Widok

kawa w ciązy można?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy picie kawy w ciązy może zaszkodzić dziecku? piję na co dzień 3-4 dziennie żeby jakoś przetrwać w pracy, planujemy maluszka i trochę się boję tego odstawienia od kawy w ciąy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moze stac się tak, ze w ciązy kawa przestanie Ci smakowac - wiem co mówię:) Dlatego nie stresowałabym się tym teraz. Nie wiem jaka kawę pijesz ale pewnie trzeba bedzie ją ograniczyc albo w czasie ciązy sprobowac innych np bezkofeinowych:) pozdr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja kawę w ciąży piłam. Ginekolog mi pozwolił bo miałam. Mega niskie ciśnienie ale w sumie piłam tylko jedna bo nie czułam potrzeby pić jej więcej :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skąd ta dziwna moda na to, że w ciąży trzeba sobie czegoś odmawiać?? Poza używkami oczywiście, jemy i pijemy co lubimy, wiadomo, że w granicach zdrowego rozsądku..
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

po prostu trzeba odżywiać się z głową. Ja nie potrafię żyć bez kawy, ale aby nie było zbyt dużo kofeiny w organizmie to nie piję herbat, nie jem gorzkiej czekolady itd. wybrałam kawę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Piłam 1 kubek słabej kawy zanim zaszłam w ciąże....1 ciąża- hektolitry, 3-4 dziennie od rana do wieczora....o dziwo mam zdrowe i baaardzo spokojne dziecko :) w 2 ciaży nie mogłam patrzeć na kawę, piłam słabą herbatę, za kawę wzięłam pól roku po porodzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

heh, taka ilość kawy jaką ty pijesz jest nie do przyjęcia w czasie ciąży i karmienia, o ile jeszcze w ciąży ja na przykład piłam jedną kawę dziennie, tak karmiąc nie piję już kawy tylko taki zamiennik dla mam karmiących piersią który trafiłam w rossmannie. pamiętaj, że jednak kawa to kawa, i na prawdę sporo wypłukuje, szczególnie magnezu więc lepiej jest pilnować tego i dla dobra Maluszka trochę ograniczyć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

I po co to piszesz pod dwoma różnymi nickami, w dwóch różnych postach i z tym samym IP?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry