Widok

kilogramy po ciazy

przytylam w ciazy 20kg, z 60 na 80,
13 ubylo w ciagu 3tygodni po porodzie,
jestem juz 3 miesiace od porodu i zostalo mi ok8kg do zrzucenia, co najgorsze waga sie waha raz w gore raz w dol,
jestem zalalana bo w nic sie nie mieszcze sprzed ciazy, nie jem tak duzo- podobnie jak sprzed ciazy a waga ani drgnie, nie karmie piersia
znacie jakies skuteczne sposoby na pociazowe kg, bo nic nie dziala na mnie ;/
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
po pierwszej ciąży, w której przybyło mi 17kilo zrzuciłam wszystko w 3 tyg. karmiłam pierdią do 13 miesiąca...waga później poleciała nawet nieco w dół
oczywiście z flaczkiem na brzuchu było więcej roboty i długo to twało bo po cc więc nie można było intensywnie ćwiczyć

teraz przytyłam prawie 24 kg :/ wczoraj się ważyłam i jest jeszcze 8 do zrzucenia...najgorsze te cycki...ogromne a normalnie już mam duży biust
został brzuszek i trochę tłuszczyku na pupie i boczkach
o ćwiczeniach narazie nie ma mowy bo niestety znowu było cc
i widzę że teraz wszystko wolniej schodzi

no ale jak wrócę z wakacji to planuje chyba pójść na basenik albo siłkę jak mi dzieci pozwolą ;)
W ciąży przytyłam 30kg, po wyjściu ze szpitala ważyłam już 15kg mniej. Teraz ważę 4kg mniej niż przed ciążą jednak brzuch mi został i nie mogę się go pozbyć. Kiedy miałam jeszcze zapał, żeby ćwiczyć brzuszki, to nie mogłam, bo jestem po cc. Teraz to nie chce mi się ich robić. Na rowerku też bym pojeździła, nawet przywiozłam go od Mamy. Jednak teraz nie mam z kim jeździć a samej, to jakoś nie tak. Z kimś zawsze raźniej i ma się większą motywację.
Na rowerek samemu,ja też sama jeżdzę,ale nic mi to nie daje,bo raz w tygodniu to za mało,a częściej się nie da bo albo nie mam czasu albo jest już póżno,a to padnięta jestem i taki to sport.Też mało co jem,ruchu bardzo dużo,bo moje dziecko jest baaardzo ruchliwe i trzeba za nim biegać jak się gdzieś pójdzie,a kilogramy jak są tak są,a skóra na brzuchu wisi,nie mogę na siebie patrzeć!!!
Ja jestem pół roku po porodzie i mam 5 kg wiecej niz przed ciążą. Ale przed też nie byłam szczupła, wiec chcę zjechac z 10 kg. Ale nie mam z kim się w sumie wieczorami zaczepić na jakiś rower, albo jakiś inny sporcik na powietrzu. No a w domku to caaaały dzien sama z Miska i nawet dobrze się nie obróce a ona już obudzona, bo ma 3 drzemki po ok 30 min. Oszaleć mozna. Sama nie wiem jak to zgubić, ale czuje sie z tym brzuchem strasznie zle. I ciagle mam doła i wnerwiam się na mężusia, który winny przecież nie jest...a i tak prawie nic nie jadam, bo nie mam czasu...a waga tylko 2 kg mniej, nie liczac tych 10 po kilku dniach po porodzie...eh pomocy, pomocy!!
Mam nadzieję,że twister i Wam pomoże wrócić do formy;)
Ewa widzialaś ile wykręcilam;)
Może troche za dużo,ale lubię się teraz.
Też kupiłam sobie twistera, ale nie mam tak dużo czasu na cwiczenia. 3-4 godziny dziennie, Majka podziwiam Cię!

