Widok

kilogramy po ciazy

przytylam w ciazy 20kg, z 60 na 80,
13 ubylo w ciagu 3tygodni po porodzie,
jestem juz 3 miesiace od porodu i zostalo mi ok8kg do zrzucenia, co najgorsze waga sie waha raz w gore raz w dol,
jestem zalalana bo w nic sie nie mieszcze sprzed ciazy, nie jem tak duzo- podobnie jak sprzed ciazy a waga ani drgnie, nie karmie piersia
znacie jakies skuteczne sposoby na pociazowe kg, bo nic nie dziala na mnie ;/
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To ja cię pocieszę że mnie zostało 5 kg po ciąży i nie dałam rady już tego zgubić, mimo basenu, siłowni, diety itd. Ale ja akurat nie narzekam bo i tak miałam niedowagę:) W pierwszej ciąży przytyłam 18kg a teraz będąc w drugiej w 18tc mam dopiero 1 kg na + . Moja szwagierka za to schudła 30 kg ale przez ponad pół roku z tym,że ona niestety się głodziła:( musisz dać sobie czas 3 miesiące to jeszcze bardzo krótko.
oddajcie mi jakieś 7kg :)
ewwa chocby nawet zaraz :)

mi tez zostalo nie wiem nawet ile boje sie wagi :)
ale rzeczywiscie trzy miesiace to jeszcze za szybko

nie beda oryginalna
trzeba sie ruszac ruszac i jeszcze raz ruszac
ja zrzuciłam wszystko od razu, jak przestałam karmic to kg wrocily :(

przed ciazą schudłam 14 kg w 10 tyg ale to faktycznie była dieta jak głodówka typu np. pół banana na dzień
smith2002, jak wytrzymywałas na takiej głodówce? silna wola czy jakies metody?
A ja jestem 2miesiace po porodzie,karmie piersią a waga stoi cały czas w miejscu.Przed ciążą ważyłam 52kg teraz niestety60kg i też w nic się nie mieszczę :(
zapraszam do mnie:) pomoge Wm , dojezdzam do klienta :) i mam wakacyjna promocje
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
karmienie piersią :) ja do porodu miałam 70kg na liczniku, teraz mam niecałe 60kg w dwa tyg po porodzie :) jeszcze ze dwa kg i bedzie git :) a wez potem utrzymaj tą wagę ... heh...
Kiedys znalazlem takie info w internecie:
Dopóki karmisz piersią, nie powinnaś chudnąć więcej niż 2 kg na miesiąc. Zbył szybka utrata tkanki tłuszczowej powoduje, że odkładające się w niej szkodliwe substancje przenikają do krwiobiegu i pokarmu.

Nie wiem czy to prawda ale brzmi sensownie, warto moze zapytac o to lekarza lub innego specjaliste.

Mimo wszystko troszke cwiczen nie zaszkodzi nawet jesli nie pomoze zbytnio zrzucic nadprogramowego cialka ;) chodzi o lepsze samopoczucie...

krotki wyklad o tym jak dostosowywac cwiczenia:
http://www.biomedical.pl/ciaza/cwiczenia-po-porodzie-naturalnym-i-cesarskim-cieciu-264.html

i seria cwiczen z udzialem dzieciaczka:
http://dziecko.onet.pl/31433,5,8,cwiczenia_po_porodzie,2,artykul.html

moze sie przyda. ;)

Pozdrawiam,
tylko ze ponoc cwiczyc od razu po porodzie nie mozna :)
a z tymi kilogramami to u mnie samo dziecko, łożysko, wody wazyly ok 7kg :) wiec spoko, ja sie nie martwie, bo w ciąży tez przytylam zaledwie 8kg :p
nie załamuj się, ja w ciążu utyłam 27kg !!! po prostu masakra a i tak wystartowałam z nadwagą 7kg, także długa druga przede mną
jestem niecałe 3 m-ce po porodzie i nadal mam jeszcze 4,5kg ciągowych + 7kg do zrzucenia
niestety musiałam zrezygnować z wielu rzeczy
nie głodzę się ale staram się jeść dużo owoców i warzyw zamiast ciężkich obiadów jem owoce czy warzywa sezonowe, musiałam odpuścić całkowicie słodycze i potrawy mączne
oczywiście zamiast soków i napojów piję b.dużo niegazowanej wody
dodam że praktycznie od początku karmię butelką i nie miałam wspomagacza w postaci dzieciaczka przy piersi
zmień trochę swój jadłospis a na pewno pomoże, ale niestety trzeba być cierpliwym bo 9 m-cy się tyło to chudnięcie też zajmuje trochę czasu
powodzenia :-)
mam dziś właśnie mega doła z powodu wagi po porodzie. Minęło już prawie 9 miesięcy, a waga stoi. Przez 2 miesiące chodziłam na basen (teraz przerwa wakacyjna) i na siłownię (nadal chodzę), a waga ani drgnie. Dodam, że karmię piersią, więc żadne diety nie wchodza w grę. Jem w takich ilościach jak przed ciążą ( czyli nie za dużo). Najbardziej martwi mnie brzuch. Wystaje jakbym była w 4- 5 miesiącu ciąży!!! Masakra!

ja po pierwszej ciąży 2 miesiące po ważyłam 2 kg mniej niż przed ciążą nic nie robiłam tylko karmiłam zero gimnastyki. Po drugieju już tak pięknie nie jest 2 kg zalegają i już niestety nie wejdę w te najbardziej dopasowane spodnie:( źle nie wyglądam ale na wadze widać co innego niż wcześniej a wizualnie to ciut brzuch wystaje ale nie jest źle trzeba sie wpatrywać. Niestety ja się za gimnastykę nie wezmę bo w tych sprawach to mi nigdy nie szło pewnie jakbym się zawzięłą to mogłoby tej nadwyżki nie być więc mogę mieć pretensje jedynie do siebie ale nadwagi nie mam to mi sie nie chce.
lux83, straciłam apetyt po tym jak mąż wypłynął w rejs, praktycznie nie roobiłam nic innego tylko płakałam i płakałam...i tak kilogramy ginęły...

teraz też jest w rejsie, no ale teraz to ja zostałam z dzieckiem które na taką diete mi nie pozwala przejsc, bałabym sie ze będąc praktycznie bez sił zemdleje i upuszcze dziecko i zrobie mu krzywde
no to ja wam powiem jak jest u mnie hihihi

mnie to nie przeszadza, choć ja jestem strojnisia, lubię kupować ciuszki a teraz w nic nie wchodzę. bardziej mojemu staremu to przeszkadza, bo mówi że czerowne światła to już się dla mnie zapaliło dawne, teraz to już czerwone w całym gdansku się palą :) hihihi

a więc w miesiąc po porodzie wróciłam do wag sprzed porodu
karmiłam 6 m-cy i w tym czasie cały czas tyłam

w sumie od porodu utyłam 15 kg !!!

zbieram się by iść do endokrynologa bo czuję się cięzka, ale jestem na diecie od dietetyczki i już zeszło mi 2 kg :)
Ja na szczęście szybko zrzuciłam moje 35 kg, które mi przybyły w ciąży- mój sposób to kręcenie;) się na twisterze i teraz ważę 54 kg przy 179 cm wzrostu.

A byłam DUŻYM słoniem;)
Ja w ciąży przytyłam prawie 25 kg - teraz zostało mi jakieś 10 do zrzucenia;
Na SR powiedziano nam że przez pierwsze 3 miesiące nie chudnie się tak szybko (oprócz tego co leci tuż poporodzie) ponieważ organizm potrzebuje energii do wytwarzania mleka i to co dostarczamy jedząc to sobie magazynuje; dopiero po 3/4 misiącach waga powinna iść w dół (przy rozsądnej diecie oczywiście) :)
Majka co to twister ?