Widok

komisja lekarska z zusu w czasie ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny,czy któraś z Was miała wezwanie na taka komisje w trakcie ciązy? jestem od tyg. na zwolnieniu lekarskim,jestem 7,5 m-ca w ciąży i prowadze działąlnośc gospodarcza,dostałam z zusu wezwanie i chciałabym zapytać jak taka wizyta wygląda,tzn.czego można się spodziewać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam w ciąży:
1. Kontrolę (nie było mnie w domu, musiałam pisać pismo, czemu mnie nie było - więcej nie odwiedzali)
2. Komisję związaną z końcem okresu pobierania zasiłku chorobowego a rozpoczeciem pobierania zasiłku rehabilitacyjnego (parę lat temu tak było, że tylko 180 dni można było być na zwolnieniu, a potem świadczenie rehabilitacyjne), ale ta komisja była "zaoczna", nie byłam na niej.

Skonsultuj się może z lekarzem wystawiającym zwolnienie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jakos sie nie boję ,bo nic do ukrycia nie mam,tylko ciekawa jestem jak to przebiega,beda sprawdzać czy jestem w ciązy ??hehe i czy powinnam byc na zwolnieniu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hopsa
Ja bylam w 9tygodniu, mialam ciąże zagrożoną, odklejająca sie kosmówke a lekarz na komisji powiedzial, ze w 9tyg nic nie widać wiec zwolnienie jest sciemą i mi je odwołał...
Tego samego dnia moja gin wystawiła mi ponowne zwolnienie i juz mnie wiecej nie wzywali.
image

Jak byłam w ciąży z córą panie "nawiedziły" mnie w domu miałam brzuch większy jak piłka lekarska nie dało się go nie zauważyć ;),panie patrzą w dokumenty po czym jedna wypala z pytaniem pani w ciąży ?! Nie mogłam się powstrzymać trzymając się za brzuch : Nie to opuchlizna głodowa!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
acha czyli jesdnym słowem kpina
Ale dlaczego ta komisja sprawdza?To pracodawca wysyla ja?
ja mialam taka komisje w domu - przyszly dwie panie przedstawily sie - spojrzaly na brzuch i daly do podpisania dokumenty i wsio

nie wiem co sprawdzaja ale te co u mnie przyszly nawet nei mialy w dok zapisane ze jestem w ciazy - a sprawdzaly zasadnosc przyznania zwolnienia lekarskiego - czesto sprawdzaja czy np ktos nei bierze zwolnienia by pojechac na urlop, bo swego czasu bylo tak ze jak 2 razy cie nie zastali to trzeba bylo sie gesto tlumaczyc

tak czasami pracodawca wysyla jesli ma podejrzenia ze np pracujesz gdzie indziej bez umowy lub bierzesz lekarskie na remont domku
Czasami Zakład Upodlania Społeczeństwa sam z siebie sprawdza,moja szefowa sama mnie wygoniła na zwolnienie ( pomimo że ja chciałam dalej pracować) ale że to monopol wolała nie ryzykować i tak pracowałam do 7 miesiąca ale potem wysadziło mi brzuch,zaczęła się zgaga,opuchlizna,rwa kulszowa i wrażliwość na każdy nawet najmniejszy zapach .
no własnie ja jestem na własnej działalności gospodarczej,mija mi 7,5 m-ca w ciązy i jutro jade sie wstawić do Nowego Portu na komisję,a zwolnienie mam od tyg.:)ciekawe nie?
Dasz znać jak po komisji, bo ja też mam działalność i też niedługo będe brała zwolnienie, ale to będzie już 9 miesiac.
ja mialam kontrole bez zapowiedzi w miejscu gdzie bylam zameldowana a nie gdzie mieszkalam. wstrzymali srodki do czasu kiedy sama osobiscie nie pojawilam sie w zusie i wyjasnilam dlaczego mnie w domu nie bylo. dla mnie to troche dziwne, bo nie pojda sprwdzic dziada na zwolnieniu, tylko kobiete, ktora ma na zwolnieniu pieczatke od specjalisty.
Dziewczyny, też muszę się jutro stawić w Zus-ie na Marynarki Polskiej. Będę wysiadać na Politechnice skm. Jak najlepiej dojść? Jest to daleko od dworca? Dzięki wielkie za pokierowanie
hopka
a które zusy was wzywają jeśli mogłybyście napisać..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

do góry