Widok

katar u 3 miesięcznego dziecka, POMOCY

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak mogę pomóc mojemu dziecku poza wodą morską i fridą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
głownie sól morska jest też chyba sterimer czyli sól morska ale z dodatkiem miedzi antybakteryjnie na opakowaniu jest dodany napis Cu, poza tym nawilżanie pokoju wietrzenie i spacery ,czego zazwyczaj unikamy można też bez recepty nasivin dla najmłodszych dzieci chyba 0,01,no i jeżeli zmieni kolor na zielony lub żółty to wizyta u lekarza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Również maść majerankowa pod nosek na noc.
image
image
ja przy katarku uzywam oczywiście wody morskiej i fridy oczywiscie ale poza tym na noc smaruje pod noskiem mascia majerankowa a jak Artur mocno meczy sie w nocy to na noc psikam Nasivin po jednej kropelce do kazdej dziurki - wtedy babel ładnie oddycha całą noc. Tylko nasivin mozna uzywac chyba mx 5 dni. Są jeszcze takie krople hoemopatyczne nazywaja sie Euphorbium, ale powiem Ci ze u nas nie zdaja rezultatu.

sa jeszcze takie kropelki które kropi sie na podusie albo na śpioszki i one ułatwiaja oddychanie podczas snu - nie pamietam tylko nazwy - zapytaj w aptece
[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
maści nie wolno, za małe dziecko. Idź lepiej po poradę do lekarza. Są syropki dla takich maluchów(moja brała ale nazwy nie poamiętam) i na pewno cebion można.
image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
ja smarowałam takiemu maluchowi - nic Mu nie było :D
[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez smarowalam
czasem nawet pediatra sama poleca masc pomimo ze na opkakowaniu jest napisane ze po roku dopiero
image
2rabbits.eu - pościele, kocyki i przytulanki dla maluchów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zakraplalam nosek sola fizjologiczna zaraz po tym kladlam na chwile na brzuszek nawet jak mlody sie rozryczal to potrzyamalam go jeszcze na brzuszku i pozniej frida wszystko ladnie schodzilo byl spokoj ale niestety tylko na chwilke
image

image
sól morska, froda, maść majerankowa, cebion do herbatki i mi pediatra przepisał otrivin dla dzieci i niemowląt. Psikałam w nocy. Poza tym zwilż pieluszkę amolem lub obierz 2 ząbki czosnku i połóż przy łóżeczku, . Śmierdzi jak diabli, ale czosnek to antybiotyk. Mojemu synkowi pomagał.Życzę zdrówka
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
przede wszystkim pod nos maść majerankowa, można często ją stosować
odradzana jest wyłącznie z tego powodu , że u niektórych dzieci ten intensywny zapach może wywołać alergię

no i syrop-wapno (calcium) 2 razy po pół łyżeczki dopóki katar nie zgęstnieje, póxniej przestac

frida tylko rano i na noc, nie wolno częściej, bo można słuch uszkodzić, tworzy się podwyższone ciśnienie w nosie i uchu od fridy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a i jak katar mocny to Cebion C - 3 razy dziennie po 7 kropelek
Czy Któraś z Was podawała może clemastium?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja podawałam, ale dziecko było wtedy trochę starsze miało z pół roku i pomagał :)

Jest tez taka maśc pulmex baby i nią sie smaruje klatke piersiową i plecki dziecka i ułatwia oddychanie w nocy.
Przydaję sie równiez poduszka specjalnie wyprofilowana tak żeby głowka była wyżej, wtedy dziecku lepiej sie oddycha :)
Zdróka życze i wygranej walki z katarem :)
image
Właśnie walczymy z katarem u córki. Do teg doszło wirusowe zapalenie gardła. Straszne jak te dzieciaczki się męczą. Na katar dostaliśmy wapni 3 x 4ml dziennie, potem doszedł nam Aflubin (homeopatia) 3 x 1 kropelka. Oczywiście w ciągłym użyciu jest woda morska i frida + częste układanie na brzuszku. Dodatkowo robię małej inhalacje i wieszam na łóżeczku mokrą pieluszkę z 2 kropelkami oilbas.
Mówi się, że nieleczony katar trwa tydzień, leczony 7 dni i coś w tym jest. U nas zaczęło się jakieś 5-6dni temu i widać, że już się kończy :)
"frida tylko rano i na noc, nie wolno częściej, bo można słuch uszkodzić, tworzy się podwyższone ciśnienie w nosie i uchu od fridy"

Pierwsze słyszę... czy może ktoś się jeszcze na ten temat wypowiedziec?

