Widok

kiedy testować?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, proszę o radę. Mam testy o czułości 10 mlU/ml, paskowe, z allegro. Mam cykle regularne 26 dniowe. Ostatnia @ 27 maja. Owulacja 8-9 czerwca. Spodziewana @ 22 czerwca (poniedziałek). Od soboty - bóle w podbrzuszu, najpierw kłucie, później już jak na @ tylko słabsze. Od soboty podwyższona temperatura 37,2 (w pochwie). Od kilku dniu okropny ból piersi, żyłki, obrzmienie (jak przy poprzedniej ciąży). Nudności i wielka zgaga. Senność. Od kilku dni robię test z porannego moczu i niestety ciągle negatywny mimo że ponoć taki czuły ... Jest sens robić go jutro czy w niedziele, czy poczekać już do poniedziałku? Czy to, że teraz nie wychodzą przekreśla nasze szanse na fasolkę? Dodam, ze przy poprzedniej ciąży, pojawiła się blada kreska dopiero w dniu spodziewanej @ ale bardzo blada, wtedy beta wychodziła 75. Zanim zaczęłam testować byłam pewna, czułam, że się udało, ale jak kolejny raz widzę tylko jedną kreskę ... to zaczynam wątpić w moje objawy :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My się staramy też jakoś 7 miesięcy, z jednym niepowodzeniem po drodze. Dzisiaj powinnam dostać @ ale brak objawów żeby przyszła ... temperatura wciąż 37,4 ale test jednak negatywny ... no nic, poczekam do jutra :(
My staramy się jakieś 12/13 miesięcy z jednym poronieniem w 8 tyg. i moim PCO :/ Haniu życzę powodzenia że jednak @ nie przyjdzie :)
u nas też to trwało ok 8 m-cy ;)

tzn. jakieś 5 m-cy starań, a później dałam sobie spokój z testami owu, odpowiednimi pozycjami itp. ;P

wręcz powiedziałam - że musimy odłożyć starania na jakiś czas :P

moja poprzednia Dr nawet chciała podwyższać mi progesteron :P

jak widać - nie myślenie i brak "ciśnienia" dobrze mi zrobiły ;)
Te testy z allegro są chyba jednak do niczego. Zrobiłam przed chwilą bobo test (niby o mniejszej czułości, bo 25) i wyszła bardzo blada kreska, ale widoczna. Powtórzę test jutro rano i jak znowu będzie ta kreska a @ nie przyjdzie, to pójdę na betę :)
Hania po cichu gratuluje. Jeszcze czulszy test to Acon lub Bobo test ale strumienowy ( są o czułości 10) Ale jutro jak zrobisz betę to na 100% wszystko się potwierdzi :)
Haniu czekam aż założymy wątek mam lutowo- marcowych bo narazie chyba tylko ja jestem z tej daty ;-) cieszę się bardzo wiedziałam że tez będziesz mama ;-)
Haniu, Chyba będziesz zbierać gratulacje. Już utrzymująca się taka wysoka temperatura świadczy bardzo pozytywnie. :)
Mi tez wyszła ta druga kreska bardzo blada a teraz nosze w brzuszku maleństwo wiec chyba można ci już pogratulować :) trzymam kciuki żeby wszystko było ok
Haniu to co moge już gratulować? :-)
Pogratulujcie mi jak będę znała wyniki bety, wolę nie zapeszyć :)
a kiedy będziesz miała?
Jutro rano się wybieram, więc wyniki będę miała koło 14-15
Trzymam kciuki za betę :-)
Ehh ... dzisiaj jednak na betę nie pójdę ... zrobiłam rano pre-test i wyszedł negatywny ... temperatura nadal wysoka, ale pojawił się lekko brunatny śluz ... później już go nie było ale wolę poczekać do wieczora, czy @ nie przyjdzie ... co prawda nie boli mnie brzuch, ale licho wie, jeszcze przyjdzie a ja nie chcę po raz kolejny oglądać bety poniżej 5 :(
Hej!

Jak ja bylam w ciazy, to u mnie tez pojawil sie taki brunatny sluz i myslalam ze dostane @, a tu prosze, nasz brzdac ma juz 2 m-ce :))

Pozdrawiam i 3mam kciuki
Niestety trzeba czekać. Może być różnie: skoro temperatura nie spada może wskazywać na ciążę, ale trzeba pamiętać, że spory odsetek ciąży ulega naturalnemu poronieniu właśnie w terminie spodziewanej miesiączki. Haniu trzymam za Ciebie kciuki. I trochę cierpliwości.
Wiem dziewczyny, teraz potrzebna jest już tylko cierpliwość. Wszystko okaże się w przeciągu kilku najbliższych dni tak jak piszecie. Dziękuję, że ze mną jesteście :) Będę dawała znać co i jak :)
No i dziewczyny mam problem ... @ dziś znowu nie dostałam, śluz przeźroczysty ... poszłam zatem na betę ... 6,4 mIU/ml ... 3 tydzień ciąży ... ale ... czy to oznacza, ze bóle które czułam nie były implantacyjne a owulacyjne ? po prostu przesunęła mi się o tydzień owulacja? Fakt faktem, w dniu pojawienia się tych bólów miałam nagły skok temperatury i tak się już utrzymuje ... To był 14 czerwca a myślałam, że owu (bezobjawową, standardową) miałam 8 czerwca... Dziwiło mnie, że 16 czerwca na usg widać świeżo pęknięty pęcherzyk graffa i płyn w zatoce douglasa ... Teraz to już zgłupiałam :( Mam iść na betę za dwa dni i zobaczyć czy rośnie ...Przyznam szczerze, że jestem załamana i strasznie się boję :(
Hania - ale czemu się boisz?

wynik wskazuje, że jednak jest mała fasolka :) teraz musisz bardzo na siebie uważać - nie przemęczać się, nie stresować, nie dźwigać i nie podnosić rąk do góry :) wiadomo - na samym początku ciąży trzeba wyjątkowo na siebie uważać :)
najważniejsze, że beta hcg jest powyżej 5 ;)

tutaj mój wynik bety ;)

image
jeszcze raz bo ucięło ;)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry