Widok

kawa w ciązy można?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy picie kawy w ciązy może zaszkodzić dziecku? piję na co dzień 3-4 dziennie żeby jakoś przetrwać w pracy, planujemy maluszka i trochę się boję tego odstawienia od kawy w ciąy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moze stac się tak, ze w ciązy kawa przestanie Ci smakowac - wiem co mówię:) Dlatego nie stresowałabym się tym teraz. Nie wiem jaka kawę pijesz ale pewnie trzeba bedzie ją ograniczyc albo w czasie ciązy sprobowac innych np bezkofeinowych:) pozdr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja kawę w ciąży piłam. Ginekolog mi pozwolił bo miałam. Mega niskie ciśnienie ale w sumie piłam tylko jedna bo nie czułam potrzeby pić jej więcej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skąd ta dziwna moda na to, że w ciąży trzeba sobie czegoś odmawiać?? Poza używkami oczywiście, jemy i pijemy co lubimy, wiadomo, że w granicach zdrowego rozsądku..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

po prostu trzeba odżywiać się z głową. Ja nie potrafię żyć bez kawy, ale aby nie było zbyt dużo kofeiny w organizmie to nie piję herbat, nie jem gorzkiej czekolady itd. wybrałam kawę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Piłam 1 kubek słabej kawy zanim zaszłam w ciąże....1 ciąża- hektolitry, 3-4 dziennie od rana do wieczora....o dziwo mam zdrowe i baaardzo spokojne dziecko :) w 2 ciaży nie mogłam patrzeć na kawę, piłam słabą herbatę, za kawę wzięłam pól roku po porodzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

heh, taka ilość kawy jaką ty pijesz jest nie do przyjęcia w czasie ciąży i karmienia, o ile jeszcze w ciąży ja na przykład piłam jedną kawę dziennie, tak karmiąc nie piję już kawy tylko taki zamiennik dla mam karmiących piersią który trafiłam w rossmannie. pamiętaj, że jednak kawa to kawa, i na prawdę sporo wypłukuje, szczególnie magnezu więc lepiej jest pilnować tego i dla dobra Maluszka trochę ograniczyć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

I po co to piszesz pod dwoma różnymi nickami, w dwóch różnych postach i z tym samym IP?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry