Widok

kiedy goście odmawiają ... :(

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
taka ankieta, ile gości zaprosiliście a ile Wam odmówiło? dość drażliwy dla mnie (dziś) temat

100 zaproszonych
ok 40% odpadnie
ktoś mnie przebije?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
oczywiście wiadomo,że nie wszyscy przychodzą, ale wstępnie liczyliśmy, że będzie to ok 20% a tu niespodzianka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zaprosiliśmy 46 osób a odmówiło 10.
my zaprosilismy 94 przyjdzie 83 - 7 osob odmowilo poniewaz urodzi sie im w sierpniu dziecko i kilka osob przyjedzie samemu a zaproszono ich w parze wiec gdyby nie to to by bylo 100%
To odmawiają i koniec:-)życie moje drogie,ja osobiście już też odmówiłam przyjścia na wesele.Po prostu siła wyższa,a jak ktoś (gość) wymyśla niestworzone historie i wymówki to traktuje młodą parę niepoważnie.A na koniec-nie liczy się ilość,ale jakość:-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
zaprosiliśmy 160 osób, zostało 122 osoby...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hmmm...moze ja Cie przebije?:) ale apropos wieczorku panienskiego...mialo byc 14bab ze mna a byly...3!! i to ze mna :D bylo super a tamte niech załują!!!
i podobnie ze slubem-olej to, nie chcą niech nie przychodzą!ich strata, u mnie raczej wszyscy bedą ale nie bedzie jednej Osoby ktora jest dla mnie niezwykle wazna ale niestety jest ciężko chora, na pewno pomodlimy sie za Nia w kosciele....
no fakt, że trzeba to olać i przyjąć, że to ich strata, ale faktycznie z tym panieńskim to pojechałaś :P najważniejsze, że Ty dobrze się bawiłaś :)
U nas kilka osób nawet nie poinformowało, że nie przyjdzie - w tym moja babcia :P
Olać, olać, olać! :) Będą żałować, że nie byli! :)
Tak to juz jest my w sumie zprosiliśmy gdzieś ok 140 osób bo co chwile ktoś odmawiali i tak trzeba było dopraszać, ze 140 0s0b zaproszonych będzie na weselu 70 osób.wiec u mnie 50% odmówiło.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lista gosci zaproszonych 103 było 59.

4 osoby które potwierdziły nie przyszły, w tym matka mojego męża, to dopiero było przykre :(
Ja póki co to się nie martwię,bo do wesele rok z okładem,ale już teraz wspominam rodzince,żeby pamiętali i rezerwowali listopadowe popołudnie.Ja zapraszam naprawdę bliską rodzinę i myślę,że wszyscy mogą się pojawić z wyjątkiem 1 ciotki i niektórych kuzynek,bo są na obczyźnie i szczerze mówiąc kontakt gdzieś tam się zatarł.Będzie jak będzie:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Matka męża?faktycznie-masakra:-(
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
My zaprosilismy ponad 90osob dorosłych to bedzie okolo 70-80 jeszcze nie wiemy,ale nie moga byc z przyczyn od nich niezaleznych;)
My zaprosilismy kolo 80 osob, nie moglo przyjechac 8. Ja mialam odwrotny problem, chcialam jak najmniejsza impreze, wiec mialam nadzieje, ze jakos sie wiecej wykruszy, ale niestety wiekszosc mogla i chciala byc. Tylko mi bylo szkoda, bo jedna wazna dla mnie ciocia nie mogla byc, a specjalnie date slubu wybieralismy taka, zeby jej pasowalo. No i jedna z kuzynek meza poinformowala dzien przed impreza, ze ona z rodzina odpada, a podobno wiedziala o tym wczesniej. Troche szkoda, bo jednak za te kilka osob zaplacilismy, a miejsca staly puste.
zaprosilismy 105, potwierdziło 80 ale 2 nie przyszła (rodzice chrzestni meza), czyli w sumie było 78
na liście było 75 os. ostateczenie na weselu 60 os., jedna osoba rozchorwała się na dwa dni przed więc jest usprawiedliwiona :) miałam jeden przypadek gdzie ponoć dobry kolega mojego męża wprosił się na nasze wesele z synem i jego laską, a niedość że nie przyszli to nawet nie dali znać dlaczego ani pocałuj mnie w d..., nie przyszła też moja chrzestna i było mi bardzo przykro; ale cóż ja wychodzę z założenia, że komu naprawdę zależy na tym by dzieliś radość z Młodymi to przyjdzie
my zaprosiliśmy 114 przyjdzie około 90 :) Jeszcze na 100% nie wiem bo potwierdzić wszyscy mają do 1 sierpnia :)
cos takiego znalazlam na innym forum slubnym:

Twój ślub Twoja sprawa, nie męcz nim innych. Żadna to atrakcja.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
okruszku na moim panieńskim miało być 16 kobitek razem ze mną a bawiłyśmy się w gronie 4 osobowym... niestety tylko jedna koleżanka poczuła się w obowiązku poinformowac mnie, że jej nie bedzie.. reszta okryła ten temat milczeniem.. ale niech żałują te kobitki, które nie przyszły :D

a z gości odmówiły nam 2 osoby z 60 zaproszonych i w dniu ślubu okazało się, że dwie nie dojadą z powodów zdrowotnych...

do góry