Widok
mi gin powiedział, że od 16 tygodnia może być już w miarę wiarygodnie, bo wcześniej jajka "świecą" na usg jak wargi sromowe i to jest raczej loteria, w końcu są duże szanse żeby obstawić dobrze ;)
W I ciązy dowiedziałam się bardzo późno, bo dopiero w 9 m-cu, wcześniej mówili, że raczej chłopiec ale nie są pewni, okazało się że dziewczynka.
Dużo zalezy od tego jak sie dzidzia ułoży. Madzia miała pępowinę miedzy nogami i dlatego nie mogli dojrzeć co tam sie kryje ;)
A teraz od mniej wiecej 16-17 tygodnia mówią że na bank chłopiec i rzeczywiście wszystko dobrze na usg widać.
W I ciązy dowiedziałam się bardzo późno, bo dopiero w 9 m-cu, wcześniej mówili, że raczej chłopiec ale nie są pewni, okazało się że dziewczynka.
Dużo zalezy od tego jak sie dzidzia ułoży. Madzia miała pępowinę miedzy nogami i dlatego nie mogli dojrzeć co tam sie kryje ;)
A teraz od mniej wiecej 16-17 tygodnia mówią że na bank chłopiec i rzeczywiście wszystko dobrze na usg widać.
ja tam też nie wierze w te 11-12tyg. na pewno najwięcej zależy od ułożenia i jestem za tym, że jak lekarz nie wie tzn nie jest pewien na 100% to nie powinien nawet gdybać.
u nas w pierwszej bylo to jakos 18-20 nie pamietam juz dokladnie, ale znalam dziewczyne, ktorej cora pokazala sie chyba dopiero w 8mscu.
u nas w pierwszej bylo to jakos 18-20 nie pamietam juz dokladnie, ale znalam dziewczyne, ktorej cora pokazala sie chyba dopiero w 8mscu.
chlopca chyba latwiej dostrzec, mi lekarka powiedziala ze na pepowine to nie wyglada i raczej bedzie chlopiec i to bylo w 12 tyg, aczkolwiek nie nastawialam sie a i tak wyszedl chlopiec w tym czasie chodzilam do jeszcze innego lekarza ktory mial starszy sprzet i kompletnie nic nie widzial a zobaczyl dopiero w 21 tyg
ktoś to kiedyś wklejał, nie do odróżnienia w 11 tygodniu ciąży:
http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html
http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html
My dowiedzieliśmy się w 12 tygodniu o tym że chłopiec - i dla niedowiarków - widoczne było coś odstającego od ciałka. Pani doktor powiedziała że to tak na jakieś 90%, że może się zmienić ale wątpliwe. Od tego czasu 3 inne usg pokazały że chłopiec bez najmniejszych wątpliwości. Na połówkowym ponieważ jest to dość dokładne i długie badanie raczej trudno nie dowiedzieć się jaka jest płeć dziecka - o ile rodzice sobie tego życzą.
w dniu spodziewanej miesiączki - po teście ciążowym dobry ginekolog potrafi określić.....