Widok

katar u 2 m-go malca

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, moj synek od 2 tyg ma katar ktory nie pozwala mu normalnie oddychac. bylam juz 2 razy u pediatry, pierwszy raz na poczatku a drugi po tygodniu i nic mu nie przechodzi.
Mam: sol morska w sprayu, aspirator frida i potem krople euphorbium a na koniec masc majerankowa pod nosek. Dodam ze ten katar mu nie cieknie tylko ma zapchany nos
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
O ja tez mam taki sam inhalator:) Medel.
Yasmine87 a jesteś z niego zadowolona??? Bo ja tak średnio...szczerze mówiąc
ja też u mojej Blanki robiłam inhalacje z soli fizjologicznej i dodatkowo smarowałam maścią majerankową i pomogła ( też wówczas miała 2 miesiące)
radzę poszukać rady u dobrego laryngologa, może nalezy zrobić wyzmaz z noska... Polceam laryngologa D. Stodulskiego - super laryngolog specjalizuje się w leczeniu dzieci.
dokładnie tak jak wyżej,inhalować:)
mój cwaniak już nie daje sobie niestety tak chętnie wydzieliny fridą odciągać:)))))
Po wszystkim też daję kropelki nasivin:)
a super, dzieki za odpowiedz:)
trzeba kupic inhalator

ja mam taki http://allegro.pl/nebulizator-inhalator-medel-family-soft-touch-cos-i1385564080.html i tam jest miejsce gdzie wlewamy sol fizjologiczna....maseczka do buzki i pare minut......potem dziecko na brzuch i katarek leci strumieniem;/ az brzydko heh
Ale jak sie robi takie inhalacje?
Inhalację są świetne:) Ja tez inhalowalam Małego przez około 7-10 dni rano i wieczorem z 5 ml soli fizj. Po takiej inhalacji katar sam "wypływa" z noska. Szczerze mowiąć nigdy wcześniej ( tzn. zanim zaczelam robić inhalację) nie udało mi się odciągnąc frida TAAAKIEJ ilości kataru. Dodatkowo kilka razy dziennie płukalam nos synka solą morską. Po inhalacji i odciągnięciu katarku wkraplalam Nasivin. Tyle ,że NAsivin mozna stosować 3-4 dni
a jak sie robi itaki inhalator?
moj synek nieco starszy jest ma 4 miesiace ale na swieta dostal katarku i ja robilam mu inhalacje inhalatorem z soli fizjologicznej i potem duuuzo lezal na brzuszku ...caly katarek splywal i sciagalam fridą potem bylam u lekarki i powiedziala ze bardzo dobrze ze inhalowalam i mialam przez 7 dni 2 razy dziennie inhalowac solą fozjologiczna a katarek minam po 5 dniach i kazala duuuzo malego na brzuszku klasc a do noska dostalam kropelki nasiwin soft i mialam kropelki Olbas kropic na wacik i klasc w pokoju bo to udraznia nosek.....
ja mam przepis na super kropelki do nosa - homeopatyczne - i na prawde pomagaja.

20kropli NOTAKEHL
20kropli QUENTOKEHL
1ampulka TRAUMAL
0.5ml NaCl

po jeden kropli roztworu do każdej dziurki raz/dwa razy dziennie przez min 7 dni

receptura od mojej pediatry. tylko chyba Notakehl i Quentokehl jest na recepte, ale nie jestem pewna (bo to juz homeopatia z gornej polki). Kosztuja po ok 50zł i 20zł. Traumal duzo tanszy, a NaCl jakies grosze. A sa na prawdę skuteczne. Ilekroć widzę u mojego brzdąca początek kataru, podaje krople i na drugi dzien jak reką odjal.

Moze warto spróbować :)
no moja to samo i ma od dłuzszego czasu i nic nie pomaga a robie to samo co ty

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry