Widok

kobieta w wojsku

chciałabym pracować w wojsku, ma ktoś pomysł jak tam się dostać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
najpierw trzeba umieć myśleć. Zadając takie pytania na forum ośmieszasz się. Są strony internetowe, tam znajdziesz info. Pytanie czy chcesz pracować jako pracownik cywilny czy w mundurze? ale pewnie różnicy i tak nie widzisz...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie widzę nic bezmyślnego w tym pytaniu. Skąd u Ciebie tyle agresji Milka87? PMSik się zdarzył? o_O
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
w wojsku się służy;),Hal byleś w woju?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
W wojsku też się pracuje, jako pracownik cywilny.
Odp: tak.
Dokładnie Hal o to mi chodziło. Dla Twojej wiadomości Milka (chociaż szczerze mówiąc po twojej jakże mądrej odpowiedzi nie zbyt mam ochotę z Tobą rozmawiać- musisz chyba rzeczywiście reprezentować jakiś superwysoki poziom i na pewno nie zrozumiesz mojej prostackiej wypowiedzi :( ) szukałam na stronach wojska na ten temat, ale niestety nie udało mi się znaleźć nic, oprócz instrukcji dla chętnych do służby zawodowej, a mnie interesuje praca w wyuczonym zawodzie i jako pracownik cywilny. Jeszcze raz gorrące pozdrowienia dla Milki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
w woju z kobietami jest zawsze problem bo na komendę "padnij" kładą się na plecach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Twoje poczucie humoru powala na kolana.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Magdalena - złóż podanie o pracę w danej jednostce. Zapytaj się czy jest zapotrzebowanie na osoby wykonujące ten zawód i złóż podanie. Nie ma żadnej różnicy jeśli chodzi o płeć.
dzieki, napisałam tu, bo myślałam, że może gdzieś np. w internecie wojsko ogłasza, że mają wakaty czy coś, miałam też nadzieję, że odezwie się ktoś kto jest kobietą, pracuje w wojsku i napisze co nieco jak tam praca wygląda, bo spodziewam się, że to specyficzne miejsce
oczywiście spodziewałam się też superżartów i kpin ze strony mężczyzn- chociaż myślałam, że będzie ich więcej :)
nie przejmuj się komentarzami paru clown`ów po tanim piwsku:)
mam poczucie humoru i chętnie też się pośmieję, jeśli rzeczywiście będzie to żart na poziomie :) nawet z siebie
no tak pracuje, co to teraz za wojo z ochrona na bramie ...,kiedyś nie można było ten tego sprzątaczki teraz pewnie już tak.Jak tam wspominasz kamasze Hal?
Trudny czas.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ochocho trudno się było z kumplami dogadać? w sumie się nie dziwie, nie pijesz,nie lubisz sportu,dziwek,nie awanturujesz się,politykujesz, itd, w męskim gronie ciężko musiało być :/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
a i taniego piwa nie pijasz:/, a jak z jabolami ?pociagałes na wolce?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trudny czas nie dotyczył kumpli, czy przełożonych, a miejsca i okoliczności. Ale nie będę wracać już do tego tematu:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
szkoda myślałem ze powspominamy wojo, ale skoro nie masz ochoty to to uszanuje
Stałeś tam, gdzie stało ZOMO?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ty gdzie byles?
Magdaleno, wybacz ale jeśli ktoś po studiach nie jest w stanie znaleźć w internecie ( nie wiem po co chcąc pracować w sc szukałaś na stronach wojska... ) n ie potrafi natrafić na http://dsc.kprm.gov.pl/ to szczerze wątpię w Twój papier studiów wyższych, chyba że to uczelnia prywatna. O tym, że służby mundurowe mają obowiązek udostępniania każdego ogłoszenia o wolnych wakatach w sc cywilnej w prasie/internecie też nie wiesz? właśnie to zasugerowałaś wyżej. Wybacz ale skoro nie potrafisz tego znaleźć w googlach a kończysz na forum trojmiasto.pl to dla mnie szok, że ktoś taki chce startować do sc w służbach mundurowych. I tak, jestem bardzo na to wyczulona. Może i moja pierwsza wypowiedź była ostra ale ktoś kto jest tak wyczulony w tym temacie pewnie mi się nie zdziwi bo jest to podstawowa wiedza której nie masz. Po studiach i to w tym kierunku (!)
Dzięki za odpowiedź, ale chyba trochę się nie rozumiemy, nie kończyłam studiów 'w tym kierunku', ale w zupełnie innym i w żaden sposób nie związanym z jakąkolwiek służbą, nie szukałam nigdy też pracy w takim miejscu, więc nie wiem gdzie szukać, ale bardzo miło, że podałaś stronę- dziękuję. A wracając do tego kto jakie i gdzie kończył studia to ja, czytając w twoim poście o "wolnych wakatach" nie sądzę byś miała choćby maturę :)
Nieważne czy po kierunku związanym z tego typu pracą czy nie. Ogarnięty człowiek potrafi sam znaleźć informacje tego typu i tyle. A jeśli chcesz wiedzieć jestem świeżo po pierwszej dawce chemioterapii i 3 dniach po 12 h pracy. Mam prawo mieć lekko zamroczony umysł. Tak walnęłam się, ot, pleonazm. Ledwo widzę klawisze. Swoją drogą masz coś do ludzi bez matury? Ja znam mnóstwo osób po szkole zawodowej które mają więcej oleju w głowie niż niejedenp o studiach. Moja pomyłka gramatyczna to nic w porównaniu z twoim brakiem obycia w świecie w podstawowych sprawach. Życzę powodzena, poczytja trochę ustaw, przepisów. Jeśli nastawiasz się na coś w życiu to przynajmniej liźnij podstawy. Nie wierzę ani trochę aby nie można bylo znaleźć podanej przeze mnie strony. Wystarczy wpisać proste hasło w google. Domniemam że z lenistwa nawet nie próbowałaś szukać. No ale dobra, halewicz będzie po mnie jechał, ty mi będziesz dosrywać bo zrobiłam błąd na poziomie faktu autentycznego i czujesz się z tym super. Ale spoko, nawet jak złożysz papiery to mało prawdopodobne by cię przyjęli. Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
No, Milka87 teraz to grubo napisałaś - jeśli jesteś tak poważnie chora i przyjmujesz chemioterapię, to wycofuję wszelkie moje przytyki do Twojej osoby.
Jeśli jednak to kłamstwo i próba jakiejś manifestacji i wzbudzenia współczucia wobec Ciebie, to...nawet nie dokończę zdania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sorry, ale ja mam inne zdanie.
Jak dla mnie pisze to osoba pokrzywdzona przez świat i zarazem wielce na niego obrażona.
Z jednej strony pisze o swoich problemach z rakiem....bardzo współczujemy....ale chyba też o to chodziło? O współczucie? A z drugiej strony jedzie po kimś jak po szmacie.
Nie, nie współczuję.

Osoba, która "cierpi" doskonale powinna raczej wykazać się większą empatią i jeśli nie może pomóc - trzyma gębę na kłódkę i idzie żalić się gdzie indziej.
Zatem widzimy tu piękny przykład w stylu:
"Ty taka i owaka! Ale nie waż mi się odezwać na mnie źle bo chora jestem!"

..a zresztą, szkoda słów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
funky_koval, właśnie dokładnie tak samo zrozumiałam tą wypowiedź, lecz brak mi było odwagi tak dosadnie to napisać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://www.wojskowe.info/forum/wojskowy-czy-pracownik-cywilny-t316.html

Polecam lekturę - może nieco ostudzi Twój zapał.
chcieć możesz powodzenia
kobiete w wojsku to nieporozumienie
Milka, ja odpowiadam tylko na Twoje zaczepki, poziom ich staram się dopasować do Twojego, pytasz czy mam coś do ludzi bez matury- nie, a ty masz coś do ludzi po studiach w szkole prytwatnej?- pewnie też nie, ale fajnie sie dosrało. Przykro mi z powodu Twojej choroby i rozumiem, że błąd, który Ci wytknęłam wynikł najprawdopodobniej ze zmęczenia czy czegoś innego, ale nie wydaje mi się żebyś Ty mogła popełniać błędy (ale nikt ich Tobie broń Boże nie mógł wytknąć) a inni nie, nawet jeśli nie poszukałam zbyt dokładnie, to, jak napisałam wcześniej, miałam nadzieję, na rozmowę z kimś kto pracuje tak, jak ja bym chciała, i nie insynuuj, że na pewno się tam nie dostanę, bo mnie nie znasz, jak jesteś tak obeznana w tego rodzaju pracy to może napisz mi coś na ten temat, chętnie poczytam, chyba ,że Twoim jedynym celem pisania tutaj jest wywoływanie kłótni i prowokowanie do nich...
dzięki za link i stronę, poczytałam, wiem, że pracownik cywilny nie ma takich przywilejów jak mundurowy jeżeli chodzi o emeryturę, zarobki itp, po prostu zastanawiam się nad przyszłą pracą, a praca w korporacjach, bankach itp chyba mnie nie kręci ( mam wykształcenie ekonomiczne) dlatego chciałam poznać opinię kogoś kto pracuje w takim miejscu (wojsko, a nawet zakład karny, policja)
jestem w temacie nie masz szans
http://www.wup.lodz.pl/files/ciz/ciz_Pracownicy_cywilni_w_sluzbach_mundurowych.pdf

Z tego co już zdążyłem doczytać, pracownicy cywilni w wojsku nie zarabiają wiele.. A na pewno mniej niż na podobnych stanowiskach w prywatnych firmach.
Pytanie - co Ci da praca jako cywil w wojsku? Pensja licha. Stabilność zatrudnienia? Biorąc pod uwagę stan naszej polityki coraz trudniej w to wierzyć :/
szuka męża oficera
dokładnie żulik, rozgryzłeś mnie, może znasz jakiegoś? :)
częściowo to ja
częściowo?
cały ci się nie oddam
dlaczegóż? :(
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/52/55972e4d4491a7fc2f823e3.jpg/]image

Inne tematy z forum Hydepark

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (155 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Gadżety reklamowe (29 odpowiedzi)

Gdzie w Gdańsku można kupić gadżety reklamowe? Jest jakaś hurtownia?

Muza musi grać. (2678 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

do góry