Widok

kiedy zaręczyny

Zaręczyny to moment wyczekiwany przez kobiety, ale nie koniecznie przez mężczyzn. Tylko ile trzeba czekać na ten moment? Kiedy jest odpowiedni czas żeby nie "przechodzić sie", a zaręczyć????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dobre pytanie...czasem wieki...ehh
no właśnie:) byle nie za późno, bo można się nie doczekać. a myślę, że najlepszy czas to 3-4 lata po wspólnych chodzeniu:)
maksymalnie 3 lata, jeśli facet nie chce się zaręczyć to pora na zmiany.
a mój sie oświadczył w w naszą 4.5 rocznice :)
image

wszystko zależy od sytuacji...
od waszego wieku, zaangażowania, sytuacji (szkoła, praca, mieszkanie) itp...
image
to zależy od was
my zaręczyliśmy się pół roku po tym jak zostaliśmy parą
niedługo będziemy obchodzic trzecią rocznicę ślubu
a my zareczylismy sie po 6 latach teraz mamy juz 8 na koncie i dalej nie jestesmy małżenstwem, kwestia tego na czym komu zależy.Wiem ,ze sa zwiazki przechodzone które sie rozpadaja ale sa tez zwiazki zyjace nieformalnie i majace sie dobrze.
My mamy połroczne dziecko i tak naprawde slub jest na potrzebny tylko dlatego zeby mama czyli ja miała takie samo nazwisko:-)
to chyba jest zupełnie indywidualna sprawa. Ja czekałam długo na zaręczyny (5 lat), aż przestałam czekać i przestałam o tym mowić i wtedy sie oświadczył, a 2 lata potem sie hajtneliśmy. Na wszystko musi przyjść odpowiedni moment.
to mężczyzna musi dojrzeć do roli męża i głowy rodziny. Oni biorą to bardzo ambicjonalnie i muszą być pewni, że są w stanie zaopiekować się przyszłą żoną i dziećmi. Przynajmniej tak do sprawy zaręczyn podchodzi mój chłopak...jesteśmy już razem 1,5 roku (od początku praktycznie 20 godzin na dobe) Od 9 miesięcy mieszkamy już razem.:)
Jestem cierpliwa....czekam...z niecierpliwością, chociaż też muszę do tego dorosnąć:)
tak, też tak kiedyś myślałam i czekałam i czekałam i mijał rok za rokiem. Fakt że mogłam go zostawić i poszukać takiego bardziej zdecydowanego, ale kochałam, zaakceptowałam sytuację taką jak jest i po 7 latach jak grom z jasnego nieba - dostałam pierścionek.
I wiesz co- kiedyś bym skakała z radości ale okazało się że to jak czekać bardzo długo na coś co się pragnie najbardziej na świecie a czas mija , wszystko się zmienia i taka "niespodzianka" staje się marzeniem z którego się wyrasta. Jak się spełnia to już nie ma tej radości tylko okazuje się że jest niesmak i poczucie zawodu . Po prostu to już cię nie rajcuje.
Ja uważam że przeczekałam - i uważam że trzeba to zrobić od razu (tak do 3 lat) bo później to już nie ma sensu - bo to po prostu już nie cieszy tak bardzo jakby cieszyło kiedyś.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
a dzisiaj jesteś z nim szczęśliwa? już po ślubie? czy się rozstaliście?
dokładnie - indywidualna sprawa.. my po 5 miesiacach razem sie zareczylismy a w dniu slubu nie bedziemy nawet 2 lata razem.. :)
a zamieszkalismy po 3 miesiacach.. :)

wszystko induwidualnie itp itd.. :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jesteśmy razem ale teraz jest od 2 lat taka sytuacja że on chce ślubu a ja nie - i to jest ten problem. Po prostu nie mam już takiej potrzeby wychodzić za mąż - nie rajcuje mnie to.
nie zgadzam sie z kocio, mnie to zarajcowało :)))
zaręczyliśmy się pół roku od dnia poznania :P ślub był w 13 m-cu znajomości/bycia razem :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak dla mnie to zalezy od pary, czasem z takiego długiego narzeczeństwa nic nie wychodzi i związek się rozpada
a jaka jest różnica pomiędzy parą która np bierze ślub po roku znajomości a taką która jest ze sobą np 7 lat w tym 4 ze sobą mieszka ? taka że ci z dłuższym stażem docierali się bez obrączki a ci z krótszym z obrączką.
nie zgadzam sie z wypowiedziami, że po kilku latach jesli się nie oświadczy to trzeba zmienić partnera. co za bzdura. mój mąż oświadczył mi się po 7 latach "chodzenia".
odpowiedni czas na zaręczyny to taki, kiedy dwie strony są gotowe na ten ważny krok.
my zareczylismy po 3 latach bycia razem
image
image
mi się mój oświadczył po 1,5 roku - wg mnie za szybko. Z resztą w ogóle tego nie oczekiwałam, nie miałam ochoty bawić się w małżeństwo, myślałam, że on też...

Potem ślub po 4 miesiącach od zaręczyn - cywilny, pół roku później kościelny. Jakoś bardzo szybko nam to poszło ;)

Wg mnie optymalny okres to 3 lata.
image[/url]image[/url]
mój oswiadczy ł się po 3 miesiącach, teraz jestesmy ze sobą ponad 5 lat i za tyg slub:) wczesniej były dzieci:)
za 3 tyg- ślub
moj oswiadczyl mi sie 6 lat temu eh
mi oswiadczyl sie po trzech latach bycia raze i dal pierscionek z trzema oczkami;)

a slub po poltora roku od momentu zareczyn bedzie
Mój Mąż poprosił moich Rodziców o mą rączkę oraz mi się oświadczył po 13 miesiącach od poznania się :P
image image

Inne tematy z forum Kobieta

opinie o dr sylwia gulkowska (58 odpowiedzi)

Hej dziewczyny, okazało sie że dwie kreski na teście są więc umowilam sie na jutro do swissmedu...

Dobry szampon na łupież (45 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie coś, bo już mi ręce opadają!

Brak ochoty na zbliżenia - niskie libido? (88 odpowiedzi)

Zauważyłam sama po sobie, że kiedyś miewałam większe potrzeby na zbliżenia niż teraz. Mam dopiero...

do góry