wszelki wielki dostałam skierowanie do wojewódzkiego, tam osłuchali i od razu powiedzieli co jest grane, zrobili rtg i okazało się, że mieliśmy zapalenie oskrzeli już na pograniczu z zapaleniem płuc ..
gdyby nie moja intuicja i trochę paniki, bo z temperaturą nie musiałam jechać do lekarza ..
to pewnie dzień, dwa później , wylądowalibyśmy w szpitalu :/
imageimage
image
u mojego małego zapalenie oskrzeli jeszcze dziwniejsze bo bez temperatury z apetytem bez kataru tylko charczy /ta wiotkość krtani/ ale tylko raz mu zeszło przy ząbkowaniu, reszta kończyła się na kaszlu bez brzydkiego gardła i osłuchowo oki. z zapalenia oskrzeli wyszedł na samych inhalacjach z atroventu i mucosolvanu ...ale co sie z nim nalatałamto się nalatałam :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry