Widok

kiedy cos powie??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
kiedy wasze maluszki zaczely wymawiac pojedyncze slowa lub laczyly samogloski ze spolgloskami typu mamamamama, bababababa itp. Moj maluch ma 7 miesiecy i jeszcze tego nie robi czy to oznacza ze pozno bedzie mowil ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak masz synka to moze zacząc mówić troche później - generalnie dziewczynki szybciej zaczynają mówić. My mamy rok i 7 miesiecy i jestesmy na etapie pojedynczych słów i prób mówienia "zdaniami" z dwóch wyrazów. Za to po swojemu potrafi długo nawijać i sie tylko dziwi ze mama nic nie kuma :) Plus jest taki ze te pojedyncze słowa zazwyczaj sa juz wypowiadane odpowiednio do sytuacji :)
jeszcze trochę.... spoko :)

moja ma 1,5 roku, powtarza, wymawia słowa, łączy słowa. A w wieku 7 m-cy to słabo, nawet mama jeszcze nie mówiła. Coś tam tylko po swojemu. Po roczku się rozkręciła. Chyba właśnie jakoś przed roczkiem zaczeła mówić mama, tak żeby rozumieć co to znaczy. A jak już zaczeła to co dzień zaskakuje nas nowym słowem :)
babaaa, mamaaaa moja młoda zaczęła mówić w wieku 8 miesięcy, dziś ma 2 lata i gada jak nakręcona :)
Także spokojnie :) Przyjdzie na wszystko czas
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
TY sie nie filmuj jak ja ...

moja tez długo milczała :)

do 3 lat nie ma się czym filmować!!

nic to nie oznacza , przyjdzie czas to powie pewnie ok 8-9 m-ca

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry