Widok
katar u 2 m-go malca
Witam, moj synek od 2 tyg ma katar ktory nie pozwala mu normalnie oddychac. bylam juz 2 razy u pediatry, pierwszy raz na poczatku a drugi po tygodniu i nic mu nie przechodzi.
Mam: sol morska w sprayu, aspirator frida i potem krople euphorbium a na koniec masc majerankowa pod nosek. Dodam ze ten katar mu nie cieknie tylko ma zapchany nos
Mam: sol morska w sprayu, aspirator frida i potem krople euphorbium a na koniec masc majerankowa pod nosek. Dodam ze ten katar mu nie cieknie tylko ma zapchany nos
ja mam przepis na super kropelki do nosa - homeopatyczne - i na prawde pomagaja.
20kropli NOTAKEHL
20kropli QUENTOKEHL
1ampulka TRAUMAL
0.5ml NaCl
po jeden kropli roztworu do każdej dziurki raz/dwa razy dziennie przez min 7 dni
receptura od mojej pediatry. tylko chyba Notakehl i Quentokehl jest na recepte, ale nie jestem pewna (bo to juz homeopatia z gornej polki). Kosztuja po ok 50zł i 20zł. Traumal duzo tanszy, a NaCl jakies grosze. A sa na prawdę skuteczne. Ilekroć widzę u mojego brzdąca początek kataru, podaje krople i na drugi dzien jak reką odjal.
Moze warto spróbować :)
20kropli NOTAKEHL
20kropli QUENTOKEHL
1ampulka TRAUMAL
0.5ml NaCl
po jeden kropli roztworu do każdej dziurki raz/dwa razy dziennie przez min 7 dni
receptura od mojej pediatry. tylko chyba Notakehl i Quentokehl jest na recepte, ale nie jestem pewna (bo to juz homeopatia z gornej polki). Kosztuja po ok 50zł i 20zł. Traumal duzo tanszy, a NaCl jakies grosze. A sa na prawdę skuteczne. Ilekroć widzę u mojego brzdąca początek kataru, podaje krople i na drugi dzien jak reką odjal.
Moze warto spróbować :)
moj synek nieco starszy jest ma 4 miesiace ale na swieta dostal katarku i ja robilam mu inhalacje inhalatorem z soli fizjologicznej i potem duuuzo lezal na brzuszku ...caly katarek splywal i sciagalam fridą potem bylam u lekarki i powiedziala ze bardzo dobrze ze inhalowalam i mialam przez 7 dni 2 razy dziennie inhalowac solą fozjologiczna a katarek minam po 5 dniach i kazala duuuzo malego na brzuszku klasc a do noska dostalam kropelki nasiwin soft i mialam kropelki Olbas kropic na wacik i klasc w pokoju bo to udraznia nosek.....
Inhalację są świetne:) Ja tez inhalowalam Małego przez około 7-10 dni rano i wieczorem z 5 ml soli fizj. Po takiej inhalacji katar sam "wypływa" z noska. Szczerze mowiąć nigdy wcześniej ( tzn. zanim zaczelam robić inhalację) nie udało mi się odciągnąc frida TAAAKIEJ ilości kataru. Dodatkowo kilka razy dziennie płukalam nos synka solą morską. Po inhalacji i odciągnięciu katarku wkraplalam Nasivin. Tyle ,że NAsivin mozna stosować 3-4 dni
trzeba kupic inhalator
ja mam taki http://allegro.pl/nebulizator-inhalator-medel-family-soft-touch-cos-i1385564080.html i tam jest miejsce gdzie wlewamy sol fizjologiczna....maseczka do buzki i pare minut......potem dziecko na brzuch i katarek leci strumieniem;/ az brzydko heh
ja mam taki http://allegro.pl/nebulizator-inhalator-medel-family-soft-touch-cos-i1385564080.html i tam jest miejsce gdzie wlewamy sol fizjologiczna....maseczka do buzki i pare minut......potem dziecko na brzuch i katarek leci strumieniem;/ az brzydko heh