Widok

kiedy przygotowania?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czytam to forum i kilka innych dotyczących wesel i jestem w szoku. Planujemy ślub we wrześniu ale jeszcze bez konkretnej daty i nic jeszcze nie załatwiliśmy a planowaliśmy rozpoczęcie załatwiania gdzieś tak w lutym. A tu widzę że ci co mają wrześniowe terminy już przynajmniej zarezerwowali sale... jak to jest? kiedy powinniśmy rozpocząć przygotowania (chodzi mi głównie o zaklepanie terminu w kościele i zarezerwowanie sali) czy ktoś z rumi lub okolic mógłby coś doradzić, bo właśnie tu planowaliśmy ślub i wesele? Z góry dziękuję za pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bo ty myslisz , że Ci sięwszystko uda ...... ha,ha
A ja to mam proble. Zdecydowalismy z ukochanym ze sie pobierzemy i chcemy oboje w przyszlym roku. wybralismy wstepnie wrzesien i wiem, ze juz teraz sa problemy ze znalezieniem odpowiedniej sali na ten okres, ale pewnie gdybysmy sie zaraz za to zabrali mielibysmy jakies szanse. ale niestety ukochany jest wielkim romantykiem i wymyslil sobie ze sie oswiadczy bardzo szczegolnie i nie chce powiediec kiedy ale domyslam sie ze dopiero za dwa miesiace. i jak tu go przekonac ze pozniej juz bedzie nikla szansa na zorganizowanie wszystkiego? jestem juz zalamana
hej ja planuje wesele na 3 września mam już zaklepaną sale i tak naprawdę tylko salę musze się pospieszyć bo wiem jaki problem mieliśmy właśnie z załatwieniem fajnej sali wszystkie terminy były pozajmowane ale na szczęście się udało ;) teraz muszę się jakoś zebrać i dalej załatwiać orkiestrę i iść do kościoła trochę mnie to denerwuję że tak szybko ale może lepiej zrobić to teraz niż się później stresować i załatwiać na ostatnią chwilę,pozdrawiam

Może się przyda adres?

www.studio.gdansk.pl
Nasz też nie miał kalendarza, ale kazałam mu zapisać w swoim notesie i tak zrobił. Ślub mamy 13.08.2005 r.papa
Zgadzam się, że należy dmuchać na zimno. FAktem jest, że trudność organizacji wesela związana jest z iloscią gości. U mnie np. przy liczbie ok.120 zaproszonych musiałam szukać sali wcześniej - a nie chciałam pierwszej z brzegu. Myślę, że szukanie sali jest naprawdę przyjemne wiec raczej odradzam zostawianie sobie tej sprawy na później. Tak samo jak ksiądz (jesli zależy nam na konkretnej godzinie), orkiestra (!!!) fotograf, kamerzysta...i nic więcej nie przychodzi mi do głowy.... :)

zgadza sie. Ksiadz proboszcz z naszego kosciolka na Oksywiu tez powiedzial, zeby przyjsc w lutym/marcu, bo nawet nie ma kalendarza, zeby zapisac.
cześć dziewczyny, nie ma reguły bo w każdym kościele jest inaczej. My bierzemy ślub w Okrąglaku na Przymorzu i siostra prosiła nas, żeby przyjść w styczniu bo nawet nie ma kalendarza na 2005 rok. Poza tym powiedziała nam sama, że u nich nie ma natłoku i nie będzie z tym problemu. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze :o) W tych mało chodliwych kościółkach jest spokojnie podobno, a najgorzej z Katedra, Mikołajem i tym pieknym kościółkiem w Sopocie :o)
[img][/img]
zreszta nie chcialabym miec slubu na 18 czy pozniej....a ksiadz mowil ze jak jest sporo chetnych to tak sie wlasnie robi
Aneta..u ans ksiadz powiedzial ze kosciol to najmniejszy problem gdyz zawsze moze zrobic jeden wiecej danego dnia..ale , ze nam zalezalo nam konjkretnym dniem i godzinka.. to sie uparłam i nie mial wyjscia
Spóbuj w Zatoce w Sopocie nad morzem.Fajne miejsce.Sala jest na 110 osób.My robimy tam wesele 23.04.2005r.Pozdr.
dzięki za info, chyba pójdę rzeczywiście w poniedziałek
Czesc Aneto! Radzilabym ci pojsc juz do Kosciola!My slub mamy w sierpniu i ksiadz tez mi mowil ze wystarczy przyjsc 6-miesiecy wczesniej. Nie wiem co mnie podkusilo, ale poszlam tydzien temu i dobrze ze tak zrobilam, bo ta godzina na ktora chcialm miec slub (16-ta) byla zajeta. Tak wiec radze isc wczesniej-przynajmniej bedziecie spokojni. Pozdrawiam!Pa!
My też już prawie wszystko mamy załatwione z wyjątkiem kościoła - bo ksiądz mówił że wystarczy 6 m-cy wcześniej, a ślub mamy w czerwcu. Mam nadzieję że termin nie będzie zajęty. Czy ktoś z Was bierze ślub w kościele na Suchaninie?
A ja zaczełem 7 miesięcy przed
Myśmy mieli ślub w czerwcu, a przygotowania rozpoczęliśmy w marcu i wszystko się udało.
najlepiej uczyć się od innych, my jesteśmy jedną z ostatnich par z nazego towarzystwa, która bierze ślub, mamy za sobą też śluby w rodzinie i za każdym razem wiedziałam, że wszyscy robią przygotowania z rocznym, czasmi półtorarocznym wyprzedzeniem (jeśli np chcieli mieć konkretną orkiestrę), więc sama też tak zrobiłam, o jak widzę, że ktoś na ślub w wakacje chce zacząć przygotwoania w lutym to aż "zazdroszczę" beztroski....
My mamy ślub w sierpniu i mamy już wszystko załatwione- no oprócz obrączek. Pospieszcie się bo może być cienko. Nasz kamerzysta dostał już 4 propozycję z kolei, więc lepiej dmuchać na zimne. Pa
Witaj. Ja bralam slub w tym roku w sierpniu. Wszystko zalatwialismy w sierpniu ubieglego roku i jak sie pozniej okazalo slub mial sie odbyc nie tak jak planowalismy w czerwcu a w sierpniu, gdyz miejsc w kosciele tj katedrze oliwskiej juyz nie bylo i tak sama z salą. Więc proponuje Ci zacząc załatwiac juz kosciól no i sale przede wszystkim jak najszybciej. Reszte dasz rade załatwic w pół roku. Pozdrawiam.
gdyby sie tego trzymac to mysle ze wymarzona data mogłaby sie nie spelnic z powodu ``tłoku`` wszedzie :D
do góry