Widok

kawiarnie dla mam i dzieci

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny liczę na Waszą pomoc i wskazówki. Jestem z Gdańska a z różnych przyczyn bawialnię/kawiarnię zamierzam otworzyć w Gdyni. Na razie wstępnie o tym myślę, przeszukałam internet i wygląda na to że w centrum są jednak takie punkty np. na Traugutta albo na Bulwarze. Czy rzeczywiście są stworzone dla mam z dziećmi i z nich korzystacie? Gdzie Wam takich punktów brakuje - tzn miejsc gdzie można i napić się kawy i są zajęcia dla dzieci i spotkania z różnymi ciekawymi dla nas - kobiet specjalistami. Bardzo będę Wam wdzięczna za pomoc:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam, jest już nas troszkę na forum, może ktoś się wypowie?;)
zdecydowanie Sopot
Jolka nie mam takiej opcji, albo otworzę w Gdyni albo wcale. Pomijając lokalizację - choć wskazówki co do niej też miel widziane - powiedzcie co by Was w takim miejscu interesowało, czego byście oczekiwały. I czy wogole byście korzystały gdyby zajęcia dla dzieci były rozwijające, ciekawe i np. tworzyły jakiś cykl.
Galeria Malucha jest typowo dla mam z dziećmi. Minga na bulwarze już nie tylko.

Na pewno mamy chętnie by korzystały z takich miejsc. Galeria Malucha i BabyCafe (w Gdańsku) są świetnie zorganizowane więc można od nich czerpać inspirację.
Aha i to co mi się bardzo podoba to w BabyCafe (w GM tego nie ma) zawsze jest na sali zabaw pani która się dziećmi zajmuje. Synek mojej koleżanki pobawił się tam z godzinę czy półtorej i wyszedł z całą masą wycinanek itp. Był zachwycony:) Jego mama tez bo miała święty spokój.
ja myślę o troszkę innej formie tzn mamy mogą napić się kawy albo zostawić malucha, dla dzieci zajęcia zorganizowane, grafik godzinowy kiedy co się odbywa, zajęcia cykliczne np. co tydzień - taka namiastka zajęc przedszkolno grupowych dla maluchów
podbijam i czekam na podpowiedzi;)
hop na wieczór:)
hej :)

my z paulina czesto bywamy w gm i w midze :) minga to taki contrast dla rodzin :D tam tylko jest kacik dla dzieci :)

nie wiem w sumie gdzie w Gdyni mozna by jeszcze taka druga kawiarnie otworzyc moze gdzies zupelnie w centrum? okolice batoego skweru kosciuszki??
a co myślicie o pomyśle takiego zaocznego przedszkola czyli o zajęciach stałych np. raz/dwa razy w tyg dla dzieci które są w domu z mamami/opiekunkami a w perspektywie mają przedszkole i rodzice chcieliby je przygotować do obcowania w grupie itd?
hopek;)
Jeśli chodzi o lokalizację to właśnie okolice Batorego, środek świętojańskiej, a najchętniej to SKWER KOŚCIUSZKI to wg mnie najlepsze miejsca.
W Gdyni dla mam jest Galeria Malucha na Traugutta,Minga i Trio, przy czym, każde z miejsc ma swoje zalety:
w GALERII MALUCHA - są 2 fajowe rzeczy, których nie ma w innych knajpach dla mam- po 1 jest miejsce żeby nawet niechodzące niemowlaki pofikały sobie na macie, no i po 2- duże kanapy, gdzie można obok siebie położyć/posadzić bobasa, jeśli akurat nie ma za dużo ludzi, poza tym są jezdziki dla większych dzieci i osobna salka do zabaw
MINGA- co prawda nie ma takich atrakcji dla niemowlaków, ale już foteliki do karmienia są, no i zabawki dla starszych dzieci, za to bije inne knajpy miejscówą(bulwar i bliskość placu zabaw na plaży) i widokiem z okna
TRIO na ul.Starowiejskiej-wszystkie knajpki dla mam i dzieci mają miłą obsługę,ale Trio to już zupełna rewelacja pod tym względem, maluchy traktują jak małe książątka,TYLKO TAM mama ma do dyspozycji parawan w razie ochoty na karmienie piersią, poza specjalnym menu dla dzieci,wszystkie potrawy można zamówić w wersji dla dziecka (mała porcja, delikatnie przyprawiona),osobne wejście bezproblemowe dla wózka,masa zabawek i klocków,krzesełka do karmienia i obsługa,która wita dzieci i sama proponuje zabaweczki dzieciom - z takim podejściem mogliby złożyc przedszkole:)no i świetne ceny
o przewijakach nie piszę bo to podstawa
a co do zajęć a'la przedszkole- mnie to akurat nie pociąga, bardziej by mnie interesowały spotkania z ciekawymi gośćmi,lub pożyteczne kursy-jak np. z 1wszej pomocy maluszkowi,który ukończyłam w Gdańsku....ale sama idea stworzenia kawiarni dla mam i dzieci to świetny pomysł bo te 3 w Gdyni to duuużo za mało, więc 3mam kciuki za realizację planów
acha- jeszcze 2 bardzo ważne rzeczy -MUZYKA W KAWIARNI, warto zadbać o to żeby była nie za głośna i skoczna a raczej spokojna,kojąca (np. smooth jazz) aby się śpiące maluchy nie rozbudziły, a mamy mogły zrelaksować, no i układ łazienki,żeby przewijak był blisko sedesu bo....wyobraź sobie mamę,która przyszła sama z bobasem a musi skorzystać z wc, przecież nie zostawi dziecka samego przy stoliku, czy w wózku......
fajnym pomysłem byłoby też zrobienie w kawiarni regału z książkami, gdzie możnaby podczytywać przy kawie no i wszelkie zakamarki gdzie można spokojnie pokarmić piersią mile widziane:)
to chyba tyle
pozdrawiam i powodzenia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuję bardzo za wyczerupjącą odpowiedź. widzę że głównie centrum jeśli chodzi o lokalizację.
Może ktoś jeszcze?
hej Aga
czy udało ci się coś zdziałać w kwesti rozkręcenia tego biznesu?
Można cię gdzieś znaleść?
Szkoda, że nie chcesz otworzyć takiego miejsca w centrum Gdańska... Tu też by się coś przydało.

Już jest :)
Dokładnie takie, jakie opisywała Agi - BamBam Cafe, klubokawiarnia dla mam i dzieci, gdzie nie tylko rodzice mogą w spokoju napić się kawy, a dzieci w tym czasie - pobawić na placu zabaw (w osobnym pomieszczeniu), ale też wszyscy (zarówno dzieci, jak i rodzice) mogą wziąć udział w cyklicznych zajęciach, warsztatach, spotkaniach etc.

http://bambamcafe.pl/ - mnóstwo zajęć dla dzieci w różnym wieku i dla dorosłych (nie tylko dla rodziców, np. zumba czy fitness)
a w Gdyni nowo otwarta czekająca na tych malutkich jak i dorosłych - Tarabum Cafe na Abrahama.
Szkoda, że nie ma czegoś takiego w Pruszczu Gdańskim ;(
Kupon na zajęcia:

https://www.fastdeal.pl/oferta-zakupy-grupowe/gdansk/zajecia-dla-dzieci-przy-muzyce-pianino/6731

Polecam!
A gdzie w Gdańsku jest ta kawiarnia bo link się nie otwiera??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry