Widok

kolęda-po co ta koperta?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zazwyczaj sami wkładaliśmy kasę do wcześniej przygotowanej koperty.

W tym roku będziemy pierwszy raz przyjmować księdza w Rumi. 2 dni temu przyszedł kościelny ze specjalnie opisaną kopertą i oświadczeniem, które mamy wypełnić-imię, nazwisko, dokładny adres i kwota jaką dajemy-moje pytanie, po co to wszystko?kościół potrzebuje tego do jakiś rozliczeń podatkowych czy zwyczajnie gromadzi takie dane dla siebie?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pewnie to w Bojanowskim takie cuda ten proboszcz jest "Dziwny"...ja bym napisała jak najmniej czasem się dużo nie deklaruj bo on to jakiś pazerny jest i wiecznie Kościół buduje...kilka razy tam byłam i zero pozytywnego wrażenia. Z mojej Rdziny dwie komunie tam były ale ogólnie on strasznie pazerny na kase wiecznie na coś zbiera i wrecz wymuszał od ludzi żeby każdy dał.. ale już dawno nie byłam to fakt.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a może coś podobnie jak tutaj ,aby kwota całkowita była jawna http://torun.gazeta.pl/torun/1,35576,11137210,Srednio_z_koledy_19_zl_45_gr__To_duzo_czy_malo_.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może to jest deklaracja, że zobowiązujecie isę dawać ileśtam co miesiąc na kościół. spójrz dobrze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moze zdarzaly sie kradzieze kopert, albo poprostu sie rozliczaja z tego i to jest nawet sensowne
Może chce sprawdzić czy nikt nie podbiera....z ministrantów? księży? no nie wiem....w sensie czy w środku będzie tyle ile napisaliście czyli ile teoretycznie ma być, tylko nie wiem po co wtedy wasze dane....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry