Widok

kiedy Wasze dzieci zaczely sie usmiechac?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moj maluszek ma 2 miesiace i jeszcze w ogole sie nie usmiecha, robi tylko grymas usmiechu czasem gdy zasypia... troche sie tym martwie...
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Asia mój Marek już się śmieje- ma 2 miesiące i tydzień ( chodź długo też się zastanawiałam czy aby na pewno świadomie ) ale w tabelach rozwoju niemowlaka piszą, że uśmiech powinien pojawić się na przełomie 2 i 3 miesiąca życia więc na razie nie masz się czym martwić, tym bardziej, że jak piszesz zaczyna się uśmiechać przez sen, a u mnie właśnie tak się zaczęło i potem z dnia na dzień uśmiechał się już pełną gębą :)
mój synek ma miesiąc, uśmiecha się już od dawna, wydaje sie jakby od zawsze robil taka minke do smiechu, podczas snu, jak sobie leży i gdzieś tam patrzy, czasem jak coś mówi się do niego, czasem nawet podczas zmieniania pieluszki :P dosc często sie usmiecha, ale jeszcze nieswiadomie
Mój miał 1.5 miesiąca, kiedy uśmiechał się do smoczka i gdy łaskotało się go w policzek. Gdy miał 2 miesiące już nieźle się chichrał, ale bezgłośnie. Obecnie już go słychać.
Każde dziecko jest jednak inne i z pewnością niedlugo będzie małym śmieszkiem:-)
image
mala zaczela sie umsiechac jakos po 3 miesiacu...napewno nie wczesniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Maja uśmiecha sie dużo,zaczęła tak bezwiednie gdy miała niepełny miesiąc,a teraz mam wrażenie że robi to świadomie gdy do niej mówię,gdy pokazuje grzechotkę - najczęściej po spaniu.

Ale wiadomo że każde dziecko jest inne i nie należy sie martwić tym faktem
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
świadomi od 1 msc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja mała pierwszy raz się uśmiechnęła jak miała 5/6 tygodni, to był taki jeden uśmiech robiący wrażenie świadomego - pełną gębą :) potem dopiero za kilka dni znowu i tak co jakiś czas, coraz częściej, a gdzieś od miesiąca uśmiecha się na nasz uśmiech :) ale głośno śmieje się jeszcze bardzo rzadko.
Mój mały uśmiechnął się tak świadomie jak miał koło 4 miesięcy. Wcześnie, to były grymasy, takie często po najedzeniu się...
Każde dziecko ma swoje tempo.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

do góry