Widok

kaszki humana holle czy może jeszcze inne?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny proszę Was o poradę - które Waszym zdaniem kaszki są najzdrowsze? póki co daję synkowi jedynie holle, czasem hippa na dobranoc, ale mam wrażenie, że nie lubi aż tak słodkich... jakie kaszki podajecie swoim niemowlakom? mój synek ma 8,5 m-ca i jeszcze karmię piersią. z góry dziękuję za pomoc!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dawałam kleik ryżowy na mleku + owoce ze słoiczka :)

albo kaszka 8 zbóż Nestle :]

Młody lubił też kaszki bezmleczne Hipp - niemieckie :]
kaszka orkiszowa z bananem :] http://archiwumallegro.pl/hipp_bezmleczna_kaszka_orkiszowa_bananowa_6m_250g-1771634708.html

oraz kaszkę musli jabłko i banan http://allegro.pl/hipp-bezmleczna-kaszka-musli-jablko-banan-250-g-i2056449748.html

robiłam na takim mleku, jakie akurat pił - moim, bebilonie pepti, zwykłym bebilonie i bebiko :]
ja głównie daję Holle, ale też zwykłą jaglaną, kukurydzianą, płatki ryżowe, płatki jaglane (te zwykłe, nie dzieciowe z owocami i głównie na śniadanie) raczej unikam tych Nestlowych i innych podobnych, ze względu na cukier

teraz, kiedy młody jest starszy (rok) stawiam na różnorodność, więc czasami dostanie jakiś ulepek ;p ale mimo ceny ;/ stawiam na Holle
Humany mój syn nei trawil, ale ta, którą kupiłam była potwornie słodka (waniliowa) i nie chciał jej tknąć
fajne są tez płatki i kaszki bio, jaglane owsiane itp. w Bomi, na dziale ze zdrowa żywnością. Wiadomo, że im prostszy smak, tym lepiej
no właśnie taką kaszkę jaglaną albo gryczaną bio dodaję do obiadu. a holle póki co mieszam z moim mlekiem, ale chciałabym powoli odstawiać małego od piersi. nie chcę podawać kaszek nestle z uwagi na cukier. czy te kaszki bio jaglane owsiane można mieszać też z wodą?
Duży wybór kaszek jest na tej stronie:

http://amarantus.pl/index.php?cPath=61_72

Ja mam teraz kaszki alnatura i sa bardzo smaczne.
Jak chcesz odstawiać od piersi to zapewne na mleko modyfikowane będziesz przechodzić?
Ja np. do kaszek Holle dodawałam mleko modyfikowane i po sprawie, z wodą to one mojej małej nie smakowały.
ja holle kupowalam, rozne rodzaje, od tych z musli, po mleczne, ryzowe, general ie wszsytkie moja mala lubila. prawda, sa troche drozsze niz zwykle, ale bez cukru i to dla mnie bylo priorytetem. no i maja certyfikaty o ekologicznosci, łatwiej takiemu produktowi zaufac, niz komercyjnej kaszce z supermarketu pelnej cukru i chemii...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

do góry