Widok

kolposkopia

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie,
Czy któraś z Was miała może robioną kolposkopię?
Jeśli tak to gdzie i jaki jest koszt?
Najbardziej interesowałoby mnie w Gdyni lub Rumii.
Dzięki za odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No wlasnie co lekarz to inna teoria. Moj powiedzial,ze juz sie nie oznacza cytologi cyframi-albo jest prawidlkowa albo nie, a Ty Aniu piszesz ze Ci oznaczaja. Ech... no podobno raz moze byc ten hpv a raz nie.... co za łajno!!! no ale co juz jestesmy w grupie ryzyka i trzeba to badac...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej,
wtedy jeszcze nie zrobilam kolposkopi, zwlekalam z nia strasznie.
teraz moj ginekolog juz mnie przymusil na maxa do niej. co prawda w cytologii wyszedł tylko stan zapalny, ale mam nadzerke, ktora jest bardzo duza, a teraz w czasie ciazy mi krwawi, wiec jest podstawa, zeby jednak zrobic badanie.
jestem zarejestrowana dopiero na 12 wrzesnia w Invikcie.
Koszt 150 zl.
Dzieki za odpowiedz.

No to chyba zle robilas zwlekajac...no ale bylo minelo, dobrze ze teraz Ci ja zrobia. Ale jak jestes w ciazy to moga pobierac wycinek do bad histop? Oby nic nie wyszlo... A do kogo idziesz do Invicty?
w Invikcie do tego badania polecam dr Ewę Żmudzińską. Ona robi najlepiej i nic a nic się potem nie dzieje.
ja juz mialam dwa razy (w dwoch poprzednich ciazach) robiona kolposkopie i nigdy mi wycinka nie brali do badania.
mam nadzieje, ze i tym razem nie trzeba bedzie.

ide wlasnie do dr Żmudzińskiej, pani w rejestracji mi ja polecila.
dla mnie te poprzednie kolposkopie nie byly jakims traumatycznym przezyciem, nie mialam po nich zadnych komplikacji, takze ide z pozytywnym nastawieniem.

mam nadzieje, ze u Was bedzie wszystko w porzadku - bo przeciez musi byc!!!
No ja tez do Żmudzinskiej, jutro musze zadzwonic i upewnic sie na kiedy dokladnie mam wizyte....

A jak to wyglada w Invicie? Lek moj mowil,ze to "zabieg" w war szpitalnych...domniewam,ze to idzie sie na 1 dzien do szpitala. A czy w Invicie tez taki "oddzial jest"

Czytalam w necie,ze nie mozna wsplzyc 7dni przed...i po....
Ja robię co 8 tyg kolposkopie u dr Żmudzińskiej w Invicta, raz za 150zł innym razem na skierowanie jak się uda wpasowac z terminem...
Moge tylko powiedzieć, że dr Żmudzinska wie co robi jesli chodzi o to badanie i zmiany nablonkowe, ma duża wiedzę...Pierwszy raz, gdy cytologia wyszła mi kiepska i to w ciąży...dostalam polecenie od gin. natychmiast zrobic kolposkopię...nie spałam nie jadłam do badania, na szczescie dr Żmudzińska mnie nieco uspokoiła...po porodzie bedzie się mysleć co dalej, a teraz regularna kontrola
to prawda dr Żmudzińska jest godna polecenia, mało takich lekarzy z taką wiedzą...niestety
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też polecam dr Żmudzinską do kolposkopii!
Ja mialam robioną kolposkopie u dr Januszewskiej, nic sie nie działo, nic nie bolało... takze polecam... i na NFZ

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry