Widok

kiedy po OSPIE na dwór

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Po jakim czasie wasze dzieci wychodziły na dwór,moja córka ma od tygodnia,chociaz podejrzewam ze dłuzej na ciele nic nie miała ale na główce pare krostek,czesto miała potówki i jak potówki to wyglądało.Kiedy mozna wyjsc na dwór,syn po tygodniu mógł już chodzić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Alio
Trzeba chronić przed słońcem i nadkażeniem,śladów po ospie też nie można wystawiać na słońce zwłaszcza na takie jak dziś to wiem bo przechodziłam ospę w czerwcu jako osoba dorosła.
Teoretycznie powinno się wychodzić dopiero jak odpadną strupki a później trzeba uważać na słońce. Ale znam osoby które wypuściły dzieci z krostkami i nic się nie działo.
Z zaschnietymi krostami teoretycznie mozna, ale teraz taka pogoda ze cieżko, bo na słońce nie mozna wystawiać. Najlepiej zapytaj swojego lekarza, bo co lekarz to inna opinia.
Na słońce króst i śladów po ospie nie można wystawiać z prostego względu może to utrwalić ślady po ospie i o ile dziaciakowi teraz to nie będzie przeszkadzało to już jako osobie starszej napewno.
A jak piszesz ,że twoja córka prawie wgóle wysypana nie była to chyba aż tak bardzo nie musisz być ostrożna w wychodzeniu .Ja miałam na myśli osoby bardziej wysypane.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry