Widok

kolejny z serii nie na temat

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny czy zdecydowalybyscie sie na taka prace (zalozcie, ze wlasnie skonczylyscie studiowac ekonomie i nie macie specjalnie doswiadczenia :)
Praca w wojewodzkim urzedzie pracy w Gdansku, ja mieszkam w Gdyni w Srodmiesciu. Dojazd okolo1,5 godziny kolejka, bo nie mam jeszcze prawka. No i trzeba dojechac na 7.30 rano. Zarobki okolo 900 zl na reke.

Nie wiem, po co zadaje to pytanie, bo i tak sama musze zdecydowac, ale warto czasem poznac opinie innych :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Magdalena, z Gdyni - Dabrowy dojeżdżałam 1,20 min, także można;)

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
ja też pracowałam w urzędzie przez jakiś czas i warto było.
nie rozumiem tylko, dlaczego dojazd z gdyni do gdańska ma trwać aż 1,5h???

Siedząc w domu nie będziesz miała NIC! A tak będzie chociaż na "waciki". Ja bym brała.
ancia ja znalazłam ogloszenie w WUP w referacie zesołu ds. promocji, konkursów i naboru projektów, i zastanawiam się jak tam płacą, czy negocjowała skasę czy sami Ci zaproponowali stawkę brutto? pracuje znajoma i zarabia ok, 2 tys netto. Jak tam jest z tymi płacami?
Powiem ci, ze nie jest tak zle z praca. Ale trzeba intensywnie szukac, tzn wysylac gdzie sie da. Ja znalazlam oferty w internecie, najlepiej sprawdzac bezposrednio na stronach firm i instytucji. Malo kto wystawia oferty na stronach typu www.pracuj, gratka, gazeta.pl. Bo jesli wchodzisz na stronke firmy, tzn ze sie nia interesujesz, a nie ze wlasnie kupilas poniedzialkowa "Wyborcza" :) Powodzenia w szukaniu
nie no jasne
to się tak wydaję ale kawałek jest:)
to powodzonka:)
ps) mam nadzieję że i mi uda się coś znaleźć:)
Watpie, ale odliczaja od podatku spora sumke za dojazd do pracy z innego miasta. Bardzo sie podbudowalam. Nie zebym byla bardzo pazerna, ale myslimy z mezem o kredycie na mieszkanie, wiec wiadomo, kazdy grosz sie liczy, a przy minimalnym wynagrodzeniu ciezko kredyt dostac.
no to super
a może ktoś będzie autkiem z gdyni dojeżdżał :)
Jednak bede miala nieco ponad tysiac, a to juz nie jest zle, prawda? :)
A po okresie probnym tez byc moze podwyzka :)
Munia, gratuluję fajnej pracy, zazdroszczę.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
emmi napisał(a):
> po drugie to dojazd SKM z Gdyni do Gdańska to chyba nie jest
> półtorej godziny, chyba ze masz na myśli półtorej godziny w
> obie strony "do" i "z" :) SKM to jest w ogóle zbawienie dla
> trójmiasta więc dobrze ze skm-ką mozesz jeździć, a nie
> autobusem.
> Poza tym dojazdy wcale nie są takie uciążliwe, przez dwa lata

Tak mi wlasnie wyszlo, bo do SKM musze z 15 min dojsc (autobusy jezdza na okolo, wiec bez sensu, a poza tym dodatkowy koszt), no i jesli chce zaoszczedzic na tramwajach w Gdansku to tez conajmniej okolo 15 min musze liczyc na droge.
Ale juz postanowione, biore prace i jutro chyba podpisze umowe na okres probny :)
BIERZ a w trakcie szukaj czegoś innego, zaszwe będziesz miała co wpisać w cv a moze po okresie próbnym jakś podwyżka się trafi, no i to zawsze budżetówka
ancia! popieram przedmówczynie, bierz, ewentulanie poszukasz innej. jakoś tak się dziwnie u nas w kraju układa że praca nie lezy na ulicy. Ja wzięłam po studiach staż za jeszcze mniej kasy i nie żałuję ! było super!
po drugie to dojazd SKM z Gdyni do Gdańska to chyba nie jest półtorej godziny, chyba ze masz na myśli półtorej godziny w obie strony "do" i "z" :) SKM to jest w ogóle zbawienie dla trójmiasta więc dobrze ze skm-ką mozesz jeździć, a nie autobusem.
Poza tym dojazdy wcale nie są takie uciążliwe, przez dwa lata dojeżdżałam na studia dzienne z Elbląga i to było półtorej godziny :) a nie z gdyni do gdańska :)

ja znalałam po 3 miesiącach a szukałam na odległość gdyż jeszcze pracowałam w poprzedniej firmie
ehh, szukam wszędzie...ale ja teraz chce w zupełnie innej branży pracować i moze dlatego idzie mi tak z oporami

mam jedną pracę, z*******ą zresztą ale jak dobrze pójdzie to od początku grudnia i na 99%

poszukaj na infopraca tam właśnie znalałm możesz złożyć swoje cv w bazie
munia to pocieszające :) bo ja też szukam przez internet ale na razie lipa

no ja miałam doświadczenie i mieszkałam bardzo daleko od gdańska przez internet znalazłam
no to fajnie, tylko jak taka prace dostac? Zwlaszcza, jak sie nie ma doswiadczenia.
Pozwólcie że się wtrące ale swoją drogą w tych urzędach w gdańsku bardzo mało płacą to już w dużo mniejszych mieścinach więcej płacą wiem bo moja mama pracuje. Ja pracuję w gdańsku w małej firmie(pół roku) i mam 1700 na rekę no i też praca biurowa.
do góry