Widok
W tramwajach są specjalne miejsca, drzwi przez, które można wejść z wózkiem, tak samo w autobusach. Nie wszystkie drzwi mają taką możliwość wejścia także trzeba szukać tych drzwi gdzie jest naklejka właśnie z wózkiem. Jeszcze nie spotkałam się aby w którymś ze środków komunikacji aby nie można było w ogóle wsiąść z wózkiem.
z jednej strony rozumiem te kobiety - bo komu by się chciało w taki skwar czekać na kolejny autobus... i to z maluszkiem w wózku...
dodatkowo nie wiadomo czy kolejny autobus będzie w miarę pusty... ;P
ale z drugiej strony... ;)
ostatnio ogólnie mam pecha do autobusów - bo jeżdżę tylko 127 i 199 trasa Wrzeszcz - Przymorze...
a wiadomo - teraz tabuny ludzi jeżdżą nimi nad morze i z powrotem :/
chociaż i tak jedna z tych 4 pań z wózkami była z 2 wnuków - mała siedziała w wózku, a babcia z wnukiem(jakieś 4 lata) na fotelach :)
jak mnie zobaczyła - sama z własnej woli przesunęła się, wzięła małego na kolana i zawołała mnie żebym mogła usiąść :)
dodatkowo nie wiadomo czy kolejny autobus będzie w miarę pusty... ;P
ale z drugiej strony... ;)
ostatnio ogólnie mam pecha do autobusów - bo jeżdżę tylko 127 i 199 trasa Wrzeszcz - Przymorze...
a wiadomo - teraz tabuny ludzi jeżdżą nimi nad morze i z powrotem :/
chociaż i tak jedna z tych 4 pań z wózkami była z 2 wnuków - mała siedziała w wózku, a babcia z wnukiem(jakieś 4 lata) na fotelach :)
jak mnie zobaczyła - sama z własnej woli przesunęła się, wzięła małego na kolana i zawołała mnie żebym mogła usiąść :)