ja nie karmiłam piersia wiec mogłam sie katowac nawet głodówka i tak robiłam przez miesiac i waga nie ruszyła z miejsca:-(teraz czekam na powrót do pracy i mam nadzieje ze to załatwi moja nadwage:-)
ja w ciąży przytyłam 28 kg , 8 zostalo w szpitalu i przez 3 miesiace nawet 0,5 kg nie schudłam dopiero po tym czasie w 4 mieisiacu schudlam 1 kg, a teraz jest 7 mieisac i mam kolejne 7 kg mniej , ciezko idzie nawet bardzo , mam niedoczynnosc tarczycy i jak bylam u endokrynologa to zapytala sie czy karmie dziecko , powiedzialam ze tak , to mi odpowiedzial ze nie mam co sie dziwic ze nie chudne , tak to juz jest ze matki karmiace piersia maja wiekszy problem ze zrzuceniem kg po ciazy ;/ tak wiec czekam i czekam az zgubie te 12 kg a w planach mialam zamiar zrzucic jeszcze 2 kg dodatkowo ;/
Ja jestem 1,5 roku po porodzie a waga jest identyczna jak po wyjściu ze szpitala.W ciąży przytyłam 12 kg,po porodzie zeszło 5 a 7 towarzyszy mi do dnia dzisiejszego,karmiłam piersia krótko bo 2,5 miesiąca ale ja wiem czy to ma aż takie znaczenie,chyba tak jak tu dziewczyny pisały,jedna się katuje ćwiczeniami,dietą i nic a druga nic nie robi i waga leci w dół.W moim przypadku to wydaje mi się że byłam za chuda(48 kg/163 cm) i zawsze chciałam przytyć choć kilogram i teram mam co chciałam:)Brzuch mam okropny,skóra rozciągnięta,też wyglądam jak w ciąży i tak się zastanawiam czy to już tak zostanie na zawsze?Jestem przerażona.
Podbijam. Chyba sobie fundne twistera bo widzę, że po zakończeniu karmienia znowu się zaokrągliłam. Buuuuuu...

W ciąży ważyłam 24 kg więcej niż teraz, rok po urodzeniu dziecka, a ważę kilka kg mniej niż przed zajściem w ciążę. Zbędne kg zgubiłam dzięki diecie i ćwiczeniom.
czytałam, że karmiąc piersią zawsze ma się 5 kg nadwagi (zapasu) tak organizm broni się w wypadku braku pokarmu aby wystarczyło mleka

ale nie wiem czy to prawda
ja ważę mniej niż przed ciążą ale za to czuje się dużo gorzej
myślę, że lepiej ważyć więcej i mieć drowie, nic się nie martw tylko zapisz się na jakieś ćwiczenia z dzidzią lub bez;)
majka, a czy ta podkładka na podłosze też się obraca ?
twister jest fajny , sama go uzywam tylko tki bardziej silowy,
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
majka co Ty:) 3-4 godziny dziennie.... chyba nie miałabym takiegiej mocy :)

tani ten twister... pomyślę nad nim...

Ale im szybką reklamę zrobiłaś:) już kilka z nas się na niego skusiło:)
Mi też zostało 10 kg do zwalecia a jestem juz pół roku po porodzie:-((
No ale za 2 tyg wracam do pracy a prace mam tak stresującą , ze powinnam pozbyć sie tych nadliczbowych kg.
I chyba tez sobie kupię tego twistera:-)))
Szczerze mówiąc to bardzo dużo ki bardzo dlugo, zaczęlam 3 tygodnie po porodzie, zawsze jak Zosia spala czyli dziennie 3-4 godziny, myślalam,ze oszaleje, bo nigdy nie bylam taka duża, a jak zobaczylam efekty, mialam wiekszą motywację, zrzucilam 35 kg i prawie 2 miesiące.
Majka a ile razy dziennie po ile czasu się kręciłas ?
Polecam, naprawdę mi pomógl, moze też wykręcisz;) kilka kilogramów w dól.
hehehe kliknęłam i kupiłam to :)
ja to bym chciała mieć w chacie orbitreka ale nie mam gdzie wstawić, a na siłkę mogę dopiero o 20 jechać więc późno dosyć

ja jeżdze na rowerze i intensywnie na nordic walking ale teraz dopiero na diecie są efekty, bo trzeba wszystko połączyć