Widok
kiedy testować?
Dziewczyny, proszę o radę. Mam testy o czułości 10 mlU/ml, paskowe, z allegro. Mam cykle regularne 26 dniowe. Ostatnia @ 27 maja. Owulacja 8-9 czerwca. Spodziewana @ 22 czerwca (poniedziałek). Od soboty - bóle w podbrzuszu, najpierw kłucie, później już jak na @ tylko słabsze. Od soboty podwyższona temperatura 37,2 (w pochwie). Od kilku dniu okropny ból piersi, żyłki, obrzmienie (jak przy poprzedniej ciąży). Nudności i wielka zgaga. Senność. Od kilku dni robię test z porannego moczu i niestety ciągle negatywny mimo że ponoć taki czuły ... Jest sens robić go jutro czy w niedziele, czy poczekać już do poniedziałku? Czy to, że teraz nie wychodzą przekreśla nasze szanse na fasolkę? Dodam, ze przy poprzedniej ciąży, pojawiła się blada kreska dopiero w dniu spodziewanej @ ale bardzo blada, wtedy beta wychodziła 75. Zanim zaczęłam testować byłam pewna, czułam, że się udało, ale jak kolejny raz widzę tylko jedną kreskę ... to zaczynam wątpić w moje objawy :(
u mnie tez testy wychodzily negatywne
w piatek spodziewana @ - brak i test negat.
w sobote - test negat.
niedziela - test negat.
poniedz - rozmawialam z kolezanka, powiedziala ze gdyby wierzyla testom to jej syna nie byloby na swiecie - wygrzebalam niedzielny test z kosza - byly 2 cienkie kreseczki (ale w instrukcji jest napisane zeby nie brac pod uwage wynikow powyzej 10 min)
poszlam na badanie krwi ! - Mala powinna urodzic sie w kazdej chwili :)

w piatek spodziewana @ - brak i test negat.
w sobote - test negat.
niedziela - test negat.
poniedz - rozmawialam z kolezanka, powiedziala ze gdyby wierzyla testom to jej syna nie byloby na swiecie - wygrzebalam niedzielny test z kosza - byly 2 cienkie kreseczki (ale w instrukcji jest napisane zeby nie brac pod uwage wynikow powyzej 10 min)
poszlam na badanie krwi ! - Mala powinna urodzic sie w kazdej chwili :)

Właśnie z tym nakręcaniem to wątpię, bo najpierw pojawiły się objawy a dopiero później myśl, że to może być to...objawy pojawiły się w poprzedni weekend a ja dopiero od wtorku zaczęłam zastanawiać się czy to nie fasolka :) ale w sumie wszystko jest możliwe, przecież ludzki organizm może płatać figle ... Na pewno jak w poniedziałek rano nadal będę miała wyższą temp to pójdę na betę ... Ale z drugiej strony boję się, że te testy pokazują prawdę, bo przecież ponoć są takie czułe ... i napisane jest że wykrywają 7 dniową ciąże, a taka właśnie by była ...
Pszczółka...znalazłaś mnie :D ostatnio czytałam twoje zmagania na wątku testy owulacyjne ;) Musisz sobie suwaczek zamontować - pewnie nie możesz się doczekać kiedy minie te 8 miesięcy :) Mnie zaczyna brakować odwagi żeby robić te testy, nie chcę znów zobaczyć jednej kreski :( zaczynam Ciebie rozumieć dlaczego tak długo wybierałaś się do apteki ;)
Też miałam takie testy z allegro i niestety uważam, że trzeba podzielić przez 2 to, co jest o nich napisane w celach reklamowych. U mnie druga kreska - słaaaabiutka, taka że widziałam ją bardziej pod światło, pojawiła się dopiero ok. 12-13 dnia po owulacji, a beta z krwi tego samego dnia wynosiła 60. Dopiero przy becie 4500 były dwie tłuste krechy (tak dla ciekawości testowałam), więc to odzwierciedla prawdziwą czułość testu...
Tak więc polecam zrobienie bety z krwi i jeśli mieszkasz w pobliżu to polecam laboratorium w szpitalu na Zaspie - jest tanio, małe kolejki i jak się ładnie uśmiechniesz i powiesz że bardzo Ci zależy, to wyniki mogą być w ciągu kilku godzin (u mnie pobranie krwi było o 8 a o 13 mogłam już odebrać wyniki) :) Powodzenia!
Tak więc polecam zrobienie bety z krwi i jeśli mieszkasz w pobliżu to polecam laboratorium w szpitalu na Zaspie - jest tanio, małe kolejki i jak się ładnie uśmiechniesz i powiesz że bardzo Ci zależy, to wyniki mogą być w ciągu kilku godzin (u mnie pobranie krwi było o 8 a o 13 mogłam już odebrać wyniki) :) Powodzenia!
też najpierw miałam objawy - a myśl o ciąży wypierałam ;P
kilka dni po terminie @ poszłam zrobić betę - nie miałam zaufania do testów paskowych :)
tutaj mój wątek odnośnie badania :) http://forum.trojmiasto.pl/badanie-beta-HCG-t70474,1,16.html?hl=na czczo#hl
jak widać na samym dole (wrzuciłam wynik) - betę miałam już 1044 ;P
kilka dni po terminie @ poszłam zrobić betę - nie miałam zaufania do testów paskowych :)
tutaj mój wątek odnośnie badania :) http://forum.trojmiasto.pl/badanie-beta-HCG-t70474,1,16.html?hl=na czczo#hl
jak widać na samym dole (wrzuciłam wynik) - betę miałam już 1044 ;P
Są zatem plusy i minusy testowania przed @ ... dzięki temu można się dowiedzieć o bardzo wczesnej ciąży, która nie jest zbyt "silna" i ulegnie naturalnemu poronieniu w trakcie @ ... ja sama nie wiem, czemu uparcie robię teraz te testy przed @ ... skoro i tak wiem, że w większości przypadków i tak nie wyjdą ... może to i lepiej, bo załamałabym się totalnie gdybym zobaczyła 2 kreseczki a i tak przyszła normalna @ a nie plamienie ... Z drugiej strony ... babska ciekawość i brak cierpliwości - co jest złe oczywiście, ale silniejsze ode mnie. @ powinnam dostać jutro po południu i w sumie już straciłam nadzieję, może zbyt wiele pojedynczych kresek ostatnio zobaczyłam, ale dziękuję Wam, że mnie wspierałyście!!! Bez was byłoby mi dużo trudniej!!!

[/url]
[/url]