Widok

kolejny z serii nie na temat

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny czy zdecydowalybyscie sie na taka prace (zalozcie, ze wlasnie skonczylyscie studiowac ekonomie i nie macie specjalnie doswiadczenia :)
Praca w wojewodzkim urzedzie pracy w Gdansku, ja mieszkam w Gdyni w Srodmiesciu. Dojazd okolo1,5 godziny kolejka, bo nie mam jeszcze prawka. No i trzeba dojechac na 7.30 rano. Zarobki okolo 900 zl na reke.

Nie wiem, po co zadaje to pytanie, bo i tak sama musze zdecydowac, ale warto czasem poznac opinie innych :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
słuchaj, jeżeli nie ma nic innego na oku to bym brała
praca moze być fajna a staż Ci leci, w międzyczasie można szukać czegoś innego
9 stów piechotą nie chodzi

Ja bym sie zdecydowała
a w czasie pracy tam szukałabym czegos nowego
ja nie potraefie siedziec w domku

hmmmmmm

nie wiem

z jednej strony ..lepszy rydz niż nic

bo niektórzy wogóle nie mogą znaleźć pracy a np. potrzebna im kasa
nawet to 800 zł (po odliczeniu dojazdów ....) hmm

nie wiem

ale za dojazdy dostaje kasę, o ile dobrze pamiętam to 70% zwracają tylko trzeba przedstawić bilety i wypełnić jakiś druczek dziwny na poczatku

Ja po przeprowadzce do Pucka dojeżdżam do pracy do gdyni, jak mam na 8:00 to wstaję o 5:50 żeby o 6:30 wyjść i dojechać na czas...zarobki podobne ale i tak uważam że może być...

Ja dojeżdżałam przez ok. 2 lata z Gdyni do Gdańska Głównego i powiem Ci, że bardzo cieżkie to było dla mnie, głównie męczące były powroty po pracy, bo do pracy to jeszcze miałam siły, zawsze albo drzemałam w pociągu, albo jakaś fajna lektura wpadła w łapki.

Zależy też, czym będziesz się zajmowała, bo pieniążki dość małe.

Acha i do której praca, bo rozumiem, że najpóźniej gdzieś do 15:00?

Jeżeli nie masz nic ciekawszego do roboty, o spróbuj popracować troszkę, najwyżej zrezygnujesz po okresie próbnym.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Dzieki dziewczyny, podbudowalyscie mnie. na poczatku strasznie sie ucieszylam, bo chcialam pracowac w jakims urzedzie. A potem przyszlo jakies zwatpienie. Ale teraz sie upewnilam :)
ja zaraz po studiach, dokładnie tydzień po obronie zaczęłam pracować
dojeżdżałam prawie do Kościerzyny-ale dobrze jest tak od razu po studiach do pracy się załapać
ja bym się nie wahała i przyjęła tą pracę, teraz jest tak trudno o jakąkolwiek
mój przykład: własnie szukam w Gliwicach i jak na razie nic, ale ja mam utrudnione zadanie bo szukam pracy zupełnie poza branżą w której dotych czas pracowałam-ehhh, kasa się kończy, nieługo mężuś będzie mnie całkowicie sponsorował ;)

no to ja wam napiszę :))))

ja dojezdzaim do pracy 24 km

z Przodkowa do Gd. Wrzeszcza

wstaję o godzinie około 6;10 - 6:15

mój rekord : dojechałam do Wrzeszcza tuż przed 9:00

wszystko przez te z****ne korki na słowackiego :/

w zimę zwykle jestem w pracy 8;15 -8:30

w lato 7:40

ja bym brała
fakt dostaniewsz troche po d.... przez te dojazdy, ale nabierzesz doświadczenia, zwłaszcza, ze to nie jest jakis tam "sklep u Zenka"
tylko powazna instytucja,

popracuj, i szukaj lepszej :)
powodzenia

no własnie ... zawsze w papierach będzie :)))

Troche kasy pójdzie na dojazdy, ale jak bedziesz miała bilet miesięczny imienny to możesz to sobie od podatku odliczyć. Pod warunkiem, że dojeżdżasz do innego miasta; a tak jest.

Pozdro

Pozwólcie że się wtrące ale swoją drogą w tych urzędach w gdańsku bardzo mało płacą to już w dużo mniejszych mieścinach więcej płacą wiem bo moja mama pracuje. Ja pracuję w gdańsku w małej firmie(pół roku) i mam 1700 na rekę no i też praca biurowa.
no to fajnie, tylko jak taka prace dostac? Zwlaszcza, jak sie nie ma doswiadczenia.
no ja miałam doświadczenie i mieszkałam bardzo daleko od gdańska przez internet znalazłam
munia to pocieszające :) bo ja też szukam przez internet ale na razie lipa

poszukaj na infopraca tam właśnie znalałm możesz złożyć swoje cv w bazie
ehh, szukam wszędzie...ale ja teraz chce w zupełnie innej branży pracować i moze dlatego idzie mi tak z oporami

mam jedną pracę, z*******ą zresztą ale jak dobrze pójdzie to od początku grudnia i na 99%

ja znalałam po 3 miesiącach a szukałam na odległość gdyż jeszcze pracowałam w poprzedniej firmie
do góry