Widok
kaszel u niemowlaka 1,5 mies pomoc
witajcie moj szynek ma kaszel juz 1,5 mies byzlsmy u lekarza osluchowo czysto robilismy inhalacje z atroventu wapno wit c i nadal kaszle bylam drugi raz u lekarza i nadal osluchowo nic ale dostal augemntin juz podaje calz tydz i nie ma poprawy ide do innego lekarza jutro ale sie denerwuje moze ktos mial taki przypadek synek ma 6 mies
Polecam
http://clinicavitae.pl/
http://clinicavitae.pl/
po co po co...
moze badanie krwi na crp?(choc nie wiem czy teraz cos wykarze) i wtedy bedzie wiadomo czy ma infekcje,
jezeli lekarz mial racje i to poczatek/przewlekle zapalenie pluc to dopiero po calej kuracji bedzie efekt.
moj brat jak byl niemowlakiem okazalo sie ze mial zapalenie pluc a 2/3 razy dziennie pokaslywal, ale nie powiem wam jak do tego doszli.po leczeniu przestal.
moze badanie krwi na crp?(choc nie wiem czy teraz cos wykarze) i wtedy bedzie wiadomo czy ma infekcje,
jezeli lekarz mial racje i to poczatek/przewlekle zapalenie pluc to dopiero po calej kuracji bedzie efekt.
moj brat jak byl niemowlakiem okazalo sie ze mial zapalenie pluc a 2/3 razy dziennie pokaslywal, ale nie powiem wam jak do tego doszli.po leczeniu przestal.
u mojego synka też tak było...miał od urodzenia wiotkość krtani/ czyt.charczenie w gardziołku jak sie urodzil to nie balam się czy oddycha bo tak cieniutko piszczał;) lekarka stwierdziła wiotkość krtani i ze z tego wyrośnie/ koło 6 miesiąca zaczął ząbkować nadprodukcja śliny i kaszleć przez to i tak kaszlał kaszlał, jak w nocy spał to charchotał, byłam co chwilę u lekarza osłuchowo czysto gardło oki. No i tak przy ząbkowaniu miał za każdym razem a ja latałam do lekarza taki typ.Raz mu zeszło na oskrzela.
moja córcia mając niecałe 4 miesiące leczona była na kaszel prawie miesiąc,osłuchowo czysto a dziecko z dnia na dzień coraz gorzej... kaszel z wydzieliną okazało się że załapała /koklusz/ KRZTUŚCA....Masakra,szpital prawie 2 tyg,po szpitalu kaszel słaby ale nadal się utrzymywał... nie życzę nikomu!!! teraz zdrowa jak ryba i mam nadzieję,że tak już będzie..swoje bieduka wychorowała!!!
inhalacje robimy codziennie chciałam dzis prywatnie zrobic rtg klatki malego w szpitalu w wejh ale lekarz wykonujacy to przeswietlenie nie wyrazil zgody bo bez skierowania i niby za malutki jutro idziemy do lekarza do zastepcy ordynatora na do dagmary kownackiej dajnowicz jest zastepca ordynatora działu pediatryczno alerogoligiczno na polankach mam nadziej ze nam pomoze a tak wogole to synek bardzo sie ślini i tez przez to ma wiecej tej wydzieliny do odkszszenia ale ten kaszel trwa juz 1,5 mies i jestem zalamana
u małych dzieci z tymi chorobami to jest tak, że często nie dają żadnych objawów, albo bardzo mało ..
mój miał jakiś czas temu temperaturę, cały dzień w granicach 38, i poza tym, że był marudny, ale mógł być od temperatury, nic mu się nie działo, nawet nie bardzo kaszlał ..
1 lekarz kilka dni wcześniej osłuchiwał, nic, drugi na dyżurze w nocy, nic ..
ale na wszelki wielki dostałam skierowanie do wojewódzkiego, tam osłuchali i od razu powiedzieli co jest grane, zrobili rtg i okazało się, że mieliśmy zapalenie oskrzeli już na pograniczu z zapaleniem płuc ..
gdyby nie moja intuicja i trochę paniki, bo z temperaturą nie musiałam jechać do lekarza ..
to pewnie dzień, dwa później , wylądowalibyśmy w szpitalu :/
mój miał jakiś czas temu temperaturę, cały dzień w granicach 38, i poza tym, że był marudny, ale mógł być od temperatury, nic mu się nie działo, nawet nie bardzo kaszlał ..
1 lekarz kilka dni wcześniej osłuchiwał, nic, drugi na dyżurze w nocy, nic ..
ale na wszelki wielki dostałam skierowanie do wojewódzkiego, tam osłuchali i od razu powiedzieli co jest grane, zrobili rtg i okazało się, że mieliśmy zapalenie oskrzeli już na pograniczu z zapaleniem płuc ..
gdyby nie moja intuicja i trochę paniki, bo z temperaturą nie musiałam jechać do lekarza ..
to pewnie dzień, dwa później , wylądowalibyśmy w szpitalu :/
u mojego małego zapalenie oskrzeli jeszcze dziwniejsze bo bez temperatury z apetytem bez kataru tylko charczy /ta wiotkość krtani/ ale tylko raz mu zeszło przy ząbkowaniu, reszta kończyła się na kaszlu bez brzydkiego gardła i osłuchowo oki. z zapalenia oskrzeli wyszedł na samych inhalacjach z atroventu i mucosolvanu ...ale co sie z nim nalatałamto się nalatałam :)