Moje dziecko ma prawie 3 latka ale niestety nie umie albo bardziej nie chce wydmuchiwac nosa i jestem zmuszona używac fridy bo inaczej wszystko by zaległo albo spływało do gardła.

Ja stosuję wodę morską,Nasivin, 2 razy dziennie Mucofluid i odciągam dosyc często.
Porozwieszałam pieluchy mokre skropiłam je olejkiem Olbas .Też kładę pokrojony czosnek obok łóżeczka ale niestety 2-3 nocki są i tak wyjęte z życiorysu:(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też oczywiście wapno,wit C na dokładkę no i antybiotyk niestety:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mi lekarz kazał jak najczesciej czyscic nosek fridą. Więc ja tez pierwsze słysze.

Tez oczywiscie uzywałam wapna, Nasivin, masci majerankowej i pulmex baby, i starałam się jak najwięcej na powietrzu byc z dzieckiem bo wtedy sie lepiej dziecku spi ale to w dzien oczywiscie :)
No i do tego witaminka C.
Miałam tez syrop Bactrim.
image
jak mam pomuc mojej 3 miesięcznej córuni na katarek
Witam,
Ja przede wszystkim od razu daję wit C, wapno. Od pediatry receptę na Fenistil krople- ale tylko na noc, żeby pospało spokojnie- powstrzymuje powstawanie kataru, blokuje jakieś tam receptory.

Oczyszczanie nosa fridą, woda morska, po oczyszczeniu nosa kropelki nasivin, ale krople nie częściej niż 4 razy dziennie podczas nawału kataru.

No i inhalacje!!! Solą fizjologiczną!!! Nawilżają śluzówki, sprawiają, że katar łatwiej spływa z zatok przynosowych i czołowych. Infekcja trwa krócej. A jeśli katar robi się zielonkawy i gęsty, ciągnący to dodatkowo kilka kropli lekarstwa ale nazwa mi wyleciała- lek na receptę.

Inhalacje w naszym wypadku działają cuda, jak tylko zaczyna się katar 3 x dobę i nie ma problemu ze schodzeniem kataru niżej do krtani lub oskrzeli.

Inhalatory są chyba jeszcze w Lidlu, przynajmniej w Rumi, cena ok 90 pln
inhalacje, woda morska, frida, sol fiziologiczna, masc majerankowa + nawilżanie pomieszczenia / wietrzenie. w okresie grzewczym nie trudno o suche pomieszczenia i dziecko sie moze zakatarzyc, ale jak jest zółty/zielony katar u takiego maluszka to jednak wizyta u pediatry byłaby wskazana
[url]www.facebook.com/malgorzatajonczyk.fotografia[/url]
[url]www.malgorzatajonczyk.pl[/url] image
z trzymiesięcznym dzieckiem poszłabym do lekarza. z kataru łatwo może zrobić się zapalenie płuc, bo dziecko większość czasu jest w pozycji horyzontalnej.
almol, czosnek i aromaterapie nie są dla takich małych dzieci. sól fizjologiczna, frida. najlepiej kup nebulizator.
cebion i wapno też, ale lekarz musi Ci ustalić dawkowanie.
Zgodzę się z "marta" my własnie jak synuś miał fakt 3 tygodnie, ale przez katarek który trwał tylko dwa dni trafiliśmy do szpitala z zapaleniem płuc.Ja też bym się skonsultowała z lekarzem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

do góry