Widok

klin do łózeczka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny częśc osób sobie chwali część nie

ja na poczatku chciałam żeby mała spała na płasko bo tak jest najzdrowiej ale rodzinka wierci mi dziure w brzuchu żeby go kupić .

a jak wy macie ? poecacie czy nie ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cholipcia cos mi net szwankuje bo dwa razy sie załozyl watek

właśnie interesuje mnie czy podkładacie Waszym maluchom coś pod głowkę czy na płasko śpią

Uważam to za zbędną rzecz. Po pierwsze dziecko się z niego zsuwa, a po drugie na wypadek ulania - bobasa sie kładzie na boku i się nie zakrztusi, no i po trzecie - dziecku naprawdę najzdrowiej i najwygodniej na płaskim.

image
tak dominika mi sie to samo wydaje ale wiesz tak mi wierca dziure w brzuchu ze wolałam zapytac o opinie

wiem ze monia. stosuje ale jej Lenka ma refluks wiec to jest uzasadnione

tak dominika mi sie to samo wydaje ale wiesz tak mi wierca dziure w brzuchu ze wolałam zapytac o opinie

wiem ze monia. stosuje ale jej Lenka ma refluks wiec to jest uzasadnione

Rozumiem, ale powtórzylam swoje zdanie w tym wątku, żeby inni przeczytali np. Evilek :)

image
ja milam taka poduszke klin i bylam bardzo zadowolona bo nawet jak dziecko sobie ulało to poszlo w bok i dziecko sie nie zakrztusi:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Nam na zajęciach w szkole rodzenia mówiono, że jeśli dziecko ma problem i np ulewa zbyt często taka poduszka zdaje egzamin, ale jeśli dziecko nie ma takiego problemu jest zbędna. My zamiast tego klina kupiliśmy wałeczki pomiędzy które wkłada się dziecko żeby leżało na boku - w nocy jak nie obserwuje się cały czas dziecka zawsze lepiej położyć go na boczku.

ja kupiłam poduszka, która jest twarda i płaska ale pod katem, co powoduje, ze moja Ania lezy płasko, ale po katem 45 st.

image
image
Polecam, miałam używałam i ...spałam spokojnie. Fakt na początku dzidzia troszkę może zjeżdżać z niej( kładłam córcie przy krawędzi nie na samej górze więc było ok) ale potem zdaje egzamin - nie jest to droga rzecz. Bałam się ulania tym bardziej że w rodzinie miałam przypadek że dzidzia się udusiła leżąc na płaskim mimo iż położyli Maleńkiego na boku to i tak przewrócił się na wznak a nikt nie słyszał :(((
Mój maluch ulewa więc mamy klin, kładzenie na boczku nic nie daje bo synek i tak zawsze się przekręca na wznak, więc u mnie to zdaje egzamin
mój syn na początku spał na płask bez żadnej poduszki ale od jakiś 2 miesięcy śpi na podusi

image

na początku łózeczko stało "na cegłach" wezgłowie po 3 miesiącach wyjęłam cegły i do tej pory śpi na płasko bez poduszki ma 8 miesięcy
image
image
[url=http://pier
od urodzenia do teraz - 1,5 roczku na płasko - jest tak najzdrowiej, zreszta sama tez spię na symbolicznym "jaśku" i jest ok :)

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
4 na tak 1 na nie reszta nie miała i co mam zrobić ?

najlepiej pocztaj prasę i popytaj lekarzy 0 pediatrę i ortopedę Nam b. dobry ortopeda odradzał poduszki Zreszta po co poduszka małemu dzicku???? Zawsze kiwam głową jak widze np. dzici w wózeczkach na wielgasnych poduchach.......takie pokrzywione.....

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
pmmagdalena, nie musisz kupować klina, ja kpiłam bo nie miałam nic do podłozenia pod nogi łóżeczka a to chodzi tylko o to żeby dzieciaczek w razie ulania miał z ''górki'' :) Jeżeli masz jakieś np nieużywane encuklopedie, słowniki etc. to podłóz pod nogi łóżka i po krzyku :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

co myslicie o imieniu Nela? (29 odpowiedzi)

Jak w tytule

